העלייה באינטליגנציה- הצאצאים שלנו יהיו גאונים

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
העלייה באינטליגנציה- הצאצאים שלנו יהיו גאונים

"אפקט פילן" הינו אפקט שגילה ג'יימס ר' פילן אשר מראה על התקדמות תמידית של מנת המשכל מידי שנה. העלייה הינה כלל-עולמית וקבועה- כ-0.3
נקודות מנת מישכל בשנה- כך שבסוף המאה צאצאינו יהיו בעלי מנת מישכל של כ-30 נקודות יותר מאיתנו.
התברר שהעלייה ברמת האינטליגנציה נובעת אך ורק משיפור בשני מבחנים אשר מתמקדים בחשיבה מופשטת, שדוגמה לשאלה מתוכם היא היכולת למצוא קשר מופשט בין שני חפצים.
מחקר מאוניברסיטת פלורידה טוען שהסיבה לכך היא הדרך המופשטת שאנחנו תופסים עצמים כיום כמו למשל מושגים מופשטים בעולם הממוחשב של המחשבים ומשחקי המחשב.
העלייה באינטליגנציה אמורה להימשך מאחר שקיים משוב חיובי בין העולם הטכנולוגי ההולך ומתפתח, לבין מקצועות כמו מהנדסים ומעצבים אשר זקוקים לשימוש ביכולות מופשטות ולבין האוכלוסייה אשר נזקקת ליכולת מופשטת על מנת להבין את הטכנולוגיה ולהשתמש בה.

קישור לידיעה- אתר סיינטיפיק אמריקן ישראל

קצת על האינטליגנציה

sivan120

New member
מרתק- מעניין אם יש השפעה גם על אבולוציה...

זאת אומרת מאפיינים במוח שמשתפרים יותר ויותר במהלך הדורות, נניח בעזרת הורשה אפיגנטית ("לאמרקית....").

deathcaster

New member
נתון משמח מאוד

נוסיף את זה למחקר שהראה שככל שרמת ההשכלה עולה - הזיקה לאמונה יורדת.

נוסיף את זה לסטטיסטיקה שמראה כי בעשורים האחרונים אחוז חסרי הדת בעולם עולה בהתמדה...

ואנחנו בהחלט יכולים להסיק כי שלמה המלך (נניח לרגע קט שזה אכן היה שלמה) צדק כשכתב: "בטח אל ה' בכל לבך ואל בינתך אל תישען" (משלי, ג', ה') = כלומר אם אתה רוצה להאמין באל.... אתה חייב להיות קצת טיפש.

השכלה ואינטיליגנציה הם שני דברים שונים לגמרי.

אני לא יודע מה, אם בכלל, הקשר שנמדד בין אינטיליגנציה לאמונה דתית, אבל המחקר הנ"ל, לפי הכתבה בסיינטיפיק אמריקן שבקישור, גילה עלייה דווקא בסוגי האינטיליגנציה שאינם קשורים להשכלה:

"היה אפשר לצפות לשיפור דווקא בתחום האינטליגנציה המגובשת, זו הנרכשת בבית הספר, כמו מיומנויות בחשבון ואוצר מילים. אך בניגוד לציפיות, לא כך הדבר. מתברר שהציונים בחלקי המבחן המודדים את המיומנויות האלה נשארים קבועים לאורך זמן."

בהמשך הכתבה מדובר על ההשפעה החיובית שיש ל"חינוך לכל" על העלייה באינטיליגנציה, אך כאחד מבין ארבעה-חמישה גורמים משוערים שמשפיעים עליה.
(ו"חינוך לכל", כזכור, הוא מושג שכולל גם את השטויות שמלמדים בבתי הספר הדתיים באלבאמה ובבני ברק).

deathcaster

New member
נכון, ובכל זאת... אני אופטימי

deathcaster

New member
תגובה

אני אתאיסט= זה לא אומר שאסור לי להאמין בדברים שאינם אלים

למעלה