העמסת סוכר 100 - שאלה

עדי25182

New member
העמסת סוכר 100 - שאלה

הרופא אמר לי שיוותר לי על ה50 ושאגש ישר ל100 בגלל הערכת משקל גדולה של העובר ( ושחבל לעשות סתם גם חמישים וגם מאה )

1. האם העמסה של 100 לא מזיקה לגוף במידה ואין צורך לבצע אותה ?

ת'כלס כן. להעמיס על הגוף גלוקוז זה לא טוב

אבל אם בכל מקרה התכוונת לעשות את הבדיקה. ואם גם ככה הרופא שלך רצה לשלוח אותך גם ל-100 אז עדיף רק אחת מהבדיקות.
האם יש עוד אינדיקציה שבגללה רוצים שתעשי את ה-100? ריבוי מיי שפיר? או שזה על סמך החלטה שרירותית?
אולי כדאי להתייעץ עם עוד רופא או מיילדת לפני שאת עושה את הבדיקה.

עדי25182

New member
שרירותי על סמך שני ההריונות הקודמים

בהריון של הבת עשיתי רק 50 ויצא בסדר
בהריון אחר כך של הבן וגם בהריון אחריו - היה ריבוי מי שפיר ועובר גדול ולכן נשלחתי גם ל100 אחרי שה50 יצא בסדר
וגם ה100 יצא בסדר בשניהם .
לכן אמר שהפעם מההתחלה ישלח אותי ישר ל100

שושנית23

New member
דווקא הגיון מוזר יש לרופא

אצלי בהריון הראשון היה עובר מאוד גדול (היום ילד רגיל ... עם ראש קצת גדול :) ) ... בקיצור חשדו שיש לי סכרת נחבאת או משהו, אז שלחו אותי לעשות את ה100 למרות שה50 היתה בסדר גמור. ואז גם לספירות דם כאלה ואחרות כי עדיין חשבו שאולי יש ... בסוף מסתבר שהיה לי תינוק גדול... בסדר, שקל 4 קילו... אז מה?
בהריון הבא הרופא כבר לא נלחץ כשהיה תינוק גדול... כלומר... הוא ראה שבעקרון זה מה שצומח אצלי.. אז הוא לא נלחץ שכאילו יש לי סוכרת.

יכול להיות שהמצב שלך שונה מן הסתם, כי מדובר בגורמים אחרים שמחשידים ... אבל בכל זאת.

דרך אגב, לא נכנסתי לזה אף פעם, אבל יש נשים שמלכתחילה לא עושות את ההעמסות סוכר ופשוט מודדות רמת סוכר בדם באופן אחר (מן הסתם ידעו להגיד לך איך ואיפה עושים את זה), ואז מקבלים נתונים יותר מדיוקים, וגם חוסכים את העמסת כמות הסוכר המטורפת הזאת...

מקווה שבכל מקרה ימשיכו לגלות שאת בריאה, ושהכל בסדר, ולידה קלה!

למעלה