העפלה לאולימפיאדת לונדון

cubano1

New member
העפלה לאולימפיאדת לונדון

על פי תקנון ה fig, העפלה אוטומטית לאולימפיאדה ניתנת למתעמלים אשר יזכו במדליות באליפות העולם. בנוסף, הנבחרות שסיימו במקומות 1-8 מעפילות אוטומטית לאולימפיאדה. מעבר לזה, כל שאר הכרטיסים ללונדון יחולקו בתחרות המבחן שתערך בלונדון בינואר. אליה יוזמנו המתעמלים הבאים: נבחרות מלאות (6 מתעמלות) מהנבחרות שסיימו במקומות 9-16 עוד 40 מתעמלות על פי החלוקה הבאה: 2 מתעמלות מכל מדינה שנבחרתה סיימה במקומות 16-24 שזה יוצא מקסיקו, שוייץ, אוקראינה, הונגריה, ונצואלה, אוזבקיסטן, סלובניה ויוון. ונותרו עוד 24 מקומות שמתחלקים למדינות לפי מתעמלת אחת לכל מדינה על פי סדר הדירוג בקרב רב במוקדמות בטוקיו. לפי זה ישראל תהיה רשאית לשלוח מתעמלת אחת לתחרות המבחן בלונדון, יחד עם מתעמלת אחת מבלארוס, גואטמלה, צ'כיה, שוודיה, פולין, אוסטריה, קרואטיה, צ'ילה, קולומביה, הונג קונג, דרום אפריקה, ויטנאם, סלובקיה, טורקיה, פורטוגל, סינגפור, פינלנד, ניו זילנד, קזחסטן, ארגנטינה, הרפובליקה הדומינקנית, פורטו ריקו ובולגריה. מן הסתם זאת תהיה ולריה על פי ההישג בטוקיו - אבל הדרך עוד ארוכה... בלונדון היא תצטרך לקבוע את הקריטריון הבינ"ל. אבל יש לה עוד את הקריטריון הישראלי. היא לא הצליחה לקבוע את הקריטריון בטוקיו (גמר על מכשיר או גמר קרב רב). אני חושב שהיא תוכל לקבוע אותו רק באליפות אירופה שתערך בבריסל במאי 2012. שם תצטרך לסיים בטופ 6 על מכשיר, או בטופ 16 בקרב רב - או משהו כזה...

nitsansh

New member
תיקון קטן... ותוספת גדולה

הקריטריון הישראלי בקרב רב הוא טופ-12 באליפות אירופה. עוד יש לציין, שמספר המקומות הפנויים שיינתנו למתעמלות בתחרות הקדם אולימפית תלוי בתוצאות של גמר המכשירים באליפות העולם והתחרות הקבוצתית בלונדון, ובשלב זה הוא נע בין 23 ו-35, כשיש לצפות שהוא יהיה יותר קרוב ל-35... החישוב הוא כזה: מתוך 98 המקומות באולימפיאדה, 60 ניתנים למתעמלים מ-12 הנבחרות המשתתפות בתחרות הקבוצתית (באולימפיאדה יש 5 מתעמלים/ות בנבחרת ולא 6 כמו באליפויות רגילות), 2 נקבעים ע"י "ועדה משולשת", ועוד מקום אחד מובטח לנציגה של יבשת אפריקה, שלפי הרשימה שאני רואה תהיה בוודאות מדרום אפריקה כי זו המדינה היחידה שיהיה לה ייצוג בתחרות הקדם אולימפית (אלא אם יש מתעמלת ממדינה אפריקנית אחרת שעלתה לגמר באחד המכשירים ותזכה במדליה, מה שלא סביר שקרה). המקומות האחרים שנשמרו להבטחת ייצוג למדינה המארחת ולכל היבשות לא ינוצלו מכיוון שבריטניה עלתה לתחרות הקבוצתית וליבשות אסיה, אפריקה ואוקיאניה גם מובטח כבר ייצוג. בנוסף לכך יבטיחו את מקומן באולימפיאדה כל המדליסטיות על המכשירים הבודדים, אבל אלה מהן שנמנות על המדינות המשתתפות בתחרות הקבוצתית יהיו על חשבון המכסה של קבוצתן, כך שלמעשה צריך לספור רק מדליסטיות ממדינות שלא ישתתפו בתחרות הקבוצתית (כולל ה-4 שיעלו מהתחרות הקדם אולימפית), ואותן להערכתי אפשר יהיה לספור על יד אחת. אם כך, מדובר בלא פחות מ-30 מקומות , והסיכוי של ולריה להיות ביניהן נראה טוב מאד (אם מישהו יספור מהו המיקום שלה באליפות בלי המתעמלות ממדינות שדורגו 1-12 בקבוצות פלוס מדליסטיות מחוץ למדינות הנ"ל זו תהיה אינדיקציה טובה). יהיה לה כנראה יותר קשה להשיג את הקריטריון הישראלי באליפות אירופה, בעיקר אם הנבחרות המובילות יגיעו בהרכב מלא. נראה לי שבקפיצות הסיכוי שלה להגיע לטופ 6 יותר טוב ממקום 12 בקרב רב...

nitsansh

New member
נ.ב. יש עוד תנאי אם זכרוני אינו מטעני

קיימת הגבלה של 2 מתעמלים/ות ממדינה עבור המדינות שאין להן נבחרת מלאה למעשה זה רלבנטי רק ל-4 המדינות שישתתפו בתחרות הקדם אולימפית הקבוצתית ולא יעלו ממנה, ואולי גם למדינות שיש להן 2 נציגות בקדם אולימפי ובנוסף להן מדליסטית אחת (או יותר) באליפות העולם. צריך לבדוק ב"אותיות הקטנות" מה הנוהל במקרה כזה. יכול להיות שמדינה כזו לא תורשה לשלוח 2 מתעמלות לקדם-אולימפי, או שאם שתיהן יעלו היא תורשה לשלוח רק אחת, בנוסף לזו שזכתה במדליה. עוד דבר... אני יודע שבהתעמלות אמנותית הקריטריון הבי"ל מחייב שמתעמלת שמעפילה מהקדם-אולימפי היא זו שתייצג את המדינה, בניגוד לאלה שעלו מאליפות העולם שהמדינה רשאית להחליף אותן. נראה לי הגיוני שזה יהיה המצב גם בהתעמלות מכשירים, כאשר את המתעמלות בקבוצות מותר להחליף אך לא את אלה שעלו כמדליסטיות בא"ע או מהק"א.

nitsansh

New member
קובאנו... אתה יכול לבדוק מי המתעמלת השניה

מאפריקה? בדקתי אמש את כל פרטי הקריטריון ומסתבר ש-2 מקומות שמורים לאפריקה ולא 1 כמו שחשבתי.... עוד התברר לי, שמדינות עם מדליסטים באליפות העולם כן רשאיות לשלוח מתעמל לתחרות ק"א (אם הן מדורגות 17-24 אז 2) אבל רק מתעמל אחד מכל מדינה יכול לעלות מהק"א.

למעלה