העמותות השונות

א ל י 7

New member
העמותות השונות

שלום! אני לא נמצאת בתנועת נוער אבל מעוניינת לעשות שנת שירות, לכן קצת קשה לי לקבל אינפורמציה בנושא.רציתי לדעת אם מישהו אי שם יכול להגיד לי על העמותות השונות שיש, ומתי יש להם מיונים. תודה.

עִידן

New member
הדרך העיקרית לצאת לש"ש לא דרך

תנועות נוער, היא דרך התק"ם. כל מי שרוצה יכול לצאת לש"ש דרך התק"ם. יש מספר תחומים ומגוון של מקומות שאפשר לעשות בהם ש"ש בדרך הזאת. מה שעלייך לעשות (ורצוי שתמהרי, כי רוב המקומות כבר התחילו במיון וסוף פבואר זה התאריך האחרון לשליחת טופס דחיית גיוס) זה להתקשר לאדף המשימות בתק"ם (אעביר אלייך את המספר במסרים) ולבקש שילחו אלייך את החוברת שלהם. ברגע שאת מקבלת את החוברת, את קודם כל ממלאת אתט ופס דחיית השירות, שולחת ומוודאת שהגיע. אח"כ תתחיליל לקרוא ולהתקשר למקומות שנראים לך מעניינים. בהצלחה!

א ל י 7

New member
תודה + שאלה

תודה רבה על העזרה (למרות שאין לי שום ידע במחשבים ואני בכלל לא יודעת מה זה "לשלוח במסרים"!) רציתי לשאול שאלה ואתה נראה לי כתובת טובה:מה עדיף מבחינה חברתית מכינה או שנת שירות? ומה היתרונות וחסרונות בשניהם, לדעתך?

עִידן

New member
מסרים -

זה כלי של תפוז. מהרגע שנרשמת אפשר לשלוח לך הודעות - מסרים דרך תפוז. זה אמור להבהב לך בצד שמאל למעלה. דבר שני, אני בת. התשובה לשאלה שלך כמובן תלויה בך - כלומר - במה שאתה מחפש. מה פלצני שזה עלול להשימע - אין "יותר טוב" במקרה הזה, יש "יותר מתאים", כי כל אחד מחפש דברים אחרים. במכינה תהיי עם יותר אנשים בני גילך. ש"ש - קשה לענות באופן כללי - כי יש מגוון כ-ל כ-ך רחב של דברים שאפשר לעשות בהם שנת שירות. לכן - בואי נתחיל מזה שתמקדי אותנו, מה בדיוק את מחפשת, מה את מצפה מהמקום שתיהיי בו, למה את רוצה לצאת למכינה/ש"ש, מה את מצפה מהשנה הזאת...

א ל י 7

New member
מצטערת על האי הבנה

שחשבתי שאת בן. בנוגע לנושא העיקרי- אני מחפשת מקום שבו אני אוכל להעביר את השנה גם בכיף וגם בתחושה שאני עושה משהו מועיל ומשמעותי. דוגרי- לא מעניין אותי ללמוד ולהקשיב להרצאות (כמה שהם יהיו מעניינות) כמו שעושים במכינה. מצד שני באפשרויות שראיתי בש"ש אין את מה שאני מחפשת. א. אני רוצה להיות בגרעין שהוא מעורב- דתיים וחילונים. ב. אני רוצה להתנדב בתחומים שהם יותר יצירתיים ופעילים כמו למשל (ואלה סתם כמה דוגמאות שחשבתי עליהם): העברת חוגים באמנות, תיאטרון, מוזיקה, פילוסופיה לילדים בשכונות מצוקה, הדרכת הגנה עצמית או קרב מגע לבנות/נשים (כמובן שבשביל זה אני אצטרך ללמוד קצת אמנות לחימה בעצמי). רעיון שחשבתי עליו הוא לפתוח גרעין משלי (אני מכירה אנשים שעשו את זה) אבל בשביל זה אני צריכה למצוא עוד אנשים שמעוניינים להתנדב באותם תחומים כמוני (וזהו אגב רמז לכל מי שקורא את זה ומעוניין להתנדב באותם תחומים) ולמצוא עמותה/ארגון שיהיו מוכנים לממן את זה. אם יש לך איזשהם דברים להציע/להגיב/להתנגד אליהם אשמח לשמוע.

tali_le

New member
הרוב יוצאים דרך תנועות נוער

אמנם רוב הארגונים הם דרך התק"ם אבל מספרית - יותר מ- 2/3 מהקומונרים מגיעים מהנוע"ל והצופים.... טלי

kedeman

New member
החוברת של התק"ם

אני מצרף פה קישור לחוברת של התק"ם שבה תוכלי למצוא הרבה שנות שירות - גם בתנועות נוער אבל בעוד הרבה מקומות בקשר למה ששאלת על מכינה מול שנת שרות זה תלוי מה את מחפשת לעשות בשנה הזאת וגם בהרבה מקומות כשאת הולכת לשנת שרות יתנו לך דברים שתיהיי חייבת לעשות אבל אם תרצי תוכלי "לדחוף" גם דברים שאת רוצה לעשות השאלה היא מה את מחפשת בשנת שרות מה את מעוניינת לעשות? כמה שתציבי לעצמך את המטרה יותר בברור ככה יהיה לך יותר קל למצוא ולהחליט וכמו שעידן אמרה כדאי לך למהר!! עד סוף פברואר חייבים להגיס טופסי ד"חש (דחיית שרות)

למעלה