העמסת סוכר 50 גר´

*שמ*

New member
העמסת סוכר 50 גר´

יש לי שאלה אינפורמטיבית. באיזה שבוע שולחים בארץ לבדיקת סוכר הראשונה? הרופא שלי כאן שלח אותי לעשות השבוע את הבדיקה ואני בעיצומו של השבוע ה-13. הבנתי שבאירופה ובארה"ב זאת השיטה המקובלת, אבל נראה לי שבארץ עושים את הבדיקה מאוחר יותר, לא?

noa2

New member
בין שבוע 24-28

עושים העמסת סוכר ויש לזכור שזו בדיקה שאינה מתבצעת בצום (הרבה אחיות טועות ומדריכות לצום כשאין בכך צורך) ואם היא לא תקינה אז יש צורך בהעמסה של 100 גר´ בשבועות מוקדמים יותר פשוט בודקים סוכר בצום

tonti

New member
באמת מוזר

אני בשבוע 25 ורק עכשיו הרופא שלי שלח אותי ואני יודעת שכולן עושות בשבוע הזה בערך (25-26) ולפי מה שכתוה בספר " המדריך הישראלי להריון ולידה" כתוב: אם כי סוכרת הריונית מופיעה סך הכל באחוז קטן - 3% מכלל הנשים בהריון מבצעים היום בדיקות סקר לגילוי סוכרת לכל הנשים ההרות. ואולם קיים בלבול רב בכל מה שקשור לבדיקות אלה, וחלקן הגדול מבוצעות לשווא.... בהמשך כתוב שלבדיקה הראשונה נשלחים בין השבועות 24-28. ואז כתוב: "בכל מקרה אין טעם לבצע בדיקה זו בשלב מוקדם יותר". אלא אם כן סבלת בהריון קודם מסוכרת הריונית. אבל אני לא יודעת על מי הייתי סומכת - על הספר או על הרופא שלי. כנ"ל לגבי צום - לא צריך לצום!

שייכת

New member
שבוע 12 ובדיקת סכרת

ונשלחתי לעשות בדיקת סוכרת. האחות אמרה לי להגיע לבדיקה לאחר צום. הבדיקה התבצעה על ידי כך שלקחו ממני מבחנה עם דם, כמו בכל בדיקת דם רגילה... הסיבה שאני חושבת עליה בעקבות כך שהבנתי שזה לא שיגרתי לשלוח בשלב כזה לבדיקת סכרת היא גנטית/תורשתית - אבי חולה סכרת ומכיוון שסכרת עוברת בתורשה נשלחתי לעשות את הבדיקה.

anat_i

New member
לא רק שלא צריך לצום

אלא להיפך - לי נאמר גם על ידי הרופא וגם על ידי האחות להקפיד ולאכול ארוחת בוקר באותו יום. לגבי שבוע הבדיקה - שבוע 13 באמת נשמע מוקדם כי סכרת בדרך כלל מתפתחת בשלב יותר מאוחר של ההריון. בהריון הקודם שלי נשלחתי לעשות בדיקת סוכר בשבוע 18 בגלל תחושת חולשה מוגזמת שסבלתי ממנה והרופא חשש שאולי מדובר בעודף סוכר (בסופו של דבר זאת לא היתה הבעיה). בשבוע 30 הרופא המליץ לי לעשות בדיקה נוספת, שכן שבוע 18 זה מוקדם מידי. אולי אצלכם מקובל לעשות יותר מבדיקה אחת ועושים אחת נוספת בשלב מאוחר יותר של ההריון?

*שמ*

New member
איזה הבדלים בין אירופה והארץ..

בעניין הצום- נאמר לי לא לאכול לפני לקיחת הדם הראשונה אלא לאכול רק לפני שתיית תמיסת הסוכר. מבחינת השבוע שבו עורכים את הבדיקה- ככה מקובל כאן בלי קשר לעניינים תורשתיים (למרות שסבא שלי חולה סכרת) ולכן היה לי חשוב לשמוע את דעתכן בעניין ומה מקובל בארץ
גם סקירת מערכות עושים רק אחת בסביבות שבוע 20 ולכן אני אגיע לארץ לבצע את הסקירה המוקדמת ואת המאוחרת נעשה בחו"ל בשבוע 21-22.

למעלה