קניתי לראשונה סטייק טונה אדומה קפוא, כי אנחנו לא מספיק מיליונרים לקנות טרי
וחשבתי שחייבים טרי.
אבל החלטתי לנסות.
הכנתי לפי ההוראות במתכונים ברחבי הרשת:
הפשרה איטית במקרר
לנגב היטב, למשוח בשמן זית, לפזר פלפל-מלח
לצרוב על מחבת (ללא שמן) שהולהטה כמה דקות,
במשך 2 דקות מכל צד ולהוציא לצלחת. מעט עמוקה.
רוב המתכונים מעודדים להשתמש במחבת פסים ויש לי,
אבל רציתי להגיש את זה עם רוטב שאכלנו באיזשהו מקום
אז לצורך הרוטב, הכנתי את זה במחבת רגילה.
לאחר הוצאת הטונה הוספתי למחבת 2 כפות שמן זית
ומיץ מחצי אשכולית אדומה (צריך להוסיף ממתיק כלשהו.
לא ידעתי, וזה היה חמוץ מידי, אבל טעים) ולגרד את שאריות
הדג מהמחבת אל תוך הרוטב. לצמצם את הרוטב בחצי.
לשפוך כף או שתיים רוטב מעל כל חתיכת דג ולהגיש.
מומלץ וטעים מאוד. אפשר כמובן כל רוטב שאוהבים, ואפשר
גם בלי. החדשות (שלי) הן, שאפשר להכין את זה גם מטונה קפואה.
וחשבתי שחייבים טרי.
אבל החלטתי לנסות.
הכנתי לפי ההוראות במתכונים ברחבי הרשת:
הפשרה איטית במקרר
לנגב היטב, למשוח בשמן זית, לפזר פלפל-מלח
לצרוב על מחבת (ללא שמן) שהולהטה כמה דקות,
במשך 2 דקות מכל צד ולהוציא לצלחת. מעט עמוקה.
רוב המתכונים מעודדים להשתמש במחבת פסים ויש לי,
אבל רציתי להגיש את זה עם רוטב שאכלנו באיזשהו מקום
אז לצורך הרוטב, הכנתי את זה במחבת רגילה.
לאחר הוצאת הטונה הוספתי למחבת 2 כפות שמן זית
ומיץ מחצי אשכולית אדומה (צריך להוסיף ממתיק כלשהו.
לא ידעתי, וזה היה חמוץ מידי, אבל טעים) ולגרד את שאריות
הדג מהמחבת אל תוך הרוטב. לצמצם את הרוטב בחצי.
לשפוך כף או שתיים רוטב מעל כל חתיכת דג ולהגיש.
מומלץ וטעים מאוד. אפשר כמובן כל רוטב שאוהבים, ואפשר
גם בלי. החדשות (שלי) הן, שאפשר להכין את זה גם מטונה קפואה.