העמקת בריאות העור

Talia E

New member
העמקת בריאות העור

שלום לכולכם, רציתי להתייעץ אתכם במספר נושאים הקשורים לעור שלי: יש לי נטיה חזקה להצטלקות; השריטה הקטנה ביותר יכולה לגרום לי לצלקת למשך שנה-שנתיים! (תופעה זו זכורה לי כבר מגיל 12 בערך). כמו כן, הטונוס של העור טעון שיפור (אני כבר מרגישה זאת, ואני רק בת 22...). לאחרונה יש לי מעין פריחה, של כתמים אדמדמים בקוטר של כ- 1-1.5 ס"מ, מורמים מעט מהעור, ונוטים לגרד. הפריחה מופיעה אך ורק בפלג הגוף העליון, מתחת לצואר (כלומר חזה, בטן וגב). אני מטפלת בהם באמצעות תערובת שמנים, שעוזרת נקודתית, אולם כעת הישנים הפכו לכתמים חומים (צלקות!
...), ולא פסקו לגמרי להופיע חדשים, אם כי בקצב איטי יותר. רופא העור אמר לי שזו אלרגיה מסוג @$%)%@#$^ (לצערי, לא זוכרת את השם), ונתן לי אנטיהיסטמינים, אותם לא לקחתי, כי רציתי למצות אפשרויות טיפול טבעי; בסוף פג לי המרשם ואזדקק לגשת שוב אם ארצה... [מה דעתכם על אנטיהיסטמינים - אגב?]. יש לי תופעות נוספות בעור: בחודשים האחרונים היתה לי תופעה חוזרת של גירוי עז ושורף מעל לשפה העליונה (אדום מאד - כמו ליפסטיק שנמרח, שורף, ומעט נפוח). בד"כ מדובר על שבוע-שבוע וחצי של הנ"ל ובסופו של דבר השכבה הזו של העור מתקלפת והמקום נרגע. פרט לכך, מופיע לי לעתים קרובות יובש, עד לדרגה קיצונית שהגעתי אליה לפני כמה שבועות, שבחלק הקדמי של ירכיי היה העור אדום ושורף עד מאד, פשוט כואב וכשהתבוננתי מקרוב, העור היה פשוט בקוע. זה עבר באמצעות כמויות של חמאת שיאה להזנת ולחלוח המקום... יש לי גם אקנה לא חריף, לא משנה כמה אני מנקה את פניי, והנטייה להצטלקות כמובן מהווה בעיה אתו... בקיצור - העור שלי מספק ענין לא מועט...
בגדול - אני מודעת למשמעויות כלליות של עור: המפגש שלי עם העולם החיצון הצטלקות - הקושי להיפרד מדברים ריאות התופעה האלרגית - ווי צ´י... אבל, אני לא מצליחה להגיע לכדי דרכים מעשיות לעזור לעצמי, אולי מפני שאני יותר מדי מעורבת (מן הסתם...). כרגע אני מטופלת בהילינג; בין היתר המטפלת מתמקדת בזה. חשבתי שאולי יהיה לכם משהו לתרום לי; יכול להיות אפילו שהצגה אחרת של דברים שאני כבר יודעת יעירו לי משהו, שלא לדבר על מידע חדש, אז פשוט כתבו באופן חופשי מה שעולם לכם... תרגילים? כיוונים? טיפולים? תודה מראש, טליה

את שותה מספיק?

טליה, כהתחלה הייתי ממליצה על: הוספת אבץ חיזוק הכבד = שמן זית + מיץ לימון ייתכן שכדאי לחשוב על חומצות שומניות גמא-לינולאיות לטבעוני יש מוצר מעולה בשם: אומגלין omegalin ייתכן שהסימפטומים יחמירו בהתחלה, זה יכול לקחת גם חודשיים-שלושה ויותר אז אם אין תוצאות מיידיות - לא להתרגש מעבר לזה, נראה שמישהו נכנס לך מתחת לעור... את קצת לא מצליחה לשמור על גבולותייך... עם מישהו או עם אחדים שימי לב...
מקווה שזה עוזר, נאוה

עוד משהו...

את מרטיבה/מלקקת את העור מעל השפה עם רוק? זוהי סיבה שכיחה לגירוי שאת מתארת מעל השפה.... ייתכן שיש לך רפלקס בלתי מודע - נסי לברר עם הקרובים לך

Talia E

New member
לא באופן קבוע

אבל אכן כשמתחיל הגירוי אני מנהלת מלחמה פנימית לא ללקק... אני חושבת שגם זה קשור לגבולות - לכך שדברים מגיעים אליי קרוב מדי.

Talia E

New member
הממממ - שאלה טובה

לגבי השתייה: עדיין לא הצלחתי להגיע למצב הרמוני עם שתיית המים. בעבר נאמר לי כי עליי לשתות 6 ליטרים ביום (!). וזה מה שעשיתי במשך כמה חודשים, אלא מה, שתיתי אותן בכמויות רבות בכל פעם (הייתי גומרת בקבוק ליטר וחצי בשני שלוקים...). כמובן, מצב זה לא אפשר לגופי לקלוט את הנוזלים בצורה אופטימלית. כאשר החלטתי לנקוט אחרת (לשתות מעט בכל פעם), לא הצלחתי "להשלים את המכסה". חשוב לציין, שעד לפני כשבוע וחצי, לא משנה כמה שתיתי (גם אם מעט מאד), השתן שלי היה שקוף ורב (מצביע לפי לימודי על "קור במינג מן" או חולשה של יאנג הכליות). גם הרגשתי שהגוף שלי לא מקבל מהמים מה שהוא צריך, שמשק הנוזלים שלי לא תקין... המים מיד נופלים למטה... החדשות הטובות (אני מקווה...), הן שבשבוע וחצי האחרון אני מרגישה שגופי מנצל יותר את המים, ואכן גם השתן שלי הרבה יותר צהוב. שורה תחתונה - כיום אני שותה בין 6-9 (עם חריגות לפה ולשם) כוסות מים ליום, ומשתדלת שהם יהיו פושרים ולא קרים. אני כבר לוקחת אבץ (של סולגאר), אולם בצורה לא לגמרי סדירה. על איזה מינון היית ממליצה? אני אנסה את ענין שמן הזית והלימון (אם אני אזכור... - כבר אמרתי שיש לי בעיית זכירה?
...). מהן חומצות שומן גמא-לינולאיות? אני צמחונית, האם הן באות ממקור צמחי או מן החי? לגבי "נכנס לי מתחת לעור" ו"לא מצליחה לשמור על גבולות", את כמובן צודקת - אולם זה לא משהו ספציפי, ואני משתדלת לשפר מצב זה בהתמדה
תודה לך על עזרתך!

טליה יקרה

האם חוויות בילדותך המוקדמת או המתבגרת עצב או פרידה קשה? אם כן יכול להיות ששם טמונים הדברים ( משוייך לראות).. ועוד משהו לחידוד : נאוה נגעה בנושא, תהליך שיקום העור ף חיזוק הראות וכל המשתמע מכך אורך שמן רב יותר מטיפולי חיזוק רגילים ויש לטפל בהם לעומק ( שמנים לעניות דעתי לא מספיק יש מקום לצמחי מרפא , תוספי מזון, דיקור , וגם מגע או טיפול אנרגטי. רק טיפול משולב לטווח ארוך יוכל לפתור את הבעיה או להרגיעה ( הרבה פעמים ראות חלשות בתורשה ואז אין הרבה מה לעשות מלבד לחזקם ולהביאם לתפקוד אופטימלי שלהם). אשמח אם תעדכני אותנו מפעם לפעם במצבך , ובאופן הטיפול בך.. יעל

Talia E

New member
כן

באופן כללי אני כמעט לא זוכרת זכרונות ילדות. אני כן זוכרת משהו שהיה מאד טראומתי: מיום שנולדתי היתה לי מטפלת פיליפינית, שהיתה הרבה יותר מאמא שלי. אמי לא בלתה עמי זמן רב וטסי היתה אתי כל היום (היא גרה אתנו). אפילו בימי החופש שלה היא היתה לוקחת אותי לעתים. היא טיפלה בי וחנכה אותי במלוא מובן המילה [עם אמי, שתמיד היתה עבורי בולדוזרית מפחידה, עדין אני לא ממש מסתדרת]. כשהייתי בת 6, טסי התחתנה עם בחור נורווגי ונסעה אתו לנורווגיה... למעשה כאילו "אבדתי את אמי", ואני זוכרת שבכיתי ובכיתי שבועיים תמימים. לכל העוזרות שהיו לאחר מכן לא העזתי להיפתח, ולא אהבתי אותן. האם תוכלי להמליץ לי על דרך כלשהי לטפל (לרפא) בזיכרון, בענין הזה? שכחתי לציין שבנוסף לתערובת השמנים שאני מניחה, אני לוקחת גם טינקטורה של קלנדולה. פרט לכך, אני לוקחת ויטמינים ומינרלים: אבץ,B12, C, ברזל עדין (לא כל יום), ו- B+C קומפלקס. לעתים אני לוקחת גם פסיליום, כדי לעזור לעיכול שהוא לא משהו (שוב מתכת...). פרט לכך אני כאמור מטופלת אצל הילרית (טיפול אנרגטי משולב בשיחה). ממה שכתבת, כביכול חסר לי החלק של הרפואה הסינית, כולל מגע. יש קצת מגבלות כלכליות, אך אני חושבת שאני אחפש לי מטפל ברפואה סינית. בעקרון, אני מרגישה שאני מתחזקת ונהיית בריאה יותר כל הזמן... אני בהחלט אשמח לעדכן אתכם בדיעבד על פתרון הבעיות הללו. ואני גם אשמח אם תשתפו אותי ב"תחושות בטן" נוספות שיהיו לכם לגבי... תודה

טליה.

תודה ששתפת אותנו.. אכן יכול להיות שזה המקור. הייתי ממליצה לך לגשת למטפל משלים היודע לשלב טיפולים סיניים עם מגע ופרחי באך זה יכול לזרז את ההחלמה , וזה בהנחה שאת מעונינת לעבור חוויות ברמות עמוקות שכאלה . הרבה בריאות והצלחה.. יעל

ShirShir

New member
יעל,

אשמח לקבל יותר פרטים על הקשר בין התופעות שהוזכרו לבין עצב/פרידה קשה בתקופת הילדות/ההתבגרות. תודה מראש..

ריאות , מתכת , עצב..

שירשיר ערב טוב, העור משוייך לריאות ונחשב לריאה השלישית - העור נושם ופולט רעלים ממש כמו הריאות, הריאות משוייכות לאלמנט המתכת . המתכת בעלת יכול לחתוך דברים לבצע הפרדות ולשייך דברים לעבר. העצב הינו הרגש המשוייך לריאות ולמתכת ולכן למתכת יש את היכולת לבצע את ההפרדה בין תקופת האבלות וחזרה לשיגרה ואת ההתגברות על העצב. כל תחושת עצב מחלישה את אנרגית הראות , אך בגיל הילדות היכולת שלנו לעבד את העצבות והפרידות הינה נמוכה יחסית לגיל המבוגר ( אם כי גם שם יש פעמים של אי יכולת להתגבר על פרידה) ולכן בבעית ראות כלשהי ( אסטמה, עור, וכד´) יש מקום לבדוק נושא זה. זה על רגל אחת, יעל

ShirShir

New member
תודה רבה, יעל!! ../images/Emo39.gif

איפה לומדים נושאים אלו? את הקישורים שבין הגוף הפיזי לבין המשמעויות הרוחניות/רגשיות נלוות לו? יש אולי ספרים מומלצים? תחום מרתק!!

אנטי אנטיהיסטמינים

אנטי אנטיהיסטמינים: לא רק שאי אפשר לנהוג, גם דברים אחרים קצת יותר קשה לעשות. זה מרדים, מטשטש, ומשבש תהליכים עצביים אחרים בגוף (נראה לי שזה מדכא את מקלעת השמש, אבל זה רק ניחוש). חוץ מזה, אני לא אוהב לטפל בסימפטומים, כי זה משכיח ומרחיק אותי מהבעיה האמיתית. חוץ מבמקרים קשים, וגם אז אני משתדל להמעיט ככל הניתן. למה הכוונה ב"טונוס של העור" ? האקנה חדש, לא? חלק מהתופעות שתארת מזכירות לי מקרים שבהם העור מגיב ללחץ, דחק או אינטנסיביות לא בריאה. מה שלום הקשקשים על הקרקפת? (שאלה רצינית). ואם כבר העלית את נושא העור שמעל השפתיים: היה לי "גירוי עז ושורף" בתקופות יותר מוקדמות, ואצלי אישית זה היה קשור למריטת שיער ( הייתי "אוכל" את השער של השפם עם השיניים - אל תנסו את זה בבית
) ובאופן הכי טבעי, העור מגורה כתוצאה מכך. אח"כ חודשים האזור שמעל השפה היה שורף לי... היו לי גם קטעים מצחיקים באותו האזור עם טרמפנטין, תפוזים, וחומרים אחרים. אל תשאלי... לדעתי את צריכה להוריד הילוך בכמה תחומים בחיים... נמשיך את זה בהתכתבות יותר אישית. מוזר.. בדיוק חבר שלי התקשר אלי היום מארה"ב וסיפר לי בחדווה משהו שקשור לזה בדיוק. ואחרון חביב: עולה לי חשד קל שאת באה במגע עם חומר כלשהו שאת לא מודעת אליו. במקומך הייתי עובר לישוב פחות מזוהם (זה מה שעשיתי, אבל זאת לא חוכמה להגיד כזה דבר
)

למעלה