העמסת סוכר - מה הסיכוי שאני לא באמת סכרתית ?

העמסת סוכר - מה הסיכוי שאני לא באמת סכרתית ?

כנראה הפנמתי טוב מידי את הדיון שהיה פה לפני כמה ימים על סכרת הריון. או שפשוט אי אפשר להתחמק מהסטטיסטיקה שהסיכוי לסכרת הריונית עולה עם גיל האם ובנשים עם משקל יתר.
היום עשיתי את העמסת הסוכר של 50גר' ויצא לי הערך המבאס של 179 - שמשאיר את הסף העליון של 140 הרחק הרחק מאחור.
בשני ההריונות התקינים שהיו לי בגילגול הקודם ערכי הסוכר היו תקינים אבל אז הייתי צעירה יותר וקלה יותר. (למרות שהפעם עליתי רק 3 קילו מתחילת ההריון!)
אני מניחה שהרופא יפנה להעמסה של 100 גר' - יש סיכוי ששם הכל פתאום יהיה תקין? כי עכשיו זאת היתה רק בדיקת סקר. יש משהו שאני יכולה לעשות בימים הקרובים כדי לשפר את הסיכויים לערכים תקינים?

ספרקית

New member
מבאס

עם ערך כזה בוודאות יפנו אותך להעמסה המלאה. ישנו סיכוי גבוה מאוד שאכן תתגלה סכרת הריון למרות שכבר נתקלתי בנשים שיצאה להן תוצאה מאוד לא טובה ב- 50 ועדיין בדיקת ה- 100 הפתיעה לטובה והן לא נחשבו סכרתיות. אז סיכוי שזו לא סכרת אכן קיים.
עם זאת, לא הייתי מנסה לשחק עם הערכים (כלומר, לעשות משהו בימים הקרובים כדי להגדיל את הסיכויים שהערכים יהיו תקינים). במידה וזו אכן סכרת, אפילו קלה, חשוב מאוד לעלות על זה ולהתחיל מעקב מסודר בכדי לא לסכן את עצמך ואת העובר. במידה ותצליחי איכשהו להוריד ערכים, את עלולה לפספס מעקב חשוב זה.

שיהיה בהצלחה

צר לי לבאס אבל זה נראה כמו סוכרת

ושתדעי שזה בכלל לא נורא. אפילו להיפך
לי היתה סכרת ואכלת בריא וגם קיבלתי ללדת מוקדם.
הגעתי לברית עם גזרה שפויה...
זה מקל על הצרבות ועל הכבדות... מתנה

** למישהי יש נסיון עם מעקב סכרת בקופ"ח מאוחדת?**

אם באמת יתברר במדובר בסכרת, ואני מבינה מכן שרוב הסיכויים שכך יהיה, אני רוצה להבין באיזה כאב ראש מדובר.
יעבירו אותי למעקב בבי"ח או שיש מרפאות של הקופה? אני כבר עכשיו במעקב אצל רופא שמוגדר מומחה להריון בסיכון בגלל ההפלות והגיל. זה יספיק או שהוא יפנה אותי למעקב במקום אחר?

תלוי בך

אצלי המדדים היו תקינים במעקב שלי אז לא הלכתי למרפאה להריון בסיכון.
אבל בעיקרון ישלחו אותך (הלוואי שלא) פעם בשבועיים למרפאה להריון בסיכון...
בהמשך זה כל שבוע

תודה, לא בטוחה שהבנתי

אובחנת עם סכרת בהעמסה של 100גר אבל אח"כ הצלחת לשמור על המדדים תקינים?
המרפאה להריון בסיכון היא בסניף של הקופה, לא בבי"ח, נכון?
&nbsp

כן אובחנתי עם סכרת

הצלחתי לשמור על מדדים תקינים בדיאטה נטולת סוכר...
שלחו אותי למרפאה בתל השומר. וזה מקושר לקופה אבל לא חלק מהקופה
לא יודעת איך זה במאוחדת

לשתי חברות שלי הייתה העמסה של 50 גר'- לא טובה

ובהעמסה של 100 גר'- התוצאות היו טובות. מה שקובע אילו התוצאות של 100 גר'.
אחת החברות הייתה בת 29 בהריונה, והשנייה- בת 32.
אני מודה שאני לא יודעת מה היה הערך המדוייק שלהן בבדיקת 50 גר'- אבל שתיהן היו מעל 140, ושלחו אותן לבדיקת 100 גר'. כך שיש עוד סיכוי שהכל תקין:).
בכל מקרה, גם אם מתגלה סכרת הריונית- מטפלים בזה, לרוב, באמצעות תזונה אצל דיאטנית, ובמקרים אחרים- מזריקים אינסולין.
לאמא שלי גם הייתה סכרת היריון (היא איזנה את עצמה באמצעות תזונה והייתה במעקב) כשאני הייתי עוברית קטנה- ויצאתי בריאה ושלמה:)

הערך שלה מאוד גבוה

שוב, אני לא רוצה לבאס, אבל עדיף שתהיי מוכנה לגרוע מכל.. וזה באמת לא ככ נורא.
ולגבי האינסולין, מאחלת לך שלא תגיעי לשם... ועם ערך כזה רוב הסיכויים שתהיה לך סכרת אבל אם תשמרי יהיה בסדר

למעלה