העלאת עבודות לבלוג

מירית114

New member
העלאת עבודות לבלוג

אני עובדת כפלנרית עצמאית, כלומר: יועצת פרסום ללקוחות פרטיים.
במסגרת העבודה אני מנהלת עבור הלקוח את הקמפיין מול אנשי המקצוע השונים, בהם: קופירייטר, מעצב ועוד.
רציתי לדעת:
* זכויות יוצרים - למי שייכות זכויות היוצרים על תוצרי הפרסום (מודעות, ברושורים, אתר וכו') שנוצרו במהלך הקמפיין - לי או ללקוח?
* האם מותר לי להעלות את תוצרי הפרסום הסופיים (מודעה מעוצבת, גינגל) לבלוג שלי, המציג את עבודותי לצורכי שיווק עצמי שלי? האם זכות זו תלויה באישור הלקוח, או שאני יכולה לעשות זאת בכל מקרה?
* באם זכות זו תלויה באישור הלקוח, האם סעיף בזה"ל המוכנס בסכם בינינו מכסה אותי משפטית: "תוצרי שיווק ופרסום שניבנו במסגרת הפרוייקט ע"י הפלנרית או אנשי מקצוע משלימים (קופירייטר, מעצב, בונה אתרים וכל היתר) יועברו לאחר עיבודם הסופי (עיצוב גרפי, הקלטת גי'נגלים וכד') לפלנרית לצורך הצגתם באתר/בלוג שלה לצורכי שיווק עצמי".

בתודה מראש

העלאת עבודות לבלוג

1. בהודעתך לא נתת מספיק פרטים על מנת שניתן יהיה להבין האם את היוצרת או אחת היוצרים של אותם תוצרי פרסום.אני מנחש שלא, רוב הסיכויים שהיוצרים הם הקופירייטר, המעצב וכד', אך זהו רק ניחוש . סעיף 35 לחוק זכות יוצרים, התשס"ח - 2007 קובע:

יצירה מוזמנת
35. (א) ביצירה שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה, כולה או חלקה, הוא היוצר, אלא אם כן הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר, במפורש או במשתמע.
(ב) ביצירה שהיא דיוקן או צילום של אירוע משפחתי או של אירוע פרטי אחר, שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה הוא המזמין, אלא אם כן הוסכם אחרת.
היות ולכאורה את לא המזמין ולא היוצר, נראה שזכויות היוצרים אינם שלך, אלא אם כן קיבלת אותם מכח חוזה.

2. כדי לדעת אם מותר לך להעלות - קרי להעתיק, את תוצרי הפרסום לבלוג שלך, יש צורך לבחון את השאלות הבאות:
א. האם את בעלת הזכויות? לפי הדיון דלעיל, נראה שלא.
ב. האם קיבלת רשיון מבעלי הזכויות או מגורם מורשה מטעמו לתת רשיונות משניים? התשובה היא שאיני יודע, יש לבחון את מערכת ההסכמים בין הצדדים.
ג. בהנחה שלא קיבלת רשות (רשיון) ממי שמוסמך לתתו, האם פעולה כזאת חוסה תחת כנפי אחת ההגנות שבחוק? כעיקרון, התשובה יכולה להינתן רק פרטנית לאחר בחינת הנסיבות של המקרה, באופן מאד כללי ניתן לומר שהעתקה של יצירות שלמות לצורך מסחרי בעייתית מבחינה משפטית והסיכוי שתחשב כ"שימוש הוגן" די נמוכה. אי לכך, לדעתי יש לחתור לקבלת רשיונות מבעלי הזכויות.
ניתן לבחון אפשרות של מתן קישורים לעמודי אינטרנט בהם העבודות מוצגות כדין.

למעלה