העלאת מהירות נסיעה מותרת

amithi1

New member
הכותרת כמובן מטעה, המהירות החוקית תהיה 120

בכביש 6. בהחלט הגיע הזמן שיתחילו להתאים בארץ את המהירות החוקית בכבישים מהירים למה שתנאי הדרך מאפשרים.

אלון ל

New member
לדעתי , מעט מידי, ומאוחר מידי

כמובן שהמגמה טובה (אולי לפני הבחירות הבאות יעלו עוד
)

המהירות הממוצעת בכבישים אלו (לא רק בכביש 6 אלא גם ב 431 שלטעמי טוב יותר מכביש 6) עומדת סביב 140 קמ"ש או מתקרבת לזה.
לא נדיר למצוא רכבים שמגיעים גם ל 150 קמ"ש.

להתיר 120 זה רק בשביל לסתום את הפה לאזרחים נורמטיבים ולאחר מכן הם (משרד התחבורה, משרד לבטחון פנים ומשרד האוצר) ימקמו מצלמות מהירות. זה להכשיר את הקרקע.

בקיצור, היוזמה מבורכת אבל צריך עוד להעלות והשר יכול לבצע זאת בלי חשש בעליה במספר התאונות או במספר הנפגעים.

amithi1

New member
הבעיה היא בהפרשי המהירויות

בכבישים שבהם העלו ל110, כנראה רוב הנוסעים ממילא נוסעים ב100 ומעלה. אם יעלו באחד הכבישים את המהירות ל140, חלק גדול מהנוסעים ימשיך לסוע במהירות של כ100-120, כך שההפרשים בין אלו שייסעו ב140 לבין השאר יהיו גבוהים - וזה מצב מסוכן.

אלון ל

New member
קצת סדר

אני למשל נוסע לעיתים קרובות 160 קמ"ש (בקטעים המורחבים ל 3 נתיבים) ולא נראה לי שאנשים שנוסעים בקצב שלי או מהר יותר, יוסיפו עוד קמ"שים למהירות נסיעתם משום שהללו מצפצפים על תקנה 54 א' (חוק דבילי).
גם אם יעלו ל 150 קמ"ש לא אעלה את מהירות נסיעתי ל 180 מכיוון שבמהירות כזאת אני לא מרגיש בנוח.

אנשים שנוסעים 130 יעלו במצקת לכיוון 140-150 (העלייה הממוצעת במהירות הנסיעה נמוכה מההפרש בהעלאת המהירות המותרת).

ככה הפערים דווקא יקטנו.
אנשים יפסיקו לשוחח בטלפון הסלולארי בנסיעה ובתקווה שגם בחקיקה יאפשרו לקצין משטרה לפסול ל 30 יום את רשיונו של נהג הנוסע בנתיב השמאלי שלא למטרת עקיפה.

כנ"ל להחמיר עם הקנס של נהגים העוצרים בשוליים של דרך מהירה מ 100 ש"ח ל 750 ש"ח עם 8 נקודות.
יש לאסור את זה גם על משטרת התנועה לעצור נהגים על השול לצורך אכיפת מהירות מכיוון שהדבר מסוכן מאד מאד.

luckydude

Active member
מהו מרווח הביטחון במצלמות החדשות?

זאת אומרת, מעל לכמה קילומטרים מעל למהירות המותרת המסומנת הן מתוכנתות לדפוק חשבון?

amithi1

New member
לא אמור להיות בעיה לגלות זאת

אם כל מי שקיבל דו"ח ירשום באיזה פורום מה המהירות שעליה קיבל דו"ח ומה המהירות החוקית באותו מקום, אפשר יהיה למצוא בקלות את המינימום. להערכתי מדובר כנראה על 15-20 קמ"ש חריגה, לאחר קיזוז של 5 קמ"ש ממהירות המדידה במצלמה.

אלון ל

New member
קיזוז מהירות

על פי פסק בית משפט הם חייבים להפחית רק מהממל"ז 5 קמ"ש.

בפועל המשטרה מקזזת 5 קמ"ש גם מדבורה, ו -4 קמ"ש ממצלמות נייחות.

הדרך הקלה ביותר לבדוק זה להדביק סרט שחור על לוחית הרישוי האחורית ולנסוע במהירות של 110 קמ"ש (אני לא הייתי עושה זאת וגם לא ממליץ לאחרים, כי זאת עבירה פלילית).

למעלה