העליתי שני קטעי וידאו מרגשים בפליקס

טיפקסית

New member
העליתי שני קטעי וידאו מרגשים בפליקס

לשואה,לזיכרון והנצחה ולפולין. קטע ראשון [צילום אורגינלי] מתוך טקס חנוכת אנדרטת רפופורט בורשה,תועד בידי אחת מרשתות הטלוויזיה הבריטיות,די מצמרר. קטע שני על משפט אייכמן כולל העדות המפורסמת של ק.צטניק ועדויות נוספות מתוך המשפט,וניתוחים שנעשו על השפעת משפט זה על נושא השואה והזיכרון בארץ,מרתק!!! הכל נמצא ממש כאן בעמוד שלי בפליקס. לינק מצורף תתרגשו ותרגישו חופשי לשלוח תגובות

חזק מאד - תודה לך טיפקסית

את הסרטון על חנוכת אנדרטת רפפורט ראינו במפגש הפורום ע"י רבקה אדרת ב"בית התפוצות", מצמרר לראות את הניצולים אז, שנה אחרי תום השואה. לגבי המצגת, היא חזקה מאד, האם שקלת לכתוב בלוג ולהעלות את רשמייך והתבנות שלך מהמסע לפולין. את כמובן מוזמנת להשאר איתנו. בני, האם יש אפשרות שיהיה קישור לסירטונים ב"קישורים", אני מחפשת גם את הסרטון על גטו ורשה עבור גיל, ובנתיים אני לא מאתרת אותו. תודה מראש.

טיפקסית

New member
היי ענת

למעשה בפורום המסע לפולין ישנם כמה קטעים שכתבתי ביומן המסע שלי. יומן המסע שלי די ארוך,והיום אני קוראת אותו ומעדיפה לשנות ניסוחים כדי לתת לזה פן יותר בוגר. את כל הקטעים ההיסטוריים הללו הורדתי מהאינטרנט,לצערי האתר שהעלה את הקטעים הללו נסגר,כך שלשמחתי הרבה קטעים אלה ואחרים [בנושאים שונים] נמצאים אצלי על המחשב.

למי שיש רעיונות

איפה לעשות מפגש פורום, אשמח לשמוע, ולשאול מה דעתו של בני. כדאי לפתוח שרשור חדש למען העניין.

הכל חזר אלי

אני זוכר!!! הייתי ילד בן 11 כשהתנהל משפט אייכמן. אני זוכר את העדים, ובמיוחד את קצטניק, אבא של חברי ליאור דינור. אני זוכר את הודעתו של בן גוריון ואת האופוריה ששררה בארץ. המשפט הזה פתח את נושא השואה שעד אז היה מעין "טאבו". נאומו של גדעון האוזנר הוא פרק מפואר בתולדות מדינת ישראל. ומי שתפס פיזית את אדולף אייכמן - רפי איתן - הוא היום שר במדינת שראל. משפט אייכמן היה נקמת העם היהודי בצורר ימ"ש.

למעלה