העלאת פרופיל 21 נפשי

פרופיל10

New member
העלאת פרופיל 21 נפשי

הייתי מועמד לגיוס על פרופיל 97 ביולי. חודשים לפני הגיוס- בחודש מאי , עברתי מצב פסיכוטי שנגרם כנראה בגלל עישון סם.(חד פעמי) התחלתי לקבל טיפול והחלמתי. בהמלצת הפסיכיאטר המטפל הגשתי להם מכתב על מה שעברתי כדי שידחו לי את הגיוס. כי זה יצא סמוך מדי לארוע הפסיכוטי. וגם הגשתי מכתב על מצבי כיום שהוא טוב.אני עובד , מתאמן ונמצא בחברה. רציתי רק דחיה! במקום זה קיבלתי פרופיל 21 נפשי. איך אני יוצא מזה? אולי לא לעלות חזרה ל97 אבל להתגיס בכל זאת. כיום (4 חודשים אחרי ) מצבי טוב מאד אין כל סימנים. הם בכלל לא התיחסו למצבי כיום ואמרו שאם עברתי מצב פסיכוטי אין אפשרות להתגייס. בוועדה הפסיכיאטר בכלל לא בדק אותי ורק אמר שהוא מאשר את קביעת הקב"נים שבעצמם דיברו איתי אולי 10 דקות. לא היתה שום התיחסות למכתבים שהבאתי על מצבי כיום. רק רצו לגמור כבר את היום ללכת הבית. מה עושים? איך מגישים ערעור? זה יעזור? תודה לעונים

hillator

New member
ככה

בוא נבין לרגע את המצב לאחר שירד לך הפרופיל ל21 נפשי הגשת כבר ערעור לועדה רפואית עליונה? בנוסף לכך כמה גורמים פיסכיאטרים שונים ראית בבהר"ן? כי לא הצלחתי להבין מול כמה גורמים נבדקת. במידה ואתה לא מעוניין לפרט זאת על גבי הפורום אתה יכול לשלוח לי מסר בפרטי או מייל ל [email protected] ואני אראה איפה אתה עומד מבחינת ההליכים ומה צריכים להיות ההליכים להמשך. רק לישור קו אתה לא מעוניין שהצבא יגייס אותך עם 21 נפשי כמתנדב אלא מעוניין שיעלו לך את הפרופיל ל45\64 או כל מספר אחר שהם ימצאו לנכון ויגיסו אותך כחיל רגיל?

פרופיל10

New member
תשובות

עוד לא הגשתי ערעור. אבל יש לי זמן של חודש כי זה היה רק השבוע. כל ההורדה היתה לאחר שראיתי שני קבנ"ים לחמש דקות בלשכת הגיוס. ופסיכיאטר בלשכת הגיוס שמראש אמר שכל מטרתו לאשר את מה שהקבני"ם קבעו. על סמך הראיון בן ה5 דקות. במכתבים שהבאתי כתוב מה קרה לי אך האבחנה לגבי מצבי כיום טובה מאד. לא ראיתי התיחסות לכך מצד הקבנים או הפסיכיאטר. ומה אני רוצה בעצם? רציתי דחיה בגיוס כדי לוודא שהכל בסדר ורציתי לדווח אמת כמו שהצבא תמיד מבקש דיווח על שינויים ואם לא תדווח אז.... לא ויתרתי על החלום הקרבי.אני יודע שזה לא כל כך ריאלי לאור מה שקרה לי. אבל אני מעונין בגיוס רגיל כחיל רגיל ולא כל הטרטור עם התנדבות ובטח לא פרופיל 21 נפשי. רוצה להתגייס בעוד חצי שנה עם פרופיל כלשהו ואולי משם אצליח לעלות עוד כי צריך טווח זמן מסוים. תודה על התגובה

hillator

New member
ככה

מה שאני ממליצה לעשות א. לכתוב מכתב ערעור לענף רות"ם ולציין שאתה מעוניין שיסתכלו על התיק גורמים בכירים בבהר"ן ולא כאלו שיעברו על התיק ב5 דקות. על הקבנים בבקום כבר שמעתי , הכרתי מישהי שקיבלה 45 נפשי כי ההורים גרושים. חשוב לצרף את כל חוות הדעת המתאימות בנושא. ב. בגדול אני לא מבינה גדולה בעניין אבל שיש סיפור עם סמים הצבא בד"כ לא רוצה לגייס , צריך לזכור שסמים זה גם עניין פלילי. ג. בגדול הפורום כאן פחות מתעסק עם בעיות של ערעורים על פרופיל 21, מי שכאן זה אנשים שבד"כ אין מה לערער הם 21 ואז הם פותחים בהליך התנדבות.

פרופיל10

New member
הגדרה של סמים

ורק לידיעתכם - עישנתי מבסוטון שהיה חוקי בתחילת השנה , זה כל הסם ורק פעם אחת. גם מריחואנה וסמים "סו קולד" קלים גורמים או עלולים לגרום לאותו הדבר. פעם אחת מספיקה וכדאי שידעו זאת. לאיזה פורום אני יכול לפנות במקומכם ומה זה ענף רות"ם ? תודה

hillator

New member
ככה

1. אני לא עורך דין ולכן אני לא נכנסת להגדרות של מה חוקי ומה לא ומה צה"ל בוחר להתמודד ומה לא. 2. ההיתי פונה לגורמים הבאים: א. פורום מתגייסים לצה"ל בתפוז. ב. כנס לאתר army.co.il משרד עורכי דין ההיתי מבררת שם מה ההליך על הנושא של פרופיל שניתן בגין שימוש בסמים. יש להם פורום פתוח. ג. ענף רותם זה ענף מיון רפואי שהם מתפלים בכל הנושא של ועדות רפואיות בצבא. להם אתה אמור להגיש את הערעור אין לי את המספר שלהם פה אם לא תצליח להשיג תעדכן אותי וביום א שאני על המחשב במשרד אני יכולה לברר. ד. אם כלו כל הקיצים וזה רק אחרי שועדה ערעורים לא מאשרת לך להתגייס ההייתי ממליצה לשקול להגיש קבילה

sharki7

New member
נסיון לעזור..

כשהשתחררת אולי קבלת דף מהועדה שבה יש לך את אופציית הערעור. ואני אעתיק מה שכתוב שם ואנסה לעזור מנסיון אישי כי אני גם יצאתי מהצבא ונראה שבדרך לחזור (עברתי את רוב הדרך של הערעור,הגשת מכתב ,זימון לבדיקה ) ערעור-במידה והנך סבור כי הועדה שגתה בהחלטתה,אתה זכאי לערער. ניתן לערער מכשירות לאי כשירות וההפך,וכן מאי כשירות ארעית לקבועה וההפך. את בקשת הערעור יש להגיש תוך 30 יום מיום קביעת הועדה הרפואית,מלווה בתיעוד רפואי למדור ועדות רפואיות בענף רות"ם(מיון רפואי) התייחסות לבקשתך תתקבל בכתב תוך כשבועיים,מספר הפקס לשליחת הערעור 03-7373666 לקבלת פרטים נוספים ניתן להתקשר לטלפון 03-7379099 עד כאן ממה שכתוב בדף ועכשיו אכתוב לך מה אני עברתי בתכלס איתם. אז כתבתי מכתב ושלחתי לפקס הזה,אחרי שבועיים התקשרתי לשאול מה הולך אמרו לי יש תור מאוד ארוך אבל יש ועדה רק פעם בחודש,לשאלתי מתי בחודש ,לא הייתה להם תשובה לתת,מה שכן ענו לי שאם זה לא מטופל בועדה של החודש הזה זה עובר לחודש הבא,עבר חודש ועברו 2 ולדעתי כמעט שלוש ,אני מתקשר לשאול מה הולך אמרו שלחנו לך מכתב ,אמרתי נחכה קצת דואר צבאי לוקח זמן,שבוע שבועיים שלוש אין שום דבר ,התייאשתי אז התקשרתי לשאול מה תוכן המכתב ,אמרו לי שהערעור הגיע אלהם וכדי להוכיח את מצבי הרפואי הם הפנו אותי לבדיקה שלהם ,ניסיתי לקבוע בדיקה אמרו לי אי אפשר,עברו כמה שבועות טובים ואף אחד לא מתקשר אלי לקבוע תור ,ונמאס לי מהסחבת הזאת אז אמרתי מה יש לי להפסיד ,ופניתי לקצינת פניות הציבור (קפ"צ) שנתנה להם בראש ואחרי כמה ימים בשעה טובה הם התקשרו אלי וקבעו לי תור אצלם ועכשיו אני מחכה רק לועדה שתחתום לי וזהו.. אני אתן לך את הטלפון הישיר שם ,יש פקיד חביב בשם יואב 037379547 בהצלחה...

אני לא מבין בערעורים, אבל

אני חזרתי לצבא אחרי שיצאתי ממנו על פרופיל 21 נפשי לאחר כמה שנים. אז אם אוכל לעזור בתשובות, אתה מוזמן לשאול.

פרופיל10

New member
תודה לכל מי שעזר

אני אתחיל בתהליך השבוע , תודה על העצות ובטח יהיו לי עוד שאלות...

למעלה