העם עם הנדל

Suskonitos

New member
העם עם הנדל

ובכן, בשעה טובה ומוצלחת הצלחתי להגשים את חלומו של הבורגני המצוי,בית בכפר. מול שדה. חדר וחצי למען האמת, אם זה חשוב. וגם הכפר לא ממש כפר, אלא מאי? נדלים. בהמוניהם. ארסיים (בדקתי בגוגל, מצאתי תמונות ואפילו מצאתי בפורום שרשורים קודמים שהאירו את עיני עד שהתחילו לריב בהם). אז או-קיי. אאטום את הדלתות. מה הלאה? בעלי הבית שלי ריססו והאמת היא שזה די עזר. יש חומר מומלץ יותר או פחות? ובכלל, מה שמים על עקיצה שכזו (בעיניו של ילד בן שבע, למשל), על מנת להרגיע? עד כמה זה מסוכן, אם בכלל? לתשובתכם המלומדת אודה.

אם אותי יעקוץ נדל ארסי בעין אני ישר

אגיע למיון, עקיצה בעין וזה לא ממשנה ממה זה משהו שחייבים להתייחס אליו ברצינות. אתם יכולים לרסס בK1100 זה חומר שמתפרק לאט ולפחות עם ג'וקים הוא היה עושה עבודה בשרותים שלי
עקיצה של נדל ארסי היא לא ממש מסוכנת אבל מכאיבה מאוד, ולכן כדאי לשים לב לתגובות ואם הן מעבר להתנפחות מקומית כדאי לקחת למיון.

Suskonitos

New member
תודה,

אם כי הכוונה אינה לעקיצה בעין, אלא להגדרת סף הכאב של ילדים. בעברית פשוטה, עד כמה עקיצה שכזו מסוכנת לילדים בגיל הזה? שוב תודה.

snakeman404

New member
מנסיון-עקיצה של רבנדל

היא מאוד כואבת,עולה החום ויש הקאות ושילשולים.. לילד קטן העקיצה יכולה להיות מסוכנת..השאלה איזה נדלים יש לך שם..

snakeman404

New member
יש 4 סוגים בארץ,

רבנדל,קטנדל,אצנדל ונדליל,עד כמה שאני יודע.. אני טועה?

snakeman404

New member
חוצמזה,

אני מכיר מקרה 1 של ילד קטן שקיבל עקיצה בראש מרבנדל כזה, ואחרי 28 שעות הוא נפטר.. ולפי מה שהבנתי תועד רק מקרה 1 של מוות מעקיצה של נדל כזה.. אבל זה עדיין מסוכן לילדים צעירים..

Suskonitos

New member
../images/Emo5.gif

השתגעת? אני עשוי למות, ולא מהכשתו של הלה, אלא מהתקף לב... בכל מקרה, אני משער שכך נראה הנדל עליו מדובר. אני לא סגור במאה אחוז. דרך ערפילי ההיסטריה דברים עשויים להיראות אחרת.

snakeman404

New member
כן,זה הרבנדל כמו שאני מכיר,

הם באים גם בצבע שחור עם רגליים אדומות..

snakeman404

New member
בקשר לשמות-

כנראה שאני טועה,כבר לא קוראים לרבנדל בשמו-אלא נדל ארסי, סליחה על הטעות.. רבנדל=נדל ארסי,קטנדל=נדל שונה פרקים,אצנדל=נדל ארוך רגליים ונדליל=נדל דק.. כנראה ששינו להם את השם מאז שלמדתי עליהם..עמכם הסליחה

הצבע שלהם משתנה כנראה שבהתאם

לסביבה שבה הם חיים. הם יכולים להיות שחורים עם צהוב, אפורים או כל מני גוונים שונים באמצע. בכל מקרה בנוגע לשם כבר לפחות 18 שנים שהשם הוא נדל ארסי ולא משהו אחר, גם לגבי השמות האחרים אין ממש שינוי ככה שכנראה למדת מספר עתיק במיוחד או סתם לא מדוייק.

רן333

New member
השמות "רבנדל", "אצנדל" וכו'

מופיעים ב"החי והצומח של ארץ ישראל" (כרך 2). וזה לא סותר את דבריך בנוגע לשמות: הספר הזה (לפחות המהדורה שיש לי בבית) נדפס בשנת 1985.

snakeman404

New member
וואלה,ספר ישן..20 שנה..

אבל כן קראו להם כך.. אז לא יצאתי אידיוט גמור-רק קצת..

nivinivini

New member
לג'מאל הנדל לא ממש אכפת

מה השם המדעי שלו. רבנדל או נדל ארסי. מה שבטוח לבחור יש תיאבון בריא. * נלכד ביום שלישי האחרון. (תמונות לא משהו, אבל זה המקסימום שנמצלמה שלי יכולה להגיע).

nivinivini

New member
הנה עוד תמונה...

אגב, נדל ארסי נוסף (קטן יותר) ברח לי בבית ו..איך לומר. הוא היה ממש שבע לפני שברח. והשאלה היא >>> איפה הוא לעזאזל?

למעלה