העלאת מסת שריר – האם אימון מחזורי ישיג תוצאות

yossiadani

New member
העלאת מסת שריר – האם אימון מחזורי ישיג תוצאות

שלום מולי! התחלתי לפני שבועיים קורס מדריכי חדר כושר של וינגייט ועל מנת להשיג תוצאות טובות לקראת מבחן היכולת (לחיצת חזה עם מוט וסקווט) בסוף הקורס רציתי לדעת את האימון הנכון והתפריט מתאים בשביל להגיע לתוצאות טובות במבחן. הלכתי לפני שבוע ליאיר קרני, הוא עשה לי בדיקה של הרכב הגוף נתן לי תפריט ואימון. באימון אמר לי לי לרוץ 30 דקות בקצב 12 קמ"ש ואז לבחור תרגיל אחד לכל שריר (יד קדמית, יד אחורית, חזה פרפר, פולי אחורי, פשיטת רגליים, דחיקת רגליים), לעשות 3 סטים של 10 חזרות של 60% יכולת, 80% ו-100% בסט האחרון. ככה 3 פעמים בשבוע (פלוס כדורגל פעם בשבוע – כאימון אינטרוולים). כל 6 אימונים להעלות את המשקל בכל תרגיל ב-10%. שאלתי היא, האם אני אגיע לתוצאות הרצויות (העלאת מסת שריר והצלחה במבחן היכולת) ע"פ האימון המחזורי הנ"ל או האם עליי לפצל את קבוצות השרירים ל-2/3 ימים? אני מודה לך מראש על ההתייחסות העזרה. בתודה, יוסי.

Shaycus

New member
אני לא מולי

אבל סיימתי את הקורס לפני חודש, ואני יכול להגיד לך שאם אין לך נסיון עבר בחד"כ, יהיה לך מאוד קשה להתמודד עם המשקלים האלה, אולי עם הסקווט פחות אם אתה בקטע של כדורגל והארבע ראשי שלך מפותח וחזק, אבל להרים את המשקל של החזה זה לא דבר של מה בכך.. אני הייתי ממליץ לך להתחיל להתאמן בצורה סדירה בחד"כ לפחות 3 פעמים בשבוע אם אתה רוצה להצליח להרים את המשקל 10 חזרות, כי זה דבר שדורש אימון, ואם הבחינה שלך עוד חודש אז זה לדעתי לא מספיק זמן.. אם היא עוד חודשיים-שלושה אז תתחיל לעבוד ברבאק ואין שום סיבה שלא תצליח להתמודד עם המשקל כמובן שזאת דעה אישית.. בהצלחה בקורס

yossiadani

New member
תודה, אבל יש עוד...

אחי זה לא שלא התאמנתי בחדר כושר בכלל, דווקא התאמנתי במשך שנה, טסתי לתאילנד חודשיים, וכבר איזה חודשיים אני מתאמן בחדר כושר. חודש וחצי עשיתי אימון של 3 קבוצות שרירים, 3 פעמים בשבוע. ואז הלכתי ליאיר קרני שבעצם נתן לי את התכנית הנ"ל. אז ככה שיש לי רקע... באמת החזה פחות מפותח אצלי ונראה לי שאני אצטרך להתאמץ יותר כדי להגיע למשקל הרצוי. מבחינת הסקווט, אני עדיין לא ברצוי, אבל דווקא אני עכשיו במשקל סבבה. אז תכל'ס אני לא יודע אם להישאר לעשות את האימון המחזורי הזה כדי שיביא לי לתוצאות או שאני אעשה תכנית אחרת??

Shaycus

New member
לא מכיר אותך,

ולא יודע בדיוק מה הרקע שלך ומה הרמה שלך כרגע, ככה שהתשובה שלי ממש לא תשובה שאתה צריך להסתמך עליה, אבל אם בכל זאת אתה שואל אותי לדעתי אתה צריך להחליף תכנית ולא להישאר עם תכנית מחזורית כדי להרים את המשקל הרצוי.. אבל תחכה למולי אולי הוא חושב אחרת

מסה, כוח ואימון מחזורי

שלום רב, אני מבין שהמטרות שלך הן לעמוד במבחן הסיכום של קורס המדריכים ולכן ההתמקדות מן הסתם צריכה להיות באימון הכוח ופחות באימון הסבולת האירובית (אם כי תמיד מומלץ לשלב על מנת ליהנות מעבודה מגוונת וחיונית). מתוך התרגילים אני לא רואה שאתה מבצע את התרגילים עליהם אתה אמור להיבחן וזה לא נראה כל כך הגיוני. אם המבחן שלך הוא בסקוואט ובלחיצת חזה סביר להניח שאתה אמור להתאמן על זה, לא? יש הבדל בין אימון כוח כללי על מכונות כוח לבין אימון לפיתוח כוח שמבוצע עם משקולות חופשיות. לדעתי כדאי לתכנן את מבנה האימונים מחדש שיתאים למטרות. בברכה,

yossiadani

New member
תודה למולי ולשי!!

מולי, בינתים שיניתי את התוכנית ע"פ המלצה של אחד המרצים שלי בקורס. אני בא 3 פעמים בשבוע לחדר הכושר, מתחיל בחצי שעה ריצה (6 ק"מ), ואז עובד, אימון אחד על חזה, יד קידמית וכתפיים ואימון שני על גב, יד אחורית ורגליים (3 תרגילים כל שריר, 3 סטים ו-10 חזרות כל תרגיל). ורז מסיים באיזה 3-4 סטים של בטן... הבעיה היא שאני שומע אנשים וכל אחד אומר לי אחרת. אחד שעובד איתי וגם הו מדריך חדר כושר, אמר לי שעדיף לעבוד שריר גדול ושריר קטן (ז"א, לפצל את האימונים ל-3 ימים) ולתרכז בתרגיל פשוטים (למשל, רק לחיצת חזה ולחזור על זה 5-6 סטים). ושיטה שניה, כמו שאני עושה עכשיו, 2 ימים. קיצר, זה מבלבל ואני לא יכול לחכות להגיע לשלב בקורס שמלמדים על תוכניות אימונים..... (בינתיים ,אני מתכונן למבחן באנטומיה מחר, תאחלו לי בהצלחה). תודה לכל מי שמנסה לעזור...

למעלה