הערב במועדון יוסי שמר.

מיכי 10

Member
הערב במועדון יוסי שמר.

היינו הערב שבעה חברים במועדון, ונהנינו מאד

היה מעניין במיוחד, כי סיפרנו סיפורים בנושאים שונים לגמרי זה מזה. למשל:

** על ביטקוין (המטבע הווירטואלי, והארנק) בקשר עקיף לדאעש.

** על בעיות טכניות בהעברת טקסטים (בג'ימייל ובוואטסאפ, למשל) מעורבים, הכוללים גם עברית וגם אספרנטו, והבלגן שנוצר כשלא מקפידים לכתוב כל שפה בשורות נפרדות מֵאלה של השפה השנייה.

** על שיטת לימוד אישית - דרך כתיבה, ולאו דווקא משמיעה - של אספרנטו, למשל.

** על אהבה לבוטניקה והשתכשכות וירטואלית בפורום גינון, כתחליף לגינה אמיתית.

** על הסרט "הם לא יזקינו" בנושא מלחמת העולם הראשונה.

** טעימה קלה בקשר לוויקיפדיה (הררכייה, "מלחמות", חסימות).

ועוד כהנה וכהנה, בנושאים מגוונים נוספים. קשה להאמין כמה אפשר להספיק לשוחח ב-75 דקות, באווירה חברית ונעימה, כפי שחשנו הערב.

ותודה לכל המשתתפים

מילים אחדות שהשתרבבו לשיחות:
specaj interesoj - תחומי עניין
cindro - אֵפֶר > cindrujo - מאפרה
(כמו monoujo < mono)
fakturo - חשבונית

DoronModan

New member
שמחתי לקרוא

אמנם לא הרבה אנשים, אבל מי שבא ודאי יצא נשכר.
האם היה מישהו ממסיימי הקורס לממשיכים? זו היתה יכולה להיות הזדמנות בשבילם לתרגל דיבור.

מיכי 10

Member
ורדה וינאי.

גם משה יחזור כנראה החל מהשבוע הבא!
לאה הציעה שוב הצעה ישנה שלה, ומעניינת: לא להודיע מראש מה התוכנית ומי המנחה. רעיון ששווה בהחלט לחשוב עליו.

DoronModan

New member
שווה לנסות לתקופה

היתי אומר שבתקופת הניסיון יהיו תכניות מעניינות ככל האפשר. ואז לאנשים יהיה מסקרן לראות מה קורה הפעם
אני זוכר שכאשר הייתי חדש באספרנטו הייתי בא ופתאום רואה שמקרינים סרט, או הרצאה של אורח מחו"ל. לא הייתי יודע מראש מה יהיה, וגם לא התעניינתי בשאלה, פשוט קיבלתי את זה כמו שזה.
(בדרך כלל היתה הרצאה של מישהו או משחק לשוני שיוסי ארגן.)

מיכי 10

Member
אפילו בקבוצת הלימוד השבועית שלנו

אצל אחי וגיסתי, לא מודיעים בד"כ מראש מי יהיה המרצה ועל מה הוא ידבר, וזה נחמד שיש הפתעות. רק מדי פעם, מודיע אחד האחיינים שלי, שהוא מבקש להביא תנ"כים, ואז אני יודעת שהוא יתן את השיעור. (וכיוון שהוא המורה הכי אהוב עליי מכולם - מורה מעולה בכל נושא שהוא - זה משמח אותי לדעת שהשיעור יוגש באותו שבוע על-ידיו:)).

DoronModan

New member
מה שכן, ואני מדבר על מועדון תל אביב בשנות ה-90

אמנם בדרך כלל לא היו מודיעים מראש, עד שיוסי החל להכין תוכניות חודשיים מראש ושלח אותן בדואר ישראל. אבל לפני כן, בתחילת שנות ה-90 אירן ז"ל היתה מתקשרת במקרים מיוחדים, למשל אם הגיע אורח מיוחד מחו"ל ונתן הרצאה שווה, ורצו שאנשים לא יפסידן, וגם שהאורח רם המעלה (או האורחת) יהנה מהרבה אנשים.

מיכי 10

Member
הנה, זו *בדיוק* ההוכחה לכך שלאה צודקת

לגמרי בהצעתה, וכזאת אעשה:
אודיע רק שיש תוכנית, כדי שאנשים לא יטענו שלא היו בטוחים אם לבוא או לא,
ולא אודיע מי ומה בתוכנית.
ומי שלא יבואו מתוך זלזול או חשש שיהיה משעמם - הפסד שלהם.

[לידיעת מי שאינם יודעים, בפעמים המעטות שבהן אנחנו מבטלים מפגשים, אנחנו כמובן מודיעים על כך מראש, כדי לא לגרום לחברים ו/או לאורחים להגיע לשווא (ולכעוס בצדק)].

למעלה