העסקת ילד בכיתה ט, בן 14 וחצי

מצב
הנושא נעול.

amera

New member

העסק שלי הוא במחשבים וחלק מזה הרבה הדפסות. רציתי להעסיק מישהו בהדפסה ולשלם לו 2000 שח לחודש. יש לי בן אחות בן 14 וחצי בכיתה ט. האם אני יכול להעסיק אותו בעבודה זאת? (מהידע שלי לא ניתן להעסיק ילד בן פחות מ- 15, רק בחופשת החודשיים ניתן להעסיק בן 14 - האן אכן זה כך?)

שיר ורד

New member
תשובה

העסק שלי הוא במחשבים וחלק מזה הרבה הדפסות. רציתי להעסיק מישהו בהדפסה ולשלם לו 2000 שח לחודש. יש לי בן אחות בן 14 וחצי בכיתה ט. האם אני יכול להעסיק אותו בעבודה זאת? (מהידע שלי לא ניתן להעסיק ילד בן פחות מ- 15, רק בחופשת החודשיים ניתן להעסיק בן 14 - האן אכן זה כך?)
תשובה
1. מאחר והילד לומד בכיתה ט הוא טרם סיים לימודים על פי חוק חינוך חובה ולכן מותר להעסיקו רק בחופשות מלימודים (גם אם היה בן 15 זה היה התנאי , עד גיל 16). 2. חופשות מלימודים - כולל את כל חופשות הלימודים הרשמיות (דהיינו גם חנוכה,פורים, חול המועד והתקופה שלפני פסח. 3. לא ציינת, את היקף שעות העבודה שהתכוונת לתת לילד. אני מניח שהתכוונת להעסיק אותו לפחות בשכר מינימום. אם התוונת לשלם לו כ 20 שח לשעת עבודה, יוצא שאתה רוצה להעסיקו כ 100 שעות בחודש. להערכתי זה הרבה מדי לילד שלומד (בלי קשר לבעית החוקיות שבנושא). 4. העסקת ילד או נער מחייבת אישור רפואי ופנקס עבודה (ראה בחוק ובתקנות שבקישור).

מצב
הנושא נעול.
למעלה