העלאת מסת שריר

ירין109

New member
העלאת מסת שריר

כרגע המטרה שלי היא העלת מסת שריר ( ברצוני שהשריר שלי יתחזק הרבה יותר וגם יתנפח ). בכל אימון אני מרגיש שנעשה לי יותר ויותר קל והסיבולת שלי משתפרת(אני עושה 3 סטים ו25 חזרות) , אני אתאמן ככה עוד חודש וחצי - חודשיים ואז אני אעלה את המשקל ל-6 קילו ואני אעשה 12-15 חזרות (על מנת לעלות את מסת השריר ולחזק את השריר בצורה משמעותית) השאלות שלי הם : האם על פי נתוניי ( גיל : 15 , גובה : 1.73 , משקל : בסביבות ה60 קילו ) כשאני ירים בעוד כחודשיים ( אחרי אימוני הסיבולת ) משקל יותר כבד של משקולות ( 6 קילו ) ויעשה 3 סטים של 12-15 חזרות זה יחזק לי את השריר משמעותית ויעלה את מסתו ??? ( כרגע אני מרים 4 קילו ) והאם 6 קילו לגילי ועל פי נתוניי מספיק כדי לחזק לי את השריר מאד ולעלות את מסתו או שאני צריך להרים יותר , ואם כן אז כמה ( כמובן בנוסף לתזונה נכונה והתמדה ) ??? תודה רבההההההה למי שעוזר!!!!

פרו123

New member
היפתרופיה(נפח) וכוח

מה שאתה מכוון אליו לא כל כך ברור מכיוון שכרגע את עובד על סיבולת שריר משמע לאורך זמן רב של עבודה במספר חזרות רב ומשקל מועט . במידה ואתה רוצה נפח צריך להזרים יותר דם משמע לרדת במספר החזרות ולעלות את המשקלים במידה ואתה מתאמן כבר חודשיים אתה יכול גם להרים סטים של 6 8 חזרות וזה מה שיחזק וינפח ,לכן אתה צריך גם משקל רב יותר אם אתה רוצה לשלב שני דברים סיבולת +כוח שריר יש שיטות רבות ויש מכשיר שנקרא TRX הוא עובד על שריפת קלוריות בשילוב של כוח וניתן לעשות שילוב של אימון משקולות . אם זהממעניין אותך ,אני במקצועי מאמנת אישית ומנהלת מקצועית בסניף לאימונים אישיים בהדר יוסף אשמח שתבוא ואראה לך ואנסה לעזור לך מוחשית יותר שבוע טוב

פרו123

New member
לא היה ניסיון מכוון של מכירה

זה היה במטרה לעזור והוא לא חייב להענות לשירותיי ... פורום זה עולם חופשי ואדם יכול הלתבטא

oridoron77

New member
פרו 123

כל איש מקצוע שנותן פה מענה כאן בפורום, יכול סיים את תשובתו בהצעת שירות מקצועי. לפעמים גם אם הכוונות עצמן טהורות, פנייה ישירה למתן שירותים (לא כשהתבקשת לכך) מעלה ריח מוזר בשיקול האינטרסים שלך במתן עזרה, ואולי קצת יכולה לפגוע במוניטין שלך כאשת מקצוע (ואני אומר לך בתור מאמן אישי גם כן). אורי

ירין109

New member
יש בידך טעות

אולי לא הבנת אותי נכון אבל רק לפני כשבוע התחלתי את האימונים , ואני עובד כרגע על סיבולת שריר ( 3 סטים ו2 חזרות בכל יד ) אבל בעוד חודשיים אני רוצה להתחיל לעבוד על נפח וכח ( היפתרופיה) אחרי שאני אגמור את אימוני הסיבולת בעוד כחודשיים . אני בן 15 , 1.73 , ושוקל 60 קילו : האם בעוד כחודשיים שאני יסיים את אימוני הסיבולת ויעבור לאימוני היפתרופיה , האם 3 סטים של 15 חזרות עם משקל של 6 קילו יעזרו לי לנפל ולחזק את השריר או שאני צריך משקל גדול יותר ( על פי נתוניי ) ... בכל אופן אני חושב שלא מה דעתך ???

ירין109

New member
שני תיקונים : * ( 3 סטים 25 חזרות ) * לנפח

*** ( 3 סטים 25 חזרות ) *** לנפח

הר ניר29

New member
ירין

עלייך להבין, אף אחד לא יכול לחזות בדיוק את השינוי שיכול במסת השריר שלך בגלל הפרמטרים שאתה מציין. יש עוד המון גורמים שקובעים מה יהי השינוי במסת השריר שלך. באופן ככלי, טווח חזרות של בעומסים של RM6-RM12, טווח סטים של 2-3 לשריר קטן ו 4-5 לשריר גדול נמצאו מתאימים לעידוד תהליך היפרטרופיה. בכדי לקיים היפרטרופיה עלייך להקפיד על צריכה קלורית מתאימה (מאזן חיובי), יחס חלבון, פחמימה ושומן מתאימים, צריכת נוזלים ושינה. מעבר לכל יש כמובן את העניין הגנטי, ואת סוגי הגוף. לכן השאלה שלך צרה ואין עליה תשובה חד משמעית. כמובן שעל פי עקרונות עומס יסף הוספה שינוי בעצימות האימון (עד גבול מסויים) תורמת לעליה במסה.

ירין109

New member
לא ממש הבנתי , כנס רגע

(1) לא ביקשתי שתחזה במדויק את השינוי שלי במסת השריר ( ביקשתי בערך או שתשאר { אני בטוח שאפשר} זה הכל ) . (2) לא כ"כ הבנתי את המשפט שלך : " באופן ככלי, טווח חזרות של בעומסים של RM6-RM12, טווח סטים של 2-3 לשריר קטן ו 4-5 לשריר גדול נמצאו מתאימים לעידוד תהליך היפרטרופיה. " <<< --- >>> זה אומר שאם אני מרים 6-12 ( מזה RM ? ) אז בשרירים קטנים אני צריך לעשות 2-3 סטים ושרירים גדולים 4-5 סטים ??? ואם כן אז כמה חזרות בכל סט 12-15 ??? ולא עניתה לי גם על השאלה האם 6 קילו מתאים לי על פי נתוניי ( 1.73 , 60 קילו וגיל 15 )

הר ניר29

New member
תחפש בגוגל

Repetition Maximum זה גם יענה לך על השאלה האחרונה אם 6 ק"ג מתאים לך. אני מציע לך לקרא ספר מסודר בנושא, יש הרבה דברים בסיסיים שיסייעו לך להבין מה מתאים לך באימונים שכרגע חזרים להבנה שלך. בהצלחה

ירין109

New member
הבנתי , תודה

עפ"י מה שהבנתי : http://www.gmybox.com/fitness/repetition-maximum-table.html RM זה מספר חזרות מקסימלי שאפשר לבצע על משקל מסויים , אז בשביל זה אני צריך לנסות להרים 6 קילו ולבדוק ( על פי מה שאתה אמרתה ) האם אני יכול לבצע מספר חזרות מקסימלי שיהיה בטווח של בין 6-12 חזרות , אם כן אז לא יודע אם זה נכון כי לי אמרו מ12-15 , יש הבדל והאם זה מה שהתכוונתה אליו ?

הר ניר29

New member
כפי שאמרתי לך

התגובות להיפרטרופיה אינן נשענות על מרכיב צר כמו מספר חזרות. אמנם תיתכן היפרטרופיה בכל מיני טווחים למתאמנים שונים ומשונים. השאלה כמה, ולאיזה אורך זמן... הספרות המקובלת היום מדברת על 6-12.

למעלה