אתה עושה עוול לבטלנים: זה מקצועם
יש כאלו שמתמחים בבטלה, או כאלו שלא רוצים לחשוב על העתיד ואחר כך מתבכיינים.
גר מתחתיי שכן שמעולם לא עבד (אשתו עבדה כנראה בנקיון) והוא חי טוב מאוד.
יש לי חבר שצחק עלי שאני במשטרה ומקבל משכורת מגוחכת.
הסברתי לו שהמשטרה היא ייעוד עבורי ונלחמנו כדי שתהיה לנו פנסיה ראויה, אבל הוא צחק ואמר שהנה הוא כל היום רץ רץ ועושה כסף.
היום אני גימלאי כבר 14 שנים, מקבל גימלה סבירה בהחלט, יחד עם קיצבת זקנה, ואם מצרפים גם את הפנסיה החלקית וגימלת הזקנה של אשתי, החיים בסדר.
אני יכול מידי פעם לקנות מחשב לנכד זה או אחר, לסייע לנכדה החיילת שהצרכים שלה יותר גדולים , לשים קצת כסף בצד וגם לחסוך לנסיעות לחו"ל, וחי בסדר.
והחבר ? אם הוא יפסיק לרוץ, לא יהיה לו כסף.....
ואף אחד לא עושה לי טובה בענין הגימלאות. זה כסף שנחסך בדיוק למטרה הזו.
לענין מסעדות, יש כאלו שזו דרך חיים שלהם ומבזבזים עליה את כל מה שאין להם, החל מארוחות במסעדה ועד שתיית משקאות חריפים. אני הלכתי עם אשתי למסעדה לפני חמש שנים (איך הזמן רץ) כשמלאו לנו 40 שנות נישואין, והפתעתי אותה בארוחה רומנית אצל קרל ברג עם שמפניה ופרחים, היא היתה המומה כי אני לא מוכר כממש רומנטי.
בחו"ל אין לי ברירה.
שם אני מתגורר לרוב בבתי מלון שבחדר יש מטבחון, ואז ארוחות בוקר וערב אוכל בחדר עם מצרכים שאני קונה בסופרמרקט של מקומיים, ובצהריים במסעדה.
אני נזכר בפריחה ליהי גרינר שהתפרסמה כשהשתפה בתוכנית לבטלנים "האח הגדול". כל מה שהיא עושה זה להגיע לכל מיני מקומות כדי לקבל מתנות ולקבל הנחות סלבריטי שמסתכמות לרוב בחינם.
שאלו אותה מה המקצוע שלה והיא ענתה (לא תאמין) שהיא סלבריטי. (ידוענית בעברית).
למעשה המקצוע שלה הוא קבצנית, היא מקבצת נדבות מחנויות ועסקים.
נולד לה תינוק, והיא הלכה לחנות לקבל נעליים ובגדים בשבילו וכביכול לפרסם את החנות.
קבצנית אמרתי.
אני הייתי מתבייש לעשות כזה דבר גם אם הייתי מפורסם.
בכרתים לפעמים אני מדלג על חבר אם אני עובר בזמן למשל של ארוחת צהרים במסעדה שלו ואני יודע שלא ירצה כסף, למרות שאנחנו חברים והוא מזמין אותי תמיד לבוא לאכול, לא נעים לי לא לשלם כל הזמן.
אז זהו, שאצלה לא רק שהיא שמחה לא לשלם, היא תבוא בדיוק בזמן לאכול בלי תשלום.
קבצנית אמרתי.