העמדה למשפט עקב אי זמינות בטלפון

nissimmz

New member
העמדה למשפט עקב אי זמינות בטלפון

לפני כחודש קיבלתי טלפון מקצינת הקישור שאמרה כי בשבוע אחרי כן יהיה תרגיל באמצעות טלפון- ויהיה עלי להתייצב במקום כלשהו.

בשבוע שאחרי כן, לא הייתי ליד הפלאפון שלי ולכן לא יכולתי לענות לשיחות מהצבא- הם התקשרו בערך 10 פעמים.
בלילה הגעתי הביתה וראיתי את השיחות, יצרתי קשר עם אחד מחבריי לפלוגה והוא אמר שהעניין נגמר ומשחררים את כולם.
ביום למחרת אמי אמרה לי ששמו בתיבת הדואר פתק שאומר שעלי להגיע לאותה נקודה.

כיוון שהתרגיל נגמר לא הרגשתי צורך או עניין להודיע לאף אחד ממפקדי, מה גם שלא ניסו ליצור איתי קשר בשנית.

לפני כשבוע קיבלתי טלפון מקצינת הקישור שאני עולה למשפט מג"ד.
האם זה תקין?
האם אפשר להעלות אותי למשפט על שלא הייתי זמין בטלפון?

עצות והצעות יתקבלו ברכה, ואפילו קצת בדחיפות
תודה ושבת שלום

אושי231

New member
כן, אפשר להעלות על כך למשפט

צה"ל מצפה שתהיה זמין כי הוא מניח שעדכנת את הפרטים שלך כמו שצריך ושאם התקשרו והודיע לך שבתאריך מסויים יהיה תרגיל ויהיה עליך להיות זמין- אז כך צריך להיות.
הרעיון הוא לדמות מצב חירום.
כפי שכבר ציינתי פה פעם- כשזה נוגע לצבא לאנשים יש נטיה לא להתייחס להתראות/ הוראות ואז פתאום מוצאים את עצמם נפקדים/ עולים למשפט וכו'.

guya72

New member
נשמע לי הזוי

עם הכבוד, צהל לא הבוס שלך ולא כלום.
יש חיים מעבר למילואים, וזה דבר שבקישור לא מבינים (יותר נכון, הממונים שלהם. בקישור זה סתם תוכי שלא מבין דבר מהחיים שלו).

הייתי מציע לך לפנות לסנגוריה הצבאית ולבדוק את הנושא מולם.
בסופו של דבר, לא תמיד ניתן להיות זמינים (גם אם זה טלפון נייד).
הולכים לרופא. הולכים לבית משפט. ישיבה בעבודה. בילויים. סתם מקומות שאין בהם קליטה.טלפון לא תקין. וכו'. לא חסר סיבות מדוע לא להיות זמין.

אף אחד, כולל אנשי קבע איננו עבד של הטלפון. אי אפשר להיות זמיני 24/7, במיוחד שזה "רק" מילואים.

בקישור אין סמכות להחליט דברים לבד

לכן פועלים כמו "תוכי". אני הייתי מש"קית קישור והיו לי מצבים שבהם לא רציתי לעשות דברים שאמרו לי כי לא חשבתי שהם נכונים (כמו למשל לפתוח נפקדות לאדם שלא מגיע לו לדעתי), אבל יכלתי פשוט לשבת ולהתפוצץ עם זה בעצמי, כי זאת לא החלטה שלי.

למעלה