העלילה הגדולה

אחר

New member
העלילה הגדולה

שלום לכולם. קודם כל אני שמח להצטרף בפעם הראשונה לפורום שבו יש לי אפשרות להתבטא בפני אנשים שחלקם לפחות מבינים את התחושות וההתלבטויות שאדם כמוני עובר. אני רוצה להגיב על ההודעה שפרסם יגאל הורביץ לפני כמה אשכולים .הוא כתב שם שבאגודת ה.ל.ל המדיניות היא לכוין את כל הפונה אליהם לכוון של יציאה בשאלה.זהו שקר מוחלט!!!! יעידו כל אלו שפנו ל ה.ל.ל בבקשת עזרה ליציאה בשאלה ונדחו בתואנה שעליהם עוד לחשוב על כך ושיחזרו אליהם בעוד כמה חודשים.אני אישית מכיר כמה כאלו. אני לא יודע באיזו דרך ניהל מר הורביץ את העמותה אבל כיום הדברים מתנהלים בצורה שונה לחלוטין מזו שהוא מתאר וכל נושא היציאה בשאלה מלווה בהדרכה של אנשי מקצוע והוא מונחה משאיפה לטובתו של הפרט המדובר ולא משאיפה להוציא אותו בשאלה. יגאל הורביץ שהחליט לשנות את דרכו בחזרה לעולם החרדי-החלטה לגיטימית לכשלעצמה- קובע כי רוב היוצאים חוזרים בחזרה,דבר שהוא כמובן שקר גמור,אולם אינו רלוונטי כלל לנושא העמותה.העמותה מסייעת לאלו שהחליטו לצאת ולא משכנעת בשום אופן ליציאה בשאלה,כך שאף אם מישהו יחליט לחזור בסופו של דבר לחברה החרדית זו זכותו אבל כרגע הוא עדיין זקוק לסיוע והם משתדלים שהוא יקבל אותו. לסיום-מס´ הטלפון של האגודה: 73-70-70-700-1

י-וס-י

New member
אני ראיתי כתבה בטלויזיה שמראים את

הפעילות של ארגון הלל, ורואים שם חברה שמחלקים עלונים בשם "דעת אמת" בריכוזים חרדיים, ורואים שהם מנסים לשכנע צעירים לחזור בשאלה, ובכתבה ראיינו את אנשי הארגון, והם אמרו בפה מלא שהמטרה שלהם מיסיונרית להחזיר בשאלה כמה שיותר, כדי לדפוק את החרדים. גם זה שקר ????????? י-וס-י, חרדי שעושה חיים טובים.

רגע, ואם מראים באותה תכנית פלגים

שונים בחרדיות זה הופך אותם לאותו הדבר ? תזהר מהכללות. דעת אמת שמה לה למטרה (נאה לטעמי) ללמד את בני הישיבה לחשוב חשיבה עצמאית ולבדוק לעומק את מה שמלמדים אותם. הלל שמה לה למטרה לוודא טוב טוב שכל מי שבטיפולה כבר החליט/ה על דרכו או דרכה והלל בהחלט (מידע אישי ונסיון שם) אף משכנעת פונים להמנע מיציאה בשאלה אם העובדת הסוציאלית או הפסיכולוגית ששוחחו איתם מעריכם שהנ´ל אינם בשלב של החלטה מגובשת. תהליך היציאה בשאלה הוא תהליך מורכב שכולל נתק ממשפחה וחברים, הסתגלות לעולם מושגים ולחברה חדשה ועוד. מי שאינו מוכן נפשית לקשיים הללו - צפוי לסבל רב. הלל מעוניינת לחסוך להם את הסבל הזה ולסייע לאלו שכבר חזקים דיים כדי לסייע לעצמם. הסיבות שהלל אינה "מחזירה" בשאלה באופן אקטיבי הן לכן סיבות הגיוניות ומוצקות שחבל להתנצח מולן בדמגוגיות כאלו ואחרות כי זה פשוט לא נכון.

שמואליק

New member
את שקרנית ונאיוית

אנשי דעת אמת רק למדו כל דבריהם בישיבה רק שמנצלים אותו פלפולא דאוריתא שאנחנו פלפלנו בה התקשנו בה ותירצנו וכמה פעמים נשארנו בלי תירוץ הם מנצלים את זה לעשות איתו צחוק וזילזול הם רוצים לעשות צחוק אפשר לעשות בכל תוספות וזה בדיוק מה שעושים דעת אמת הבסיס שלהם לוקחים מהמפורשים רק בלי התירוצים אלא בציניות מזלזלים עם כל הגדולים אלו ואל תגידו לי דעתיך יש יותר למדני ישיבה ממך שראו את הקוטרסים שלהם ויודעים בדיוק לזהות מזימתם לא ראיתי אף למדן רציני אחד ואני בתוכם שהשתכנעה מדעת אמת ובקשר להלל אני יודע מסיפור קרוב שכן שידלו אותו לחזור בשאלה וגרמו להבחור נזק רב עכשיו הוא שוב חזר בתשובה אבל הוא נשאר דפוק ומעוער בנפשו

אתה מכיר אותי מאיזהשהו מקום

שאתה יודע שאני שקרנית ? גסות הרוח הזאת מצליחה איכשהו להדהים אותי כל פעם מחדש. כנראה שיש לי סיבות טובות למה לא ארצה שילדי יהיו תוצר מובהק של החברה החרדית...

שמואליק

New member
אני מכיר אותך רק מהכתבות

לקרוא את הכתבות שלך באינטרנט מספיק בשבילי אני לא צריך להכיר אותך אישית ואף אחד לא מעונין שהילד שלך יהיה חרדי אני לא הסוכן של החרדים תעשו מה שאת רוצה הבחירה הוא שלך רק אל תשקרו בקשר להחרדים זהו מה שאני כן מצפה ממך

הפכתי לרבים ?

גם שקרנית, גם רבים שמשקרים. תשמע - אני בקושי 50 קילו, אי אפשר לחלק אותי לכ"כ הרבה אנשים

אלי פלס

New member
ה.ל.ל. ודעת אמת...

יש חברים בה.ל.ל. החברים ופעילים גם בדעת אמת אבל אין שום קשר בין שני הארגונים...

י-וס-י

New member
אז הלל ודעת אמת זה שני ארגונים

שונים בכלל ?, כי מהכתבה היה נראה שזה אותו אירגון, אני לא יודע, אני רק שואל, אני לא ב"ה לא מתמצא באירגונים האלו, אפי´ שפעם היה לי קשר איתם, אבל היום אני לא בקשר כי טוב לי בחיים שלי איך שהם, אני לא רוצה להקניט או משהו אני רק שואל ומתעניין מתוך סקרנות גרידא, אני מכבר כל אדם בדרך חייו, "איש באמונתו יחיה" זו הסיסמא שלי. המשך יום נעים לכולנו, ביי, י-וס-י.

leadol

New member
מה עלילה בזה

ואם הלל עוסקים בהחזרה בשאלה, מה רע בכך?? יש בארץ עשרות ארגונים חרדיים שעוסקים בהחזרה בתשובה ובמסיון חרדי או ציוני דתי. למה שהחילונים לא יעסקו בגיוס אנשים לחברה שלהם ? או לפחות להצלה של ילדים חילונים תמימים מהתעמולה החרדית? אנחנו חברה במגננה!!

לא היה רע בכך

(לשם ההכללה), אם לא היו בוכים כל כך הרבה על ה"מסיונריות החרדית". תוקפים, תוקפים, תוקפים, אבל כשמראים לכם שאתם לא טובים יותר (ובטח שלא בקטע הזה), אתם נסוגים. סליחה על ההכללה, פשוט היה לי נוח יותר לכתוב בלשון רבים. ואני סתם תוהה בקול: רק הילדים החילונים תמימים, שצריך להצילם מהתעמולה החרדית? הילדים הדתיים לא תמימים, שצריך להצילם מהתעמולה החילונית? נו, שוין. סלח לנו אבינו כי חטאנו.

אחר

New member
זו כן עלילה

לשכנע לחזרה בשאלה זו פעולה לגיטימית אולם ה.ל.ל חרתה עלח דגלה התנערות מכל דבר שריח מיסיונריות כגון דא נוטף ממנו. העלילה היא בכך שעל ידי טענה זו מנסים לגרום לאנשים המתנגדים למיסיונריות להתרחק מ ה.ל.ל למרות העזרה הרבה שהם יכלו לקבל ממנה

למעלה