העם יש תחליף לרוגע שהאלכוהול נותן??

העם יש תחליף לרוגע שהאלכוהול נותן??

ועם בכלל באמת יש באלכוהול איזה חומר שמרגיע תנפש ותגוף או שהכל פסיכולוגי ולמה אני אומר את זה כי אני מגמגם והלחץ והמתחים עם עיקר הבעיה עכשוי שאני שותה כל הלחץ והמתחים יורדים והדיבור ניהיה שותף יותר ורציתי לדעת עם יש תחליף לשתייה אולי כדור הרגעה שיעשה את אותו אפקט או לא יודע אבל כמובן שלא ימכר אותי עליו שיהיה משהו טבעי תודה

shanhen

New member
להרגע

שלום ידידי, כבר "נפגשו" פעם, האלכוהול אכן מרגיע. החומר הפעיל באלכוהול נקרא אתנול (כהל אתילי) והוא חומר מרגיע, חומר הפועל על מערכת העצבים המרכזים ומדכא אותו. הדבר בא לידי ביטוי באופן מוחשי אצל שיכורים, שהתנועות שלהם איטיות, הדיבור איטי ומבולבל והם נוטים להרדם. בהתייחס למצב שלך, אין לי ספק שיש קשר בין מצבי הגמגום למתח נפשי. לגמגום כשלעצמו יש ודאי הסברים שונים, אך הגמגום מתעצם במצבי מתח וחרדה ועשוי להעלם כמעט במצבי רווחה. לכאורה, האלכוהול יכול להיות תרופה, ואני יודע על מספר אמנים (זמרים, שחקנים) עם בעיית גמגום שלא עולים על הבמה לפני שהם שותים אלכוהול. אלא, שהתרופה הזו מסוכנת ומאד לא מומלצת למצב שלך. אני מציע לך לפנות לגורם טיפולי מומחה בתחום הדיבור, שודאי ימצא דרך נאותה יותר להתמודד עם המגבלה שמטרידה אותך. שבת שלום, נחום

עברתי כבר המון טיפולים

וגם כרגע אני מטופל אבל להצלחת הטיפול גם דרוש רוגע נפשי וזה דבר שאצלי שואף ל 0 ואני מחפש משהו שירגיע אותי חוץ מאלכוהול כי זה לא פיתרון ולגבי ההשפעה של האלכוהול אצלי למשל הוא לא בא רק שאני שיכור כמו שאתה מגדיר גם כמות די קטנה שנקראת עשיית ''ראש טוב'' עושה את שלה אז אני מאמין שיכול להיות תחליף ראוי לאלכוהול

shanhen

New member
אל תתיאש

גם האנטיביוטיקה הטובה ביותר אסורה למי שרגיש לה. אם האלכוהול לא מתאים לך, וכך זה נראה, נסה דרכים אחרות. כמי שמכיר מקרוב את נזקי החומרים הכימיים, אני ממליץ לחפש תפרונות לרוגע בדברים אחרים. נסה רפואה אלטרנטיבית המציעה כלים פחות דרסטיים וטבעיים לשליטה עצמית ורוגע, נסה אמצעים חיצוניים כמו ביו-פידבק ושיטות רלקסציה שונות. יש היום הרבה מה להציע, גם בלי להשתמש בחורים כימיים שונים. אל תהסס לחפש, בסוף מתצא את הרוגע הנדרש. נחום

למעלה