העמקת בריאות העור
שלום לכולכם, רציתי להתייעץ אתכם במספר נושאים הקשורים לעור שלי: יש לי נטיה חזקה להצטלקות; השריטה הקטנה ביותר יכולה לגרום לי לצלקת למשך שנה-שנתיים! (תופעה זו זכורה לי כבר מגיל 12 בערך). כמו כן, הטונוס של העור טעון שיפור (אני כבר מרגישה זאת, ואני רק בת 22...). לאחרונה יש לי מעין פריחה, של כתמים אדמדמים בקוטר של כ- 1-1.5 ס"מ, מורמים מעט מהעור, ונוטים לגרד. הפריחה מופיעה אך ורק בפלג הגוף העליון, מתחת לצואר (כלומר חזה, בטן וגב). אני מטפלת בהם באמצעות תערובת שמנים, שעוזרת נקודתית, אולם כעת הישנים הפכו לכתמים חומים (צלקות!
...), ולא פסקו לגמרי להופיע חדשים, אם כי בקצב איטי יותר. רופא העור אמר לי שזו אלרגיה מסוג @$%)%@#$^ (לצערי, לא זוכרת את השם), ונתן לי אנטיהיסטמינים, אותם לא לקחתי, כי רציתי למצות אפשרויות טיפול טבעי; בסוף פג לי המרשם ואזדקק לגשת שוב אם ארצה... [מה דעתכם על אנטיהיסטמינים - אגב?]. יש לי תופעות נוספות בעור: בחודשים האחרונים היתה לי תופעה חוזרת של גירוי עז ושורף מעל לשפה העליונה (אדום מאד - כמו ליפסטיק שנמרח, שורף, ומעט נפוח). בד"כ מדובר על שבוע-שבוע וחצי של הנ"ל ובסופו של דבר השכבה הזו של העור מתקלפת והמקום נרגע. פרט לכך, מופיע לי לעתים קרובות יובש, עד לדרגה קיצונית שהגעתי אליה לפני כמה שבועות, שבחלק הקדמי של ירכיי היה העור אדום ושורף עד מאד, פשוט כואב וכשהתבוננתי מקרוב, העור היה פשוט בקוע. זה עבר באמצעות כמויות של חמאת שיאה להזנת ולחלוח המקום... יש לי גם אקנה לא חריף, לא משנה כמה אני מנקה את פניי, והנטייה להצטלקות כמובן מהווה בעיה אתו... בקיצור - העור שלי מספק ענין לא מועט...
בגדול - אני מודעת למשמעויות כלליות של עור: המפגש שלי עם העולם החיצון הצטלקות - הקושי להיפרד מדברים ריאות התופעה האלרגית - ווי צ´י... אבל, אני לא מצליחה להגיע לכדי דרכים מעשיות לעזור לעצמי, אולי מפני שאני יותר מדי מעורבת (מן הסתם...). כרגע אני מטופלת בהילינג; בין היתר המטפלת מתמקדת בזה. חשבתי שאולי יהיה לכם משהו לתרום לי; יכול להיות אפילו שהצגה אחרת של דברים שאני כבר יודעת יעירו לי משהו, שלא לדבר על מידע חדש, אז פשוט כתבו באופן חופשי מה שעולם לכם... תרגילים? כיוונים? טיפולים? תודה מראש, טליה
שלום לכולכם, רציתי להתייעץ אתכם במספר נושאים הקשורים לעור שלי: יש לי נטיה חזקה להצטלקות; השריטה הקטנה ביותר יכולה לגרום לי לצלקת למשך שנה-שנתיים! (תופעה זו זכורה לי כבר מגיל 12 בערך). כמו כן, הטונוס של העור טעון שיפור (אני כבר מרגישה זאת, ואני רק בת 22...). לאחרונה יש לי מעין פריחה, של כתמים אדמדמים בקוטר של כ- 1-1.5 ס"מ, מורמים מעט מהעור, ונוטים לגרד. הפריחה מופיעה אך ורק בפלג הגוף העליון, מתחת לצואר (כלומר חזה, בטן וגב). אני מטפלת בהם באמצעות תערובת שמנים, שעוזרת נקודתית, אולם כעת הישנים הפכו לכתמים חומים (צלקות!
![](https://timg.co.il/f/Emo4.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)