העלאת גיל הפרישה !!!

homeyosef

New member
העלאת גיל הפרישה !!!

הגיע הזמן להתעורר... רומסים את כבוד הקשישים... רוצים שנחיה בלי פנסיה ונתפרנס מ-2000 שקל של ביטוח לאומי...
לעצור את שינוי גיל הפרישה גם 67 זה מאוחר מדי !!!!!!!!!!!

מה דעתכם ?

benk11

New member
בעיה קשה

לא מכיר הרבה אנשים שמסוגלים לעבוד בגיל כזה
לא מכיר גם מעסיקים שמוכנים להעסיק נניח אדם בגיל 61.

עומר247

New member
מדובר על אנשים שכבר עובדים

ומכריחים אותם לצאת לפנסיה בגיל מסויים..
אם נעזוב בצד את העניין שבעוד כמה ושנים הכסף בקופות לא יספיק, המצב כיום פוגע במיוחד בנשים, שלכאורה נהנות מגיל פרישה נמוך מהגברים, אבל זה גורם לקצבת הפנסיה שלהן להיות קטנה יותר

benk11

New member
יש גם צד שני למטבע - אלה שלא מצליחים למצוא

עבודה בגיל מתקדם
הרי ידוע ששוק העבודה בישראל נשלט ע"י בני ה 20-30
אף אחד היום כבר לא מעסיק עובדים בגילאי 50-55, יש כאן מצב שאנשים לא יעבדו 20 שנה עד שיזכו להנות מכספי הפנסיה שצברו

עומר247

New member
שמעתי על מודל שמיושם באירופה

שבו ניתן להמשיך לעבוד לאחר גיל הפנסיה, מספר שעות מצומצם יותר. זה יכול להיות פיתרון שגם יאפשר לא לשנות את גיל הפרישה הקבוע.

ATAF151

New member
חיים יותר = פרישה מאוחרת יותר

חייבים להצמיד את גיל הפרישה לתוחלת החיים. הכסף לא גדל על העצים, וכאשר תוחלת החיים עולה וצריך לשלם יותר שנים קצבת זקנה ופנסיה, צריך להגדיל גם את צד ההכנסות שיממנו את זה או לאחר את גיל היציאה לפנסיה.

raanananame1

New member
אלא שבמקביל צריך להפוך לריאלית את האפשרות

למצוא עבודה מעל גיל 40. גיל הפנסיה עלה, אבל אדם מעל גיל 40 שמחפש עבודה נחשב כאחד שאוטוטו נעלם.

ATAF151

New member
נכון

אגב, כאשר גיל הפנסיה עלה ל 67 ו 62, עלתה גם ההשתתפות בעבודה בגילאים המבוגרים, ובמילים אחרות, העלאת גיל הפנסיה בשנתיים לא גרמה לעוד שנתיים אבטלה.

raanananame1

New member
היא לא גרמה מפני שאלו שלא היתה להם

עבודה קודם המשיכה לא להיות להם עבודה גם אחר כך ולא ספרו אותם.

העלאת גיל הפנסיה כאשר אדם מעל 40 נחשב פסול משמעה הארכת האבטלה של אותו אדם.

כמובן שאין משמעה שאדם שיש לו עבודה מפוטר בהגיעו לגיל הפנסיה הקודם,
שזה בעצם מה שאתה התייחסת אליו.

ATAF151

New member
אני התייחסתי לנתונים שקראתי

ולפיהם אחוז הממשתתפים בשוק העבודה בגילאים המבוגרים עלה. כמובן זה לא אומר שאין בעיה של תעסוקת מבוגרים.

הפתרון של המובטלים מעל גיל 40 הוא לא להוציא אותם לפנסיה בגילאי 67 ו 62 אלא לעודד תעסוקת מבוגרים.

raanananame1

New member
תתרכז. הוכחת בעבר שקשה לך, אבל כאן אין

אינטרס אז אולי זה יצליח.

אם גיל הפנסיה עלה, עלה איתו אחוז המשתתפים בשוק העבודה בגילאים המבוגרים, כי לא היתה להם ברירה. הם המשיכו לעבוד. 0 אנשים שעבדו קודם כי הם היו בפנסיה
לעומת המון אנשים שעכשיו כבר לא בפנסיה הם אחוז גדול יותר של עובדים בגיל המבוגר.

עם זאת, אנשים שלא היתה להם עבודה לקראת צאתם לפנסיה, כי מעל גיל 40 קשה מאוד למצוא, לא היתה להם עבודה גם אחר כך, משמע, תקופת האבטלה שלהם עד לקבלת
הפנסיה התארכה משמעותית.

המסקנה, יש להלחם חוקית בכל האמצעים באייג'יזם.

ATAF151

New member
לצערי קשה לך עם חומר מורכב

אני יודע מה אני מדבר, למשל לקחו את בני ה 55 ומצאו ששיעור העובדים מביניהם עלה לאחר דחיית גיל הפנסיה, לכן מה שאתה אומר לא רלוונטי.
לדוגמא אחוז הגברים העובדים בגילאי 55-64 עלה בעשור מכ 60% לכ 70%, למרות שגם לפני עשור גיל הפנסיה היה 65, כלומר מעל ל 64.

אם כי אני יודע היטב שאכן יש עדיין בעיית תעסוקה בגיל המבוגר ואכן צריך לטפל בזה.

raanananame1

New member
שאקשר להודעה שבה אתה מפגין

כישורי קריאת נתונים מרשימה? אני חושש שזה יהיה קשה, המבחר גדול. (האם אתם מכירים מישהו שמצביע לביילסקי? היי, אני לא! והמסקנה מצחיקה את כולנו עד היום).

ATAF151

New member
אז אתה מודה שכשלת כאן

אני מבין מדברייך שאתה מודה שכשלת בהבנת השרשור הזה ולכן אתה מנסה למצוא שרשור של יום הבחירות.
השרשור הזההוא על עובדות אובייקטיביות, לעומת זאת תחושות בבחירות הן לא תחושות אובייקטיביות, גם פרס האמין בכל ליבו שהוא ינצח בכל מיני מערכות בחירות ובפועל הוא הפסיד. אני זוכר את הטורים של אמנון דנקנר לקראת בחירות 96, בהם הוא ציין שהוא כמעט ולא פוגש תומכי ביבי, והתוצאה ידועה.

raanananame1

New member
הוכחת שאתה אדם לא ראוי

וגם שלחופרי היתה אסטרטגית בחירות עצובה. מי שמשקר באופן שנמצא פה למטה כדי להשפיע על התוצאות ללא הצלחה במקום לנהל פורום אובייקטיבי (או שמא הוא טפש מספיק להאמין בכך?
אתן לך קרדיט לאפשרות הראשונה), כנראה שאין טעם להאמין לדבריו בין אם הוא טפש ובין אם הוא שקרן. עזיבתו את כס הניהול מיד לאחר שהמועמד שלו נבעט מחזקת גם היא את האפשרות הראשונה.

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=1789&MessageId=172090094

raanananame1

New member
אבל פה ההודעה המדהימה של לא הצלחתי לאתר מצביע

ביילסקי הבוקר

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=1789&MessageId=172120439

ATAF151

New member
וזה מה שאמרתי

בכל בחירות, אתה יכול למצוא גם ציטוטים של כל מי שהפסיד בבחירות, איך הוא היה בטוח בנצחונו, אז גם לי מותר.
פרס בכל פעם שהפסיד, שמיר כשהפסיד לרבין, ביבי כשהפסיד לברק, איתן גליק דיבר על אפשרות ראלית לנצחון ושלפחות המקום השני בכיס שלו, אילן כהן דיבר על לפחות 3 מנדטים בטוחים. אז גם אני חשבתי שמי שהפסיד ינצח - אז מה. יש נטיה לכולם לחשוב שמצבם טוב יותר ממה שהוא באמת בגלל שמי שמסביבם אומר שהוא יצביע למועמד שלהם, בגלל משאלת לב, בגלל שהסוקרים המקומיים נוטים לטובת המועמד שמעסיק אותם וכדומה.

ATAF151

New member
מצד שני היו לי גם הצלחות

ב 2005 לדוגמא אמרתי מהרגע הראשון שחופרי ינצח ושהרוב איתו, והסקרים הראו 80% לברוידא.

למעלה