העלאת שרשור האנרכיזם

ofer15

New member
תגידו לי

זה פורום פוליטי, פורום קללות או פורום קונספירציות ופרדוקסים? לפי מה שנראה לי רוב הזמן כולם פה מתעסקים בדברים שלא קשורים לנושא המקורי של הפורום ונגררים לשטויות, ואם תחשבו טוב תראו שהוכחתי את זה ברגע שהרגשתי צורך לכתוב על זה!!!

IC4

New member
אנרכיסט !

מהי תרומתך לפורום? אין נושא מקורי ואם היה למישהו משהו להגיד לגביו, הוא כבר היה אומר. מכיון שאין עדיף שידברו על שטויות לא קשורות מאשר לא ידברו בכלל.... לפחות זו דעתי ואני מניח עקב זה שהרגשת לכתוב על זה שזו דעה גם של שאר המבקרים הקבועים בפורום זה. אבל, הינך צודק. יש לך משהו יותר מועיל להגיד?

ofer15

New member
אנרכיסט?

למה אנרכיסט? אנרכיסט הוא אדם שרעיון השלטון אצלו הוא חוסר השלטון וזוהי בעצם סתירה פנימית כיוון שזוהי גם שאיפה לסוג כלשהו של שלטון. ואני יכול להבטיח לך שאני רחוק מאוד מלהיות אנרכיסט. BRING IT ON!

IC4

New member
נו סתם אמרתי את אנרכיסט

כי הרי אנרכיסט מתנגד לצורות שלטון קיימות למען צורת שלטון שהיא אינה צורת בכלל כלומר המטרה של אנרכיסט, בין אם הוא יודע זאת או לא , היא רק להרוס, בלי לבנות. והתייחסתי אליך ככה כי אתה רק מבקר את הפורום בלי לבנות בו משהו טוב בעצמך... מעין ביקורת על ביקורת.. u know what i mean

TomerZimmermann

New member
מה?? ממש לא!

אנרכיסט הוא לא אחד שמטרתו היא להרוס (בין הוא יודע את זה או לא) והוא גם לא אחד שרוצה שלטון שהוא חוסר שלטון. איך אפשר לקרוא לחוסר שלטון סוג של שלטון? לא האנרכיסט הוא פרדוקסלי אלא אתה!. אנרכיסט הוא אדם שמאמין כי העולם יהיה טוב יותר ללא המעמד השולט. כאשר לכל אחד יהיה כח שווה וזכויות שוות. אנרכיה היא לאו דווקא חברה ללא חוקים. אנרכיה יכולה להתקיים גם אם יהיה קיים חוק האומר "מי שרצח\אנס\פגע יסולק מהחברה". אנרכיסיטים לא רואים את עצמם כעליונים על אף אחד אחר ולכן אין באפשרותם להעניש את הפושעים, אך מכיוון שאנרכיה מתבססת על שוויון וחופש, ניתן לסלק מאנרכיה כל מי שאינו מוכן לתת לאחרים את החופש והשוויון. ובקשר לאנרכיה = הרס, מיותר להגיד שאני לא מסכים עם זה אבל The urge to destroy is also a creative urge (מקווה שהציטוט מדוייק) ולסיום ממש Anarchy is not chaos - but order without control

IC4

New member
תומר אתה הוא הפרדוקסלי.....

רשמת בתחילת הודעתך שאנרכיה זה לא שלטון שהוא חוסר שלטון (שכשאמרתי זאת אמרתי בעצם שלטון החוסר שלטון, חוסר שלטון שולט בעולם) ובסופה רשמת שזה סדר בלי שליטה/בקרה.... שזה בעצם אותו דבר! טוב לא בדיוק אבל נחים ביחד באותה מיטה בלי להפריע האחד לשני... אלא אם לאחד יש חלום רע ואז הוא מעיר את השני שמבין פתאום שהוא צריך לעשות משהו בנידון. הציטוט מדויק, מהחולצה של אביחי
ולא אמרתי שאנרכיה = הרס ממובן מתמטי אלא מבחינה תיאורטית , מה שיקרה אם יהיה עכשיו ברגע זה אנרכיה = הרס. וזה לא משנה אם מההרס יצמח עולם חופשי , זה עדיין הרס כי זה הורס את מה שקיים. ותודה שאתה מפחד בדיוק כמוני מאנרכיה. למרותפ שלפעמים אני חושב שאני לא מפחד אלא שיהיה כיף איכשהו
אנשים מתים מכות יריות פיצוצים בלאגנים עדיף מאשר להרוס את העולם ע"י זיהום אויר ושאר ירקות רדיואקטיבים וכשאתה אומר ניתן לסלק מאנרכיה כל מי שלא מתאים לה, זה די ... פאשיסטי, DO´T U T´IK ? ---- אייסיפורציוס הזקן החכם אומר: אידאולוגיה לא נוצרה כדי להתממש, אלא כדי לאסוף ולחבר אנשים שמאמינים בה.

TomerZimmermann

New member
קרא ואח"כ תתלונן

לא טענתי שאתה אמרת שאנרכיה זה שלטון ללא שלטון. התייחסות זאת הייתה להודעה שלפנייך. סדר ושלטון הם שתי דברים שונים לחלוטין! שלטון זה שליט\ים אשר מחליט מה מותר ומה אסור, מה לעשות איך כיצד ומתי. סדר זה פשוט חוסר האלימות\רצח\פשע שאתה מייחס לאנרכיה. בהחלט נלקח מהחולצה של אביחי, ציטוט שאמר מיכאל (או משהו כזה) לא-זוכר-את-שם-המשפחה-ואין-לי-כח-לבדוק, אחד מגדולי פילוסופיית\תיאורית\ווטאבר האנרכיסטים אני בהחלט מפחד מאנרכיה. לא טענתי שלא. אני לא מאמין שהעולם יכול להתקיים ללא שלטון. אני לא מאמין כי האנשים הם טובים מטבעם ובהעדר שליט הם יהיו טובים. לא טענתי שאנרכיה זה מעשי, רק ציינתי שמה שאמרתם הוא לא נכון. אני לא חושב שזה פאשיסטי שלסלק אנשים מאנרכיה. אני כמובן מתבסס על המחשבה כי יהיו שתי חברות בעולם, אחת אנרכיסטית ואחת דמוקרטית. כל מי שלא מסכים עם עקרונות האנרכיזם יחיה בדמוקרטיה (כמובן שאפשר לעשות יותר משתי חברות, אפשר להוסיף אחת מונרכית ואחת דיקטטורה וכו´).

IC4

New member
מיכאל בוקנין או משהו כזה?

גם הוא היה גרמני ? או רק מרקס? והלואי באמת שהיה יכול להוצר סדר בלי שלטון רק חבל שיש כל כך הרבה אנשים בעולם וחבל עוד יותר שאותם אנשים אינם כולם טובים אני אישית בעד התאספות הטובים יחדיו והתאספות הרעים באזורים חשוכים ומרוחקים IC4´s LORD OF THE A-BOMB אבל גם הרעיון שלך הוא בעצם בדיוק אותו דבר... הרי תאבי השליטה מן הסתם יחשבו כהרשעים... על זה מדבר KILL ALL THE WHITE MAN בעצם...

TomerZimmermann

New member
וואלה, בוקנין

אני לא בטוח איך מאייתים את זה ועדיין אין לי כח לבדוק אבל בוקנין זה נכון (אני כמעט בטוח). אני לא מסכים איתך שכל תאבי השלטון הם רשעים, אבל בעצם, יכול להיות שככה זה ייתפס... מה זה משנה....

ofer15

New member
בואו נעשה סדר

אנרכיה - חוסר סדר, משטר של "איש הישר בעיניו יעשה" אנרכיזם - תנועה מדינית חברתית שעיקריה: שלילת כל שלטון בעל סמכויות, שויון כללי, התאגדות חופשית של קבוצות בלי שלטון ובלי כפייה. עכשיו משהסדרנו את הנושא אפשר לעבור לנושאי הפורום במקום לפתח את הדיון על השאלה אם אני בכלל תרמתי במשהו לפורום.

^nurv^

New member
בורים כולכם!

mikahil bakunin והוא היה רוסי חהחה, אני חכם ואתם לא (כן, ממש..) ועוד ציטוט לאוסף הציטוטים של תומר: Making it illegal won´t make it go away

TomerZimmermann

New member
חצוף! תרגיע!

לא היינו כל כך רחוקים. אז אמרנו מיכאל בוקנין במקום מיכאל בקונין. סך הכל הזזנו אות אחת ימינה. ואם כבר בציטוטים עסקינן: Laws: We know what they are, and what they are worth! They are spider webs for the rich and mighty, steel chains for the poor and weak, fishing nets in the hands of government. I must tell you, first of all, what anarchism is not. It is not bombs, disorder, or chaos. It is not robbery or murder. It is not a war of each against all. It is not a return to barbarianism or to the wild state of man. Anarchism is the very opposite of all that.

^nurv^

New member
אם אנחנו כבר בשוונג...

אז הנה עוד כמה ציטוטים ממש טובים ולא מוכרים, חלקם של בקונין בכבודו ובעצמו, האיש והאגדה. (למרות שבטח חלקכם חושבים שנושא הציטוטים האנרכיסטיים דיי מוצה) Prisons are built with stones of law, brothels with bricks of religion The liberty of man consists solely in this: that he obeys natural laws because he has himself recognized them as such, and not because they have been externally imposed upon him by any extrinsic will whatever, divine or human, collective or individual. --Mikhail Bakunin, God and the State If God really existed, it would be necessary to abolish him. --Mikhail Bakunin, God and the State No theory, no ready-made system, no book that has ever been written will save the world. I cleave to no system. I am a true seeker. --Mikhail Bakunin It is often said that anarchists live in a world of dreams to come and do not see the things which happen today. We see them only too well, and in their true colors, and that is what makes us carry the hatchet into the forests of prejudices that beset us. --Peter Kropotkin, Anarchism: Its Philosophy and Ideal When I feed the poor, they call me a saint. When I ask why the poor have no food, they call me a communist. --Dom Helder Camara, Archbishop of Recife מקווה שזה יעורר עניין בחלק מכם ותחקרו עוד קצת בעצמכם

למעלה