העסקה שאבו-מאזן רוצה להציג לאולמרט

bhnadav

New member
העסקה שאבו-מאזן רוצה להציג לאולמרט

העסקה שאבו-מאזן רוצה להציג לאולמרט במערכת המדינית שוקלים את האפשרות של קיום פגישה בין יושב ראש הרשות הפלשתינית, אבו-מאזן, לראש הממשלה, אהוד אולמרט. NRG מעריב חושף לראשונה את "עסקת החבילה" שמתכוון להציע אבו-מאזן: הפסקת אש מוחלטת, והבטחה כי הסכם עתידי יובא למשאל עם ברשות. לדבריו, "החמאס יתנגד להסכם, אך יכבד את דעת העם". לפני כמה ימים התקיימה פגישה סודית בעמאן בין יו"ר הרשות אבו-מאזן ליו"ר מרצ, ח"כ יוסי ביילין. אבו-מאזן הציג בפני ביילין את "עסקת חבילה" שאותה הוא מתכוון להציע לראש הממשלה, אהוד אולמרט, במידה והשניים ייפגשו. בפגישה שנמשכה כמה שעות השתתפו גם ראש מחלקת המו"מ באש"פ, סאיב עריקאת, וכן חברי הכנסת חיים אורון. אבו-מאזן הדגיש כי לחמאס אין כול התנגדות לכך שהוא או נציגים אחרים מאש"פ ינהלו מו"מ עם ישראל. בפגישה אמר עוד יו"ר הרשות כי תוכנית השלבים שהוא מתכוון להציג לאולמרט תחל בהפסקת אש מוחלטת של כל הגורמים נושאי הנשק בשטחים. מיד לאחר שיתייצב השקט, הוא יפעל למשא ומתן על פי מפת הדרכים. במידה ויסתמן כי הצדדים מסוגלים להגיע להסכם, יציג אבו-מאזן את נוסח ההסכם למשאל עם ברשות. "ההחלטה לא תהיה שלי או של הפרלמנט", אמר אבו-מאזן במהלך הפגישה. "החמאס יתנגד לכל הסכם שאני אביא, אבל יכבד את דעת העם". "אני מסוגל לספק את הסחורה" אבו-מאזן העריך כי אם יגיע להסכם עם ישראל, הוא יקבל את אישור העם הפלשתיני, ולכן ממשלת החמאס תאלץ לקבלו או להתפטר. היו"ר הדגיש בפגישה כי הוא מסוגל להגיע להבנות עם ראש הממשלה הפלשתיני, איסמאעיל הנייה, לגבי כל "עסקת החבילה", אם האחרון יבין כי בתמורה להסכם עם ישראל יוסר החרם הבינלאומי על ממשלתו. יו"ר הרשות הביע אופטימיות רבה וביטחון רב ביכולתו לשכנע את אולמרט, במידה וייפגשו, כי הוא מסוגל "לספק את הסחורה". אבו-מאזן אמר עוד בפגישה כי המכשול העיקרי בפני כל התקדמות בשלב זה היא הנהגת החמאס בדמשק, שאינה מעונינת בהסכם כזה. אבו-מאזן סבור כי הוא ואולמרט מסוגלים להגיע להסכם כיוון שבראייתו הצדדים מבינים כיום מהם הדברים שחשובים לצד השני. אבו-מאזן גם מודע לכך שסוגיית הביטחון היא הראשונה בחשיבותה כדי לשכנע את הישראלים כי יש טעם לנהל מו"מ עם הפלשתינים. עם זאת הוא אמר במהלך הפגישה כי "אינו מבין כיצד אולמרט מעדיף לסגת משטחים גדולים בגדה בחינם וללא תמורה מאשר לעשות זאת תוך הסכם עם הפלשתינים". http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/420/926.html

למעלה