העלאת דופק

לאונרדה

New member
העלאת דופק

שלום רב אני מתאמנת כחצי שנה בספינינג 2 בשבוע שמתי לב שהדופק המרבי שאני מגיעה אליו הוא 155-160, מה שנחשב נמוך יחסית למרות שאני מרגישה שהגעתי לקצה גבול היכולת, עליי לציין שאני בת 35 בריאה שאלתי היא איך ניתן להגיע למצב של דופק מקסימלי באימון?

רוןר9

New member
מה קורה עם עומסים???

היי לאונרדה - לעומס+הסל"ד יש משמעות גבוהה בדיווש בקורלציה עם הדופק . יש לשים לב לעבודה בעומסים בהתאם להנחיות המדריכים . כמו כן למנחים של הגוף במצבים של ישיבה ומצב 3 יש משמעות בנושא הסיבולת עם תשומת לב- לאגן, גב, בטן ולבית החזה . בהצלחה רון9

מגן רן

New member
שלום לאונרדה

א) 155-160 אינו דופק נמוך בכלל, בייחוד לבת 35. ב) אם דופק זה מהווה את קצה גבול היכולת שלך את אמורה לעבוד בדפקים נמוכים עוד יותר. ג) הגעה לדופק מרבי באימון אינו דבר מומלץ, לא יביא אותך לתוצאות טובות יותר ועלול אף להיות מסוכן.

לאונרדה

New member
איך אפשר למעשה לדעת מהו הדופק המרבי אליו

מותר להגיע? הרי זה ספציפי לכל בנאדם לא? אם נשכח רגע מהנוסחה הידועה...

dovev

New member
דופק מרבי

כשתגיעי למצב, בו את מעדיפה להחזיר נשמתך לבורא, אז ככל הנראה תהיי קרובה לדופק מרבי, וכפי שנאמר אין בכך טעם. עם הזמן אמורים להכיר את הגוף ולדעת מה הם הדפקים בפעילויות הקלות/ עצימות. זה יותר טוב מכל נוסחה. אם את מגיעה ל 155-160 וקשה לך מאוד, הרי שאין לך מה לחפש בדפקים של 170 או יותר מזה. מאידך הדפקים הקלים והנוחים שלך שאת יכולה להתמיד זמן רב יהיו לבטח באזור ה- 140.

למעלה