העם דורש צדק סביבתי ב-

העם דורש צדק סביבתי ב-../images/Emo43.gif

נכים, עבודה מהבית ומה שביניהם מהם היתרונות והחסרונות של עבודה מהבית עבור נכים? מהן הזכויות שמגיעות במסגרתה ומהם הקשיים המאפיינים אותה? בין השעות 14:00-16:00 יתארח בפורום עבודה ועסקים מהבית שלמה שרף - צלם אומנותי, אשר ישיב לשאלותיכם בנושא אופציית העבודה מהבית עבור נכים. כולם מוזמנים: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=762&MessageId=156293415
צדק חברתי, צדק סביבתי ולימודי תואר שני מגדירים את עצמכם כאנשים "ירוקים"? רוצים לשלב לימודי ניהול עסקים עם החשיבות שבשמירה על הטבע? בין השעות 17:00-19:00 תתארח בפורום שמירת טבע עו"ד ציפי איסר איציק - חלק מצוות ההיגוי בתוכנית לניהול משאבי טבע וסביבה בתכנית לתואר שני בבית הספר למנהל עסקים במכללה האקדמית נתניה. עו"ד איסר איציק תשיב על שאלות בנושא הקשר שבין צדק חברתי לצדק סביבתי, כלכלה ירוקה והמסלול החדש לתואר שני בניהול משאבי טבע וסביבה שמציעה המכללה האקדמית נתניה: http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=5524

Pינקי

New member
../images/Emo207.gif../images/Emo58.gifבקשר לפרק האחרון של עונה 6, ריב

ר סיפרה שהיא הכירה את הד"ר כשהיא הייתה ילדה קטנה אבל היא בעצם הכירה אותו כשהיא הייתה מלס. או שאולי בשביל אדוני זמן זה ילדה קטנה... ועוד שבר שהיה חסר לי, בפרק האחרון של חצי העונה הראשונה היה את כל הקטע על יער הגמא וששם בעצם קראו לה ריבר סונג. איך לעזאזל לא הראו לנו את זה???? זה כל כך חשוב לדעתי!!!! ולא שאני לא שמחה מזה אבל למה הם התחתנו???

Lhuna1

New member
הסבר ../images/Emo58.gif

לגבי השם של ריבר. ריבר לא גדלה ולא היתה בילדותה ביערות הגמא, גם אני חשבתי ככה בטעות אבל אח"כ הבנתי. יערות הגמא זה המקום ממנו באה הבחורה שרקמה בשביל איימי את המפית עם השם של הבת שלה, והיא כתבה את השם בשפה שלה, וכיוון שבשפת יערות הגמא אין מילה לאגם (פונד) היא כתבה נהר (ריבר), ומן הסתם בדומה היא תרגמה לשפתה את המילה מנגינה (מלודי) לשיר (סונג).

Lhuna1

New member
ועוד קצת תשובות ../images/Emo58.gif

כשריבר סיפרה לרורי על פגישה הראשונה עם הדוקטור היא אמרה שהיא היתה: impressionable young girl גם אני כשהיא אמרה את זה דימיינתי ילדה קטנה, אבל זה לאו-דווקא הפירוש הנכון. גם בת 20 יכולה להחשב young girl בעיניים של אישה מבוגרת, אפילו בשביל אישה נניח בת 50 (וריבר יכולה להיות מאוד מאוד מבוגרת בפרק הזה... למעשה אין לנו מושג בת כמה היא פה). למה הם התחתנו זו שאלה מעניינת. ריבר מאוהבת בדוקטור אז מצידה זה ברור. הדוקטור מצידו רוצה לגרום לריבר לגעת בו בשביל לתקן את הזמן. הוא יכול היה לנסות בכוח כמו שהוא עשה מוקדם יותר בפרק, אבל בחר הפעם לעשות את זה "בדרכי נועם"
לטובתה (זה יותר הסגנון שלו), ואולי הוא גם הבין שזה משהו שחייב לקרות, כי ברור לו מדברים שהיא רמזה לו בעבר שלו שהם נשואים, ואולי הוא חיפש תירוץ להגיד לה באוזן את הסוד כדי שהיא תוכל "להרוג אותו" ולדעת שהיא לא באמת הורגת אותו, ואולי הוא גם... רוצה להתחתן איתה(?) - תבחרי את הפרשנות שיותר נראיית לך נכונה.

Pינקי

New member
../images/Emo58.gifתודה רבה על התשובות! למרות שעדיין מוז

ר כל הקטע עם השם שלה, מה בגלל שהיא רקמה לה אז היא שינתה את השם? וגם מאיפה היא ידעה את זה, ז"א, ריבר שינתה את שמה לפני שדים בורחים. קצת מוזר לי...

Lhuna1

New member
ככה ../images/Emo58.gif

את צודקת, זה קטע מסובך, חשבתי על זה גם אני, אבל נראה לי שזו התשובה: מבחינת ריבר, היא הייתה מלודי ומלס עד שפגשה את הדוקטור בפרק עם היטלר, שם הדוקטור קרא לה ריבר סונג (אחרי שהתחדשה לדמות שהוא מכיר), ובעקבות זה היא מאז קראה לעצמה כך (היא הרי בעצם התאהבה בו בפרק ההוא). מבחינת הדוקטור, הוא פגש אותה כריבר סונג ולכן קרא לה כך. לגבי הריקמה זה לא משהו שהיא ידעה מקודם, היא פשוט ראתה את הריקמה בעריסה בשדים בורחים והשתמשה בה כדי להסביר לאיימי מי היא. ככה נראה לי, אבל אולי אני טועה...

Pינקי

New member
../images/Emo58.gifמעניין באמת אם יש סיבה לכל

השמות השונים שלה ובמיוחד עכשיו כשאנחנו יודעים מהי השאלה...

Lhuna1

New member
אולי, אבל האמת שלא נראה לי ../images/Emo58.gif

אני חושבת שזה היה פשוט בשביל שלא יהיה לנו (וגם להם) ברור מייד מיהי (כשאיימי יולדת אותה וקוראת לה מלודי, וכשאנו פוגשים אותה בתור מלס).

Lior Knight

New member
אני גם אוסיף ../images/Emo58.gif

שייתכן והיא החליפה את השם במחשבה שהסיילנס לא ימצאו אותה אז. כמו שאמרה מאדאם קובריאן בסוף פרק 12.

Pינקי

New member
*קשר בין../images/Emo58.gif

האסטרונאוט הבלתי אפשרי לבין העובדה שבספרייה ריבר הייתה בחליפת אסטרונאוט

lightanddark

New member
../images/Emo58.gif

הקטע של החליפת אסטרונאוט, עם הסיילנס (שקט בספרייה) וגם הקטע עם האזיקים, זה נראה לי בא כמוטיב חוזר כזה, סתם בשביל הגאונות.

ailag

New member

החליפות שונות מאוד. כן, בדקתי. הייתי בטירוף תאוריוות לפני פרק הסיום :) מה שכן Silence in the Library / Silence will fall Forest of the Dead / Gamma Forest & the only water in the forest is the river יתכן שזה מקרי, יתכן שלא.

Lior Knight

New member
../images/Emo207.gif ואם כבר מדברים על ריבר ../images/Emo58.gif

מעניין איך בדיוק היא יצאה מהחליפה (ומהאגם) אחרי שהיא יורה בדוקטור. הרי החליפה חזרה מתחת למים, אז איך היא הגיעה משם לכלא? לא נראה לי שלסיילנס איכפת מספיק בשביל להוציא אותה מהמים ומהחליפה אחרי שהיא מלאה את תפקידה. וברור שהדוקטור לא התערב כדי לא לחשוף את עצמו ומאחר ולא היו עוד עדים במקום איך ידעו איפה לחפש אותה? סתם מסקרן לדעת.

seaking

New member
ועוד משהו ../images/Emo58.gif

יש מצב שריבר רואה את הדר כמו שהוא ולא כמו שאנחנו רואים אותו... בפרק של הספריה היא מזהה אותו ולא מבינה למה הוא לא מזהה אותה... ואז היא אומרת תראו אותך אתה כזה צעיר...

London 76

New member
../images/Emo58.gifבפרק Time of Angels

היא אומרת לדוקטור שיש לה תמונות של כל ההתחדשויות שלו...

ailag

New member
תיקון חשוב! לגבי השורה האחרונה

החתונה - זה משהו שהמון, המון אנשים פספסו. (אחרי ששודר הפרק האחרון ניסיתי לעדכן את זה בויקיפדיה וכל הזמן מחקו לי לטובת "כדי לנחם אותה הדוקטור מתחתן איתה". באמת? כי מה שהיא רוצה זה להיות אלמנה? והיא הרי שונאת חתונות) בפרק 8 (היטלר) כשאיימי ורורי בטסלקטה, איימי אומרת להם לתת לה לדבר עם ריבר, היא הבת שלה. והם אומרים שבגלל שהיא משפחה זה בסדר לתת לה גישה לסודות. בפרק האחרון הם שוב מדגישים שהם מאוד שומרי חוק. הדוקטור לא יכול היה לגלות לריבר שהוא בטסלקטה, כי זה מידע חסוי. את הטסלקטה עדיין מפעיל איזשהו צוות, ואלא אם הדוקטור יצר לעצמו גנגרים אז זה אותו צוות (כן, זה אומר שבסצנה של הנשיקה בעצם כל הצוות שם מסתבך עם לאן להזיז את השפתיים) והצוות הזה שומר חוק וסוד פדנטי. הדרך היחידה לספר לה - כדי שתפסיק להתעקש ותבין שאם תמשיך הוא לא ימות - היא להפוך אותה לבת-משפחה. זה קטע ציני בטירוף, מה ששימח אותי כי אני שונאת קיטש. בעצם אם זו היתה איימי או סתם איזו מעריצה מהרחוב גם איתה הוא היה מתחתן. כן, יש משהו בינו ובין ריבר אבל זו כלל לא הסיבה לחתונה - הסיבה היתה שריבר היתה צריכה סיווג בטחוני! וכדי לחזק את זה, כשריבר מבקרת את איימי ואיימי מבכה את הדוקטור ריבר אומרת לה משהו כמו: טוב, מכיוון שאת גם משפחה שלו עכשיו, אני יכולה לספר לך. (מה שגורם לי לחשוב שגם ריבר נמצאת בטסלקטה כי מה משנה לה אם היא משפחה או לא?) (fooling us once, moffat, is a pleasure. fooling us twice the same time would be a privilege - מתנצלת מראש על טעויות בציטוט. קובאריאן. 7.)

למעלה