"העסקת מבוגרים עשויה להגדיל את התוצר לנפש"

Oded Avraham

New member
"העסקת מבוגרים עשויה להגדיל את התוצר לנפש"

מתוך המחקר, שהתפרסם בדה מרקר וזו כותרתו, עולות שתי מסקנות ברורות:
1. העסקת האוכלוסיה המבוגרת תזניק את המשק הישראלי קדימה: תגדיל את התוצר לנפש ותגרום לחיזוק כלכלי וחברתי של אוכלוסיה זו
2. אם אלה תוצאות חיזוק כוחם התעסוקתי של בני ה - 65 ומעלה, תארו לעצמכם את התנופה שתביא העצמתם של עובדים בני 50 ומעלה, שכיום עובדים במקצועות שוחקים.

האם החברה הישראלית, כפי שהיא באה לידי ביטוי בשוק התעסוקה הישראלי, אכן פתוחה לגיוס ושימור עובדים בני 50 ומעלה?

ובנקודה זו ממש: כל המעוניין להסתייע בפתרונות בכל הנוגע לעובדים במקצועות שוחקים בני 50 + מוזמן להקליק כאן לעמוד הפייסבוק של קרן מעגלים.
בעמוד תוכלו למצוא מגוון רחב של הכשרות וכלים אחרים ללא עלות לעובד או למעסיק.
 
אכן מסכימה לחלוטין לגישה ולתפיסה זו

כולנו כמנהלי ובפרט מנהלי גיוס ,מחפשים מקורות גיוס חדשים זאת דרך נהדרת wiw win להעסקת עובדים חדורי מוטיבציה ועם ניסיון עשיר ,אשמח לשמוע בפורום שיתוף להצלחת המיזם ,שאלות התלבטויות מוזמן להפנות אותם להיות משתתפים פעילים בפורום ולשמוע התהליך גם מנקודת מבטם .בהצלחה !
 
נכון ולא נכון...

בעוד אני מסכים עם הקביעה שיש לעזור לאוכלוסיה המבוגרת בשוק העבודה, וכי קיים צורך ממשי בהמשך העסקתם של מבוגרים בעיקר מתוך הנסיבות והצרכים... ישנם לא מעט מחקרים שמראים כי הגדלת כוח העבודה מביאה לשתי תוצאות לא רצויות:

(1) הגדלת כוח העבודה מורידה את השכר.

(2) הגדלת כוח העבודה מורידה את כמות השעות הממוצעת לעובד.

כלומר, ככל שיש יותר עובדים ביחס לגודל אוכלוסיה קבוע (לא אם מגדילים את כמות האנשים וכמות כוח האדם - כמו שקרה עם העליות של יהודים מחו"ל לישראל) - השכר יורד משמעותית - בגלל שגם מי שעובד, עובד פחות.

אנו רואים תופעה הולכת וגדלה של עובדים שרוצים לעבוד יותר בגלל שכר נמוך אך נאלצים להסתפק במשרה חלקית - זו תוצאה של הצף כוח עבודה זמין.

במדינות מסויימות רואים בכך יתרון. ישנם הצעות להפוך את שבוע העבודה ל-4 ימי עבודה (כאשר יהיה סוף שבוע ארוך או יום בחירה) בשביל לאפשר חלוקת שעות עבודה קיימות על מספר רב יותר של מועסקים.

כלומר - דברים אלו לא באים בחינם, והנפגעים הראושנים יהיו העובדים הצעירים, ובמעגל השני גם העובדים המבוגרים עצמם - שמאוד יכול להיות כי ינוצלו עקב מצוקה.

אז מה הפתרון?

דבר ראשון בגלל שנדרש למנוע שחיקה של שעות העבודה לעובד בהגדלת כמות העבודים - נדרש לדאוג ליצירת מקומות עבודה חדשים. המדיניות הכלכלית הנוכחים דואגת לעשות בדיוק הפוך!

דבר שני יש לבצע הכשרות מקצועיות לעובדים מבוגרים ולהחזיר אותם כעובדים מיומנים לשוק העבודה. ישנם לא מעט מקצועות בהם יש חוסר בכמות עובדים ואם ניתן היה לנווט עובדים לאותם מקומות הם היו שמחים לקלוט גם עובדים מבוגרים. פה המדינה צריכה לקחת חלק, ובעוד יש תוכניות (בעיקר במשרד התמ"ת) שתומכות בכך, הדבר אינו מספיק ואינו נפוץ.
 

Oded Avraham

New member
מסכים עם נושא ההכשרות

להכשרה מקצועית של העובד יש את הכוח להעלות את הערך שלהם בעיני עצמם ובעיני המעסיק.
הכשרת העובד במקצוע נצרך בארגון שלו תגרום לשימורו בארגון, מצב המהווה WINWIN לכולם.
ישנם מעסיקים החוששים מהכשרת עובדים, הן בשל עלות ההכשרה והן מתוך המחשבה שהעובד ינטוש ואחרים יהנו מניסיונו ומהכשרתו.

טוב לדעת שהמדינה חשבה על הנקודה הזו ומממנת הכשרות כאלה ללא עלות מצידו של העובד או המעסיק ובשיתוף פעולה מלא עם הארגון.
 
הכשרה של עובדים ומועמדים פוטנצייאלים

אלון ,העלת נקודות חשובות ,מצטרפת לעודד בנושא הכשרת עובדים ומועמדים פוטנציילים -ההכשרה מהווה מעבר ליתרון העצום שבמינוף כוח אדם יצרני ובעל מוטיבציה למקצועות יעודים ,גם כמקור גיוס מהימן ,מכוון שניתן להכשיר עובדים ולממן זאת ,בתמורה להתחייבות לחוזה עבודה לטווח הארוך. וכערך מוסף חיסכון אדיר בעלויות גיוס .
 
למעלה