העם הפלשתיני נגמר

העם הפלשתיני נגמר

מדוע היא מתה? "למה? כי הפוליטיקאים שלנו זונות. ההנהגה שלנו זבל. תראה את רוחי פתוח, שהיה יו"ר הרשות הפלשתינית ל-60 ימים, כממלא מקום של ערפאת. הוא הבריח טלפונים ניידים. אתה מבין? הובסנו. הפיצול והפילוג הפוליטיים חיסלו אותנו, לא רק מדינית, הם חיסלו את הזהות הלאומית. היום אין זהות פלשתינית. תלך לכל אדם ברחוב ותשאל אותו 'מי אתה?' הוא יענה לך, 'אני פעיל פתח', 'אני פעיל חמאס', או כל ארגון אחר, אבל לא יגיד לך 'אני פלשתינאי'. כל ארגון מניף את הדגל שלו, אך אף אחד אינו מרים את דגל פלשתין". סוף סוף מישהו מבין שהאלימות היא לא הדרך. נכדי המופתי משנים עמדה, מה אתה אומר אדון תמוז?

'העם הפלסטיני' אף פעם לא התחיל להתנהג כעם

אלא היה ונשאר אוסף של חמולות וכנופיות. אני לא רוצה לדבר על היהודים, אבל תראו את הכורדים בעיראק או אפילו את האלבנים בקוסובו. בעיראק הכורדים הקימו מדינה דה-פקטו מסודרת ומשגשגת ככל שהדבר ניתן בארץ הנתונה להתקפה בלתי-פוסקת של הטרוריזם הערבו-איסלאמי. גם האלבנים בקוסובו ידעו להתחיל להתנהג כעם ובסוף זכו במדינה. כדי להיות עם לא מספיק להניף סמרטוט עם צבעים ולצרוח ברוח ובדם. אגב, זביידי לא נוגע בערפאת ומציג את שלטונו ותקופתו בכלל באור חיובי. בכך הוא חושף את מגבלות הביקורת שלו והתפתחותו הפוליטית בכלל. ערפאת היה ממשיכו הנאמן של המופתי הנאצי חג' אמין שבו הוא ראה את מורו, והוליך את הפלסטינים באותה הדרך הרת האסון והאובדנית מבחינתם. ביקורת על מצבם של הפלסטינים כיום צריכה להתחיל מהתחשבנות עם כל הדרך שלהם ב-90 השנים האחרונות, מימי המופתי דרך ימי שוקיירי וערפאת ועד ימינו אלה.

לא ממש מדויק

מלחמת אזרחים אינה אומרת שאין עם, בסופו של דבר כל העמים הם אוסף של חמולות וכנופיות ושבטים, אמרנו כבר שעמים הם המצאה מודרנית והשתלטות החמאס על הגדה תמיט אסון על כולם, תמשיכו לחזק את חמאס כמו שחיזקתם את חיזבאללה ובסוף תברחו משם והם ימשיכו לתקוף.

מוחמד5

New member
מלחמות אחים היו

ויהיו בכל דרך להקמת ישות עצמאית. ותודה על המסר אקרא.

shm490

New member
כל הכבוד לו , שהוא מעיז להראות את מה שברור

ולהגיד לך משהו ? חבל , חבל שזה המצב שהפלסטינים הגיעו אליו אחרי 60 שנה של מאבק , כי זה אינטרס גם של ישראל שתהיה הנהגה פלסטינית רצינית שתוכל לנהל מדינה לצד ישראל בצורה הוגנת ומכובדת לטובת תושביה ובכך תיתן לכולנו שקט ואפשרות לנהל חיים נורמליים . מה האירוני בענין , שהפלסטינים היחידים המגדירים עצמם ככאלה הם בישראל ובחו"ל והיחידים שעדיין מאמינים בדגל בהמנון ובהנהגה הםלסטינית הם הערבים בישראל .

למעלה