העלאת פרופיל

zzzz28

New member
העלאת פרופיל

היי אני מתנדב מוחזר שירות.
כשהייתי אצל הרופא מתנדבים שאישר לי את ההתנדבות הוא אמר שהוא יכול להביא לי פרופיל 64 אבל שעדיף לי להיות מתנדב כי אני יוכל לעבור בסיס או תפקיד (סיפרתי לו שאני רוצה לעבור בסיס בוועדה)
וגם יהיה לי פטורים רלוונטיים למצב שלי שעם פרופיל 64 לא אקבל כנראה.
הקטע שבוועדה שבה הורידו לי ל21 היו צריכים להביא לי 24 לעוד כמה חודשים והרופא הוציא אותי על סעיף שאין לי.. יש לי מחלה בעין אחת ואם זה ב2 העיניים זה 21. בגלל שבעין אחת המקרה חמור הוא חיפש על מה להוציא אותי.
ואני יודע את זה בגלל שהרופא מתנדבים פשוט הראה לי את הסעיפים על המחלה שלי בעיניים, ועל איזה סעיף הרופא בוועדה הראשונה הוציא אותי..
השאלה שלי האם כדאי לי בהמשך לעלות את הפרופיל ל64, האם יש בזה תועלת?
יש לציין שאת הפטורים שיש לי עכשיו הם אולי מאוד רלוונטיים בצבא אבל לא רלוונטיים ביחידה שבה אני משרת (יש לי פטור משמירות, ובמקום שאני משרת אין הקצאות לשמירות גם ככה, וכל שאר הפטורים לא ממש רלוונטיים).

חשבתי שאולי כדאי להישאר מתנדב כי אם ארצה להתיר את ההתנדבות באמצע (יש לי עוד שנה וחצי) או לעבור פתאום בסיס/תפקיד באמצע יהיה לי יותר קל בתור מתנדב מאשר בחייל רגיל, וגם מתנדב לא עושה מילואים.
אבל כן חשבתי להעלות כי חשבתי שאולי בעתיד זה ישנה במשהו, אולי מתישהו אצטרך למלות את הפרופיל הצבאי בטופס כלשהו (אני יודע שזה עבירה על החוק מצד המעסיק לבקש פרופיל צבאי אבל עדיין זה לא חוק שבאמת בא לידי ביטוי יותר מידי), או שזה ישנה באיזה שהיא צורה בהמשך, או שבעצם זה שאני בכל זאת חייל זה לא ישנה כלום פרופיל 25 או 64.

אז רציתי לדעת
1) מה דעתכם על זה? ייצא לי מזה משהו או שזה סתם כאב ראש?
2)במידה ואני רוצה להעלות את הפרופיל איך אני עושה את זה?

Run for a Fall

New member
אהלן

קצת "אוף טופיק" (ואולי לא), אבל האמת שאני לא אוהב שרופאים מעבירים את ההחלטה לחייל. לא מתפקידך להחליט בשבילך במצב כזה, כמה שאתה מכיר את מצבך הבריאותי, הרופא, במקצועו, אמור לראות את כל ההשלכות וזה דבר שהוא לפי דעתי מאוד לא מקצועי לתת לך לקבל החלטה כזאת במקום פשוט להחליט ולבצע בעצמו.

בכל מקרה, ממה שאני זוכר את הסיפור שלך אני חושב שיוטב לך בהחלט להישאר עם פרופיל של מתנדב שתואם את מצבך יותר טוב "ומגן" עליך יותר מהחמרה במצב הבריאותי. אם הפרופיל הינו פיזי ולא נפשי אין לזה השפעה ממשית על המשך חייך האזרחיים, בטח שלא אם עשית שירות צבאי כמתנדב.

כדי להעלות את הפרופיל אתה צריך לפנות לרופא היחידה בבקשה להעלאת פרופיל. מניח שתזדקק לחוות דעת בנושא. משם ינחו אותך מה לעשות, אבל בעיקרון אם הרופא יראה לנכון הוא יפנה אותך לוועדה.

למעלה