הערב אני אמורה לרוץ עם השותף שלי לריצה

הערב אני אמורה לרוץ עם השותף שלי לריצה

והוא רוצה לדעת הרבה דברים על הדת
ולמה אני לא יכולה להגיד לבעלי שאני רצה איתו?
ואיך בעלי יגיב אם הוא ישמע שאני רצה עם גבר שותף שלי?
ואם בעלי לא יכול להבין שאני יכולה ללכת עם מי שבא לי?
אני לא יודעת אם אני יכולה להסביר לו שיבין את אורח החיים שלי...

2_be

New member
הי לך,
דבר ראשון, אני חייבת להגיד לך כל הכבוד על ההתמדה בריצה וההתמודדות עם השאלות שלפעמים זה מעלה מסביב.
&nbsp
אני חושבת שהדרך הכי טובה להציג למישהו מבחוץ את הדברים זה פשוט להציג את האמת שלך, את מה שמרגיש לך נכון מבלי להתנצל על זה. את לא מייצגת את כולם, את מייצגת את עצמך ואת מה שטוב לך.
&nbsp

&nbsp
&nbsp

tom696

New member
כל אחד והשולחן ערוך שלו
בהמשך למה ש-be_2 כתבה ואחת המידות הכי חשובות שלמדתי מסבתא שלי (ששמרה כשרות, נסעה בשבת (אבל לא בראש השנה), הלכה בחגים לבית כנסת ובפסח היתה נוסעת למלון כדי לא להחליף כלים) היא שלכל אחד יש את השולחן ערוך שלו. חלקם קשורים לעולם ההלכתי, יש כאלו שיש להם את השולחן ערוך שלהם בקשר לצמחונות / טבעונות (כן דגים, לא בשר, אולי פירות ים וכו'), אימונים או כל תפיסת עולם שהיא. בעולם שאת באה ממנו זה מה שנכון לך, מתאים לך וזה את.

melon

New member
את אגב

לא חייבת לענות , להסביר או לפרט אם את לא מרגישה בנוח עם נושא שיחה מסויים....

לא נעים
כאת רצה עם שותף והוא בא לאסוף אותי במיוחד מהעבודה ומחזיר אותי הביתה...
אם מישהי הייתה מתנהגת ככה, הייתי אומרת עליה שהיא מגעילה...
זה עניין של תחושה של כל אחד לפי מה שמרגיש...

אם הוא שם אותך במקום של מגננה
אז חוסר הנעימות צריך להיות אצלו ולא אצלך. אני בטוחה שיש גם דברים באורח החיים שלו שאת יכולה "לתחקר" אותו עליהם ויהיו לו לא נעים. ולמה את לא עושה את זה? נימוס? רגישות?
זה מקסים שהוא בא במיוחד ואוסף אותך, אבל זה לא אומר שיש לו זכות להביך אותך. את יכולה להגיד לו "אני מעדיפה לדבר על נושאים אחרים".
אתן לך דוגמה, בקבוצת קונג פו שלי לפעמים יורדים עלי, שאני יותר חלשה וכו', ואני יודעת שזה דורך לי על מקומות רגישים ופוגע לי באימון. אז פתאום אני לא משעשעת ואין לי חוש הומור ואני קצת מגעילה, אבל אני אומרת משהו כמו "אנחנו מפסיקים עם הבדיחה הזאת עכשיו, היא לא טובה לי" והם סותמים.

לשמחתי

השותף שלי לקח אותי מהעבודה עד סמוך לבית, (ספרתי לבעלי שיש לי חברה שרוצה לעשות איתי צעדה אחרי העבודה), הבאתי איתי בגדים לריצה וגם להחלפה,
רצתי הערב כ-45 דקות בקצת איטי אבל העיקר שהצלחתי לרוץ היום למרות תחושות הבטן...

susieada

New member
קשה לחיות עם התחושה שאת חייבת להסתיר...
מאחלת לך למצוא דרך להיות כנה וגלויה עם בעלך ושיקבל בפתיחות את הדבקות ונאמנות בו כבעל, יחד עם הקשר המיוחד שיש בין שני אנשים שמתאמנים ביחד, ושאחד לא פוגע בשני.

את מכירה דרך לא להתאכזב?
אני למדתי על עצמי שאני חייבת להתמודד...
ואם החלטתי שאני רוצה לעסוק בספורט, אין לי ברירה רק לעשות בדרך הזאת.
אני מסכימה איתך שחבל שזה ככה... אבל כל אדם בא עם תובנות שונות...

susieada

New member
be true unto yourself
ואז, מקווים, שמכוח האמונה שלך בדרך שלך, שאחרים יקבלו אותך כמו שאת.
מאחלת לשניכם סובלנות הדדית.
בכלל גברים עדיין רואים נשים בספורט כדבר חדש ושונה... בדרך שלך את שמשמת מודל לחיקוי לאחרות.
לא קל לפלוס דרך.
בהצלחה כל יום!

בכל מקרה
רבות מאיתנו נמצאות במערכות יחסים ויש להן "שותפים לריצה", עם קשר מאד חזק, לפעמים של שנים. ואני לא אומר שאין מקום של מבוכה גם אצל החילוניות. אבל צריך לזכור ששותף לריצה ושותף לחיים - זה ממש לא אותו דבר.

קיץ 2011

New member
מקווה שזה בסדר לכתוב את דעתי
כי בעצם לא שאלת בכלל, אז אני מתנצלת מראש אם התגובה שלי לא במקום.
מאוד קשה לי לקרוא אותך.

אני לא באה מהמגזר, ובאמת לא יודעת איך זה. אבל אני מבועתת רק מהמחשבה שהדבר יתגלה במקרה, ואז איך הוא יאמין לך? למה שיאמין שאתם רק רצים יחד? הרי אם זו רק ריצה ולא מעבר למה לשקר על זה?

בבקשה, תשמרי על עצמך (נכתב מדאגה כנה, ושוב, סליחה. אני יודעת שלא שאלת על זה בכלל)

אני מעריכה את הדאגה הכנה
ומודה לך על כך
ולעניין עצמו
לדעתי שאדם מרגיש חנוק, זה מצב הכי גרוע
אני מנסה להתמודד בדרך שלי, אני מאוד זהירה ורצה בדרך כלל בחושך או באיזור שאין חרדים בכלל, לא פעם השותף שלי מזהה חרדים מרחוק ואז אנחנו משנים מסלול... והשותף שלי מכיר את הפארק מצוין...

קיץ 2011

New member
אני באמת לא מכירה את המצב שלך
מאחלת לך רק טוב!! מכל הלב, וממש מעריכה את זה שאת מצליחה לרוץ למרות הקשיים

תודה לך
אני מקבלת המון חיזוקים תוך כדי ריצה, (בכל זאת לא נפוץ לראות אחת שרצה עם מכנס ארוך וגם עם חצאית, אני הכרתי בפארק רק 3 נשים כאלו)
ובנושא של בעלי? החלטתי להתמודד עם זה בדרך שאני יכולה להתמודד, ובלבד לא לגרום לויכוחים מיותרים...

tom696

New member
אגב
בעבר גרתי בירושלים ושחקתי רוגבי. היו לנו לא מעטות שחקניות דתיות (על שלל גווני השולחן הערוך) כולל אחת שהתאמנה עם חצאית ומכנס ארוך ובמשחקים היתה משחקת עם מכנס ארוך מתחת למכנס הקצר.
בבית שמש יש קבוצת ריצה שלדעתי יש שם כמה וכמה נשים דתיות. אולי אם מעניין אותך או רלוונטי לך אפשר להתייעץ איתן על סוגיות דומות שהן נתקלות בהן ומה עבד בשבילן.

אגב, השותף שלי עודד אותי לרוץ במרוץ עמק המעיינות
לא ניסיתי אף פעם לרוץ חצי מרתון
ואני לא חושבת שאני יכולה לעשות את זה...

למעלה