כל העולם דרך "החור שבגרוש"?
ככל שנסתכל בעולם שסביבנו וננסה לנתח את השיטות הקיימות, נראה שלכל אחת יתרונות וחסרונות. כרגיל- כל אחד מאיתנו רואה יותר את היתרונות של אחת השיטות לפי הגישה, הדיעות המקדימות או המצב החברתי/כלכלי שלו.. ובכל זאת- מה שלדעתי היתה הדרישה שמאחורי המחאה החברתית נבעה דוקא מהיאוש שמציעות השיטות הנ"ל. מכך שכבר ניסינו את כולן (טוב- אנחנו לא חייבים להתנסות על בשרינו בכל שיטה, מספיק שאנחנו רואים אותה במקומות אחרים9, ויודעים שהיא לא באמת פותרת את הבעיות... בניגוד למהפיכה במצרים , למשל, שלהם היתה תקוה שסילוק שילטון יביא להם פתרון (ואנחנו רואים מה קורה..9, לנו אפילו אין את הפירילגיה הזו לחלום... בגלל זה לדעתי, התנועה המאורגנת התמוססה ברגע שנדרש ממנה להגדיר דרישות ברורות- פשוט אי אפשר!! למה? כי חוסר הנחת הזה לא יבוא באמת על סיפוקו כתוצאה משינוי זמני של שיטה כלכלית סוציאליסטית/קפיטליסטית וכו' ("הצד השני" יראה לנו ביתר שאת מה לא טוב בשיטה שנבחרה), לא בשינוי הפרצופים שאנחנו רואים במרומי השלטון שלנו או פיקוח יתר על אופן בחירתם, אנחנו הרי לא באמת מאמינים שאפשר להגיע לשלטון נקי/אמין , שייטיב לכולנו וכן הלאה, ללא צורך בפיקוח הולך וגובר, ללא חשיפת שחיתויות וכו'... חוסר הנחת הזה יבוא על סיפוקו רק ע"י...המצאת שיטה חדשה!!!! אם חוסר הנחת הזה נובע מהרגשה של חלוקה לא צודקת, אם ברור לנו שכל חלוקה שנעשה תהיה בהכרח לא צודקת בעיני חלק מאיתנו, ברור שהפתרון לא יכול להיות ע"י שינוי שיטת חלוקת התקציב!! אנחנו לא יכולים לפתור בעיה ע"י העברתה למקום אחר. אם אנחנו באמת רוצים לפתור את המצב- להגיע ליחסי אמון כאלה שיאפשרו חלוקה תקציבית ללא תחושה של קיפוח מצד חלק מהאוכלוסיה, אנחנו צריכים לגשת ישירות לבעיה!! הנושא שאנחנו צריכים לדון בו הוא לא חלוקה של תקציב, שיטה כלכלית, שיטת ממשל וכו' וכו'. הנושא שאנחנו צריכים לדון בו הוא- שיטה לבניית אמון בחברה, ליחסים המושתתים על ערכים .. דוגמא קטנה: הורי סייעו כלכלית בסכומים גדולים בהרבה לאחותי מאשר לי. בגלל היחסים המשפחתיים, ברור לי שהנושא נובע מקשיים שונים וצרכים שונים שלה, למרות שאני לא חייבת להסכים למידת החלוקה ולחשוב שהיתה יכולה להיות שונה (בהקבלה לנמשל- שיטה כלכלית שאינה לפי השקפתי, שמריעה עם מצבי האישי), עדיין אני מעריכה את השיקול מאחורי החלטתם ובטוחה שגם טובתי חשובה להם לא פחות... האם לדעתכם ניתן לבנות יחסי אמון כאלה ברמת חברה/מדינה? זה בטח נראה מסובך, אבל - האם יש פתרון אמיתי אחר?