העם שתיה על בסיס יומי יגרום להתמכרו

העם שתיה על בסיס יומי יגרום להתמכרו

אז ככה אני מגמגם והגימגום גורם לי להרבה קושי בחיים ועושה לי דיי רע.. עכשיו שאני שותה אני לא יגיד נעלם הגימגום אבל המצב בהרבה יותר טוב אני מרגיש ממש מלא ביטחון מדבר יותר טוב לא נתקע וזה משחרר לי תגימגום עכשיו אני לא יודע עם נגיד כל יום אני ישתה לא בקבוקים נגיד 2 3 כוסות במשך היום או לפני משהו שאני די חייב לדבר בו טוב עם ככה אני יכול להפוך לאלכוהליסט ואני דרך אגב בן 20 ורוצה לשומע דעה מיקצועית בלבד.. תודה

shanhen

New member
אלכוהול וגמגום

לאלכוהול יש אמנם תפקיד חשוב מבחינה רפואית, אך לא ידוע לי שהוא משמש "תרופה" לגמגום. אני מניח שבהיותו של האלכוהול חומר מדכא ומרגיע, הוא מקנה הרגשה נינוחה שמסייעת לך. אני מציע לך לבדוק את הקשר שבין מצב הגמגום למצב הנפשי שלך ואם אכן יש קשר, ניתן לודאי לטפל בדרכים שונות ולסייע לך לשלוט יותר על נצבך הנפשי, דבר שיפחית את מצבי הגמגום הלא נוחים. בכל אופן, אם אתה בוחר באלכוהול כ"תרופה", הרי בעקרון 2-3 כוסיות במשך היום לא הופכות אף אחד לאלכוהוליסט, אלא שלגוף יש סבילות לאלכוהול. הסכנה היא שכעבור זמן הכמות הזו לא תספיק כדי לתת תוצאות ותתחיל להגביר כמויות או לצמצם תדירות, ואז זה יהיה כבר בהחלט בעייתי. לסיכום, אין רע באלכוהול אבל בשימוש נכון ועם הרבה שליטה ובקרה. נחום

אוקי הבנתי ...

נראה לי שאני ימשיך במתכונת הרגילה שלי שתייה לפני יציאות ככה וכדומה.. ולפי דעתך טיפול פסיכולגי יכול להשפיע.?

למעלה