העניינים מתקדמים- עדכון

• פותח הנושא both
  • פורסם בתאריך

both

New member
העניינים מתקדמים- עדכון

סוף סוף אני מרגיש שהדברים מתחילים לזוז! הפסיכולוג הפרטי שלי מצא לח פסיכולוגית שעובדת עם הביטוח הרפואי פה, שמוכנה לדבר איתי אנגלית לאורך תקופת הטיפול (שתלווה את תהליך השינוי הפיסי שאעבור). יש לי פגישת היכרות בעוד שבועיים ואם ארגיש שזה מתאים, אוכל להתחיל בקרוב, מה שאומר שהזמן עד שאוכל לקבל מכתב עבור קבלת טסטוסטרון יתחיל לתקתק. בעוד 3 שבועות יש לי גם פגישה עם אנדוקרינולוג בכדי לדסקס את עניין ההורמונים ולראות מה אני צריך להביא ולעשות כדי להתחיל טסטוסטרון וכמה זמן זה יקח. אז זהו, מרגיש טוב יותר ומתרגש. לפי הפסיכולוג שלי, לא יקח המון זמן עד שאקבל מכתב מהפסיכולוגית בשביל הורמונים, כי כבר הייתי בטיפול אצלו חודשיים והם מכירים. אני מצידי כבר מוכן להתחיל (הייתי מתחיל מחר לו יכולתי) וגם אשתי כבר מוכנה לראות שינויים. מעבר לעניין הזה, התקבלתי ללימודים ואני מתחיל ללמוד בפברואר! עכשיו אני רק מקווה שהיציאה מהארון בעבודה (בקרוב) לא תהרוס הכל (הלימודים תלויים בעבודה שלי).

יו איפה

New member
בהצלחה מול הבירוקרטיה :)

הי, אני שמחה לקרוא על השמחה שלך בכל התקדמות שאתה מתאר.

אני לא קראתי אותך הרבה לאורך הזמן שכתבת פה ולא בטוחה מאיזו נקודה הצורך בפסיכולוגית דוברת אנגלית.
אם אתה כאן בישראל אשמח לתרום מהידע שלי במטרה לקצר לך כמה שיותר את הבירוקרטיה לקראת קבלת הטסטוסטרון, כמו למשל ויתור על פגישה מוקדמת ואולי מיותרת עם אנדוקרינולוג בשביל לדעת שבשביל להתאים לך את הטיפול ההורמונלי אתה צריך להגיע עם הבדיקות דם הבאות:
ספירת דם וכימיה מלאה (גלוקוזה, תפקודי כבד, תפקודי כליה), טסטוסטרון, אסטרדיול, פרולקטין, TSH, LH, FSH. גברים טרנסג'נדרים מתבקשים גם לבצע בדיקת US (אולטרה-סאונד) של אברי האגן (רחם ושחלות).
זה נוסח מסודר לפי ההמלצה מכאן: http://www.tasmc.org.il/Internalmed/Endocrinology/Pages/Gender-Identity-Disorder.aspx

ובעיקרון אין שום מניעה שהפסיכולוג הפרטי לא ירשום את המכתב המפנה אותך לטיפול הורמונלי.

both

New member
תודה לך

לילי וגם לך, יו איפה על המידע, אבל הסיבה שאני צריך פסיכולוגית דוברת אנגלית שעובדת דרך הביטוח היא שאני גר בגרמניה, ופה, אם אני מתכנן לעבור ניתוח עליון בהמשך, המכתב חייב לבוא מפסיכולוג של הביטוח הרפואי הציבורי פה (הפסיכולוג הפרטי שלי בירר וזה מה שנאמר לו), כי כל הניתוחים מכוסים לפי חוק ע"י הביטוח הרפואי, אם כמובן עוקבים אחרי החוקים האלה- צריך לחיות בערך שנתיים כגבר ומתוך השנתיים האלה חצי שנה צריך להיות בטיפול אצל פסיכולוג שעובד עם הביטוח בשביל לקבל מכתב לקבלת הורמונים ואח"כ עוד כשנה בשביל לקבל מכתב לניתוח/ים. לגבי טסטוסטרון- אני אלך לאנדו' כדי לשמוע פרטים ולראות אם ניתן לקבל את זה גם ללא מכתב מפסיכולוג. שמעתי שהרופאה הספציפית הזו, לעיתים אחרי שיחה כזו, מחליטה לתת את המרשם תוך שבועיים ולא כמו מרבית הרופאים האחרים פה, תוך 6 חודשים עם מכתב מהפסיכולוג. כמו שאת יכולה לראות, כאן התהליך ארוך!
רק את השם והמגדר אצטרך לשנות דרך השגרירות הישראלית, כי אני תושב ישראל, את כל השאר אעשה פה, כי פה אני חי.

יו איפה

New member
כל מדינה והבירוקרטיה שלה :)

מאחלת לך שילך מהר ככל הניתן אבל בדיוק במהירות הנחוצה לך

למעלה