הערב במועדון יוסי שמר.

מיכי 10

Member
הערב במועדון יוסי שמר.

היינו הערב שבעה חברים, וכל מי שלא באו, פשוט הפסידו.
אני לא כותבת כדי להרגיז אתכם, אלא כי באמת הצטערתי בשבילכם, שפספסתם תוכנית כל כך מעניינת!

אלדד סיפר לנו על ויקיפדיה, והיה פשוט מ ר ת ק

הוא איפשר לנו לשאול הרבה שאלות וענה על הכל, ושאל גם אותנו מעט שאלות.

לא אחזור על ההרצאה, כמובן, אלא רק אציין שלמדנו מי רשאים לתרום (לכתוב ערכים ו/או לתקן שגיאות) בוויקיפדיה, מי רשאים לבקר (מלשון ביקורת), ולמי יש זכות להצביע בדיונים שונים.

שמענו על בעלי תפקידים, כלומר, על ההיררכייה בוויקיפדיה. יש בה:
1. תורמים אנונימיים
2. תורמים רשומים
3. מבקרים אשר רשאים למחוק ולשחזר
4. מבקרים אשר מנטרים (כלומר שומרים)
5. מפעילי מערכות (בישראל יש 37)
6. והדרגה הגבוהה ביותר: בירוקרט. כאלה יש בישראל ארבעה, ואחד מהם הוא אלדד שלנו

יש דיונים על חשיבות ערכים, כי יש הרבה אי הסכמות. למשל לגבי מי או מה נחשב כערך אנציקלופדי, ומי או מה אינו נחשב ככזה, ועל כן אין לו זכות להיכלל בהּ. וכיוון שבוויקיפדיה נוהגת דמוקרטיה, בהצבעות הרוב קובע!

כל הצבעה נמשכת שבוע בדיוק, ורק במהלך אותו שבוע אפשר להשתתף בהצבעה. מי שמאחר - מפסיד. זכאים להצביע רק מי שערכו לפחות 100 ערכים ו/או תיקונים.

למדנו גם על טרולים בוויקיפדיה.

התברר לנו שוויקימדיה מנהלת את ויקיפדיה.

(אגב, מעל לבירוקרטים, יש רק דיילים, שהם לא ארציים, אלא עולמיים).

תודה לאלדד על ההרצאה המרתקת, אשר כולנו נהנינו ממנה מאד והשתתפנו בה, וממש לא הרגשנו שהזמן עבר, עד שבשמונה ורבע, אלדד אמר לנו: "עד כאן!".

תודה מכולנו לאלדד

Eldad S

New member
תודה רבה על הדיווח, המעניין והמפורט!

מיכל, כרגיל, כל הכבוד על התיאור הנאמן, והממצה, של הערב שהיה לנו אתמול!
בדקתי הבוקר שוב, והתברר לי שבאספרנטו גם כן משתמשים במונח trolo כשמתכוונים לטרול אינטרנט.

המילה koboldo, שלימדתי אתמול, מתייחסת לסוג של גמד מהאגדות. בכל אופן, אם נרצה להתייחס לטרולים בוויקיפדיה, אז כמו בעברית - גם שם נגיד troloj.

מיכי 10

Member
תודה, אלדד.

וכמו שכתבתי לך בלילה, מצאתי ש-koboldo מתורגם בגוגל טרנסלייט ל'דיונון' (דג הדיו), וכנ"ל בגרמנית ל-Tintenfisch ובאנגלית ל-squid.
אבל כשבדקתי שוב הבוקר, הוא מתרגם את אותה מילה ל'גאון'.
(האם בכל משמרת של גוגל טרנסלייט יושב שם מתרגם אחר?

הם לא שמעו על ספטואגינטה?
)

לעומת זאת, כשכתבתי בגוגל טרנסלייט 'טרול', הוא תירגם ל-troll שלוש השפות.
מורז'אן מתרגם טרול ל-trolo, וכותב שתי משמעויות. השנייה היא טרול (יצור אגדי סקנדינבי). המשמעות הראשונה שלו: רשת גְּרֿר (דַּיִּג), מה שמקרב אותנו שוב ל'דיונון'. מעניין.

ב-PIV לא חיפשתי עדיין.

Eldad S

New member
זה כנראה פשוט trolo.

הייתה סיבה שחשבתי על koboldo, אבל בדיעבד התברר לי שהמילה trolo בהקשר של טרול אינטרנט היא המושג הרווח באספרנטו.

DoronModan

New member
יעל הלר שמעה ממני על הצלחת ההרצאה ומאוד הצטערה שלא היתה

לדבריה, לא שמה לב לכך שהיה כתוב שזה על ויקיפדיה, אחרת היתה באה. היא ראתה רק שיהיה 'מפגש'. אם אני מנסה לחשוב איך זה יכול להיות, אולי היא שמה לב רק להודעה הראשונה, על כך שאלדד ירצה, כאשר בהתחלה עוד לא היה מידע על התכנית עצמה. ואולי כי היא עמוסה במיילים ולכן לא שמה לב.
ליתר ביטחון אני מציע, אם יש תכנית מעניינת - לציין את זה בקצרה בכותרת, ולא להסתפק רק ב'מפגש המועדון בשבוע הבא', שזה קצת יבש וחוזר על עצמו.
אפשר: "מפגש המועדון בשבוע הבא: הרצאה על ויקיפדיה"
או: "מפגש המועדון בשבוע הבא: סרט"
אם יש מפגש שהוא לא מעניין במיוחד, כמו שיחה או משחק, דברים שגרתיים שכאלה, אפשר להסתפק בפירוט בתוך ההודעה, בלי לציין את ההתוכן בכותרת.
כך או כך, יעל הלר לא יכולה להגיע למועדון כל שבוע, בגלל הקושי בכבישים העמוסים בשעה זו, אבל פעם בשבועיים-שלושה היתה רוצה להגיע.

מיכי 10

Member
ממש ממש מכעיס אותי לקרוא מה שכתבת כאן!

קודם כל, הודעות נכתבות על מנת שיקראו אותן ככתבן ועד הסוף!
שנית, שלחתי גם תזכורת! ותזכורות, אף הן אמורות להיקרא ע"י הנמענים.

על אחת כמה וכמה, אם מישהו לא יכול להגיע בכל שבוע בגלל בעיות טכניות מובנות (ועל כך אינני באה בטענות), מוטב שיקרא ביתר תשומת לב.

תודה רבה על הרמז העבה, שרוב תוכניות המועדון אינן מעניינות, ורק פעם ב-, קורה שבדרך נס, "נופלת" עלינו תוכנית מעניינת, כמו הרצאה על ויקיפדיה או סרט.
נראה לי שמישהו שכח לגמרי את מטרות המועדון.

אז תסלח לי, דורון, ויסלחו לי כולם: המועדון לא נועד רק כדי לספק בידור לחברים, ואני לא גננת, על כל המשתמע מכך. מועדון, כפי שתוכלו לקרוא אפילו בוויקיפדיה(!) הוא התאגדות של קבוצת אנשים שחולקים עניין משותף או מטרה משותפת.

ועד כמה שאני מבינה, מטרתו של מועדון אספרנטו, היא להפגיש אספרנטיסטים, במטרה לשמֵר את השפה. אפשר לעשות זאת בדרכים שונות, וגם ללא תוכניות - פשוט ע"י שיחות חבריות.
אנחנו משתדלים להביא בכל שבוע תוכנית אחרת, ואני משקיעה בכך המון מאמצים וזמן יקר, כדי שיהיה בכל זאת גם נושא כלשהו ותוכן מעניין (לכל אחד יש תחומי עניין שונים. איננו יכולים לקלוע בכל שבוע לטעם של כוווולם).
אבל דווקא כיוון שאנחנו מעטים, והיכולות שלנו די מצומצמות, הייתי מצפה לנאמנות מצד כל חברי המועדון (ורצוי גם מחברי האסטררו, עד כמה שהם יכולים ומוכנים...), ושיבואו כדי להיפגש אחת לשבוע, בלי קשר לתוכנית "מעניינת או לא מעניינת". גם אותי לא כל התכנים מעניינים, ולפעמים נורא לא בא לי להגיע למועדון, או שאני מרגישה לא הכי טוב, ובכל זאת מרגישה מחויבות לבוא.
אז שכל אחד יקבע את סדרי העדיפויות שלו. אצלי במשפחה הקרובה והמורחבת, למשל, יודעים שיום שני אחה"צ עד הערב תפוש באופן קבוע, ומשתדלים מאד לא להפריע לי.
*~*~*~*~*~*
אין לי שום כוונה לכתוב ולציין - בטח שלא בכותרת - אם יש תוכנית מעניינת.
או כשאין, לפי דעתך, לכתוב: היזהרו, בשבוע הבא תהיה תוכנית לא מעניינת.

האמת שגם לא נעים לי לשמוע בכל פעם תלונות של אנשים (ואני לא רומזת לאף אחד באופן אישי), שהם מצטערים שהפסידו תוכנית. מי שלא יכול להגיע בגלל אישפוז או בייביסיטינג או בעיה בריאותית וכד', זה מוצדק, וגם לי חבל שהפסיד.

אבל מי שלא בא כי לא התחשק לו לבוא או התעצל לבוא, או חשב שתהיה תוכנית לא מעניינת, שינצור את הצער שלו בליבו.

(ולא, אני לא מתכוונת להתייעץ עם אף אחד לפני שאני שולחת את התגובה הזאת שלי! והמבין יבין).

DoronModan

New member
נראה לי

שלקחת קשה מדי את מה שכתבתי, ופירשת לא הכי נכון כמה מהדברים.
ממש לא התכוונתי להכעיס ואם תקראי שוב את הדברים בזמן אחר ייתכן שגם את כמוני כבר לא תראי שם בהכרח משהו מכעיס.
מבקש סליחה אם בלי כוונה פגעתי.

מיכי 10

Member
ולי נראה שהבנתי היטב.

אני מאמינה לך כמובן שלא התכוונת לפגוע בי, אלא שלצערי פגעת לא בכוונה.
בכל זאת, אני עומדת מאחורי כל מה שכתבתי. אבל כפי שאמרתי לך לפני שבוע וחצי - כל מי שמבקש ממני סליחה (ואני מרגישה שהוא מתכוון לכך), אני סולחת לו. :)

Eldad S

New member
חבל...

אבל הרחבתי במייל על כל מה שאדבר במפגש...
באמת לא היה צורך בכותרת - כי הרי תוכן המפגש מופיע בתוך המייל... אני מעריך שיעל פספסה את המייל שלנו, שדיבר על התוכנית, וחבל...

לא, אין צורך לכתוב על התוכנית בכותרת. מי שחשוב לי להגיע למועדון, אני מניח שיקרא את המייל עצמו. למעשה, מי שקשה לו לקרוא באספרנטו, אפילו ימצא את תוכן הדברים בעברית

בכל אופן, אני מצטער שיעל פספסה את המפגש, אם היה חשוב לה לשמוע על ויקיפדיה. domaĝe...

מיכי 10

Member
נכון. ואני מקווה שלכולם יהיה חשוב להגיע למועדון, כי אחרת

בשביל מה אל"י (בשכירות היקרה של המקום) ואנחנו, משקיעים כל כך הרבה?

Eldad S

New member

מעניין שהייתה לי טעות פרוידיאנית בהודעה שכתבתי לעיל:
כתבתי: מי שחשוב לי להגיע למועדון...
והאמת, אכן, חשוב לי להגיע למועדון. אני מקווה שחשוב גם לכל שאר החברים. ובאמת, במקרה כזה אפשר להגיע לכל התוכניות - אלא אם כן אנחנו עסוקים עם משהו שמונע את הגעתנו.

יעל לא הגיעה כבר המון זמן, וקיוויתי שהפעם היא תגיע, כי הנושא מן הסתם היה מעניין אותה...

DoronModan

New member
כל הכבוד על הדיווח מיכל וכל הכבוד לאלדד

ממש חבל שמעטים הגיעו להרצאה, ממש הפסד. אני גם לא מבין איך זה קרה. אני לצערי, כפי שהודעתי מראש לאלדד, לא יכולתי בגלל אילוצי עבודה. היתה לי גם הרבה עבודה ובסופו של דבר חזרתי עם ראש "מנופח"...
אני יודע שאלדד מרצה מעולה וחבל שהחמצתי הזדמנות כל כך נדירה (לצערנו) לשמוע אותו. אלדד, יש לך הרבה ידע בהרבה תחומים, אשמח אם מדי פעם תתן עוד הרצאה, ונראה שאתה (כמעט) לא צריך להכין את ההרצאות, הן פשוט נשלות לך מהמותן כמעין שיחה.
בכל אופן, הדיווח מצוין. מה שלא מצוין, זה שאת כותבת באמצע הלילה ומקפחת את בריאותך. ראית שאפילו אלדד, חתן השמחה, הגיב ואולי גם קרא את הביקורת רק בבוקר שלמחרת.
אז אני מודיע כאן ברבים, שמעתה והלאה אני קורא את "דבר המבקרת" רק ביום שלמחרת, כך שלפחות עבורי אין צורך לכתוב באמצע הלילה.

Eldad S

New member
אני חושב ומעריך

שעבור מיכל חשוב לדווח בלילה, כי הכל עדיין טרי במוח, והיא זוכרת את כל הנקודות מלפני שעתיים-שלוש.

בכל אופן, כמות החברים הייתה הולמת. דווקא הגיעו קהל חברים ברמה גבוהה, ששאלו שאלות יפות והפרו את ההרצאה. אומנם הכנתי ראשי פרקים להרצאה שלי, אבל היא התנהלה בפסים מאוד מעניינים על פי הקהל המרותק שגם שאל את השאלות הנכונות. בסופו של דבר סיפרתי גם דברים שלא היו בתכנון מראש.

אז גם עבורי זו הייתה הנאה גדולה לענות על שאלות הקהל, ולנווט את ההרצאה שלי בהתאם.

מיכי 10

Member
נכון, אלדד. זו היתה הכוונה מראש בכל השנים הרבות שבהן אני

מדווחת. וכמו שהסברתי בעבר, אני אוהבת ומעדיפה "להכות בברזל בעודו חם".
מצד שני, אני רושמת לעצמי בד"כ ראשי פרקים ומילים חדשות תוך כדי התוכניות במועדון. כך שלמעשה, אני כן יכולה ללכת לישון בשעה קצת יותר הגיונית, ולכתוב את הדיווח למחרת, או אפילו אחרי יומיים, ולא יקרה כלום. :)
(ו"תפוז" ישלמו לי בדיוק את אותו סכום, כרגיל
).

Eldad S

New member
אז, אויב אזוי,

נסי לדווח בפעם הבאה למחרת בבוקר. בתור ניסוי.
אולי זה באמת יאפשר לך ללכת לישון מוקדם יותר ביום של מפגש האספרנטו :)

מיכי 10

Member
כן, יותר עדיף.

אבל מה זה אויב?
אני של הגרמנית, לא של היידיש. שכחת?

ואגב, האם יש לכתוב יידיש או אידיש, או שלא משנה?

DoronModan

New member
את יכולה למצוא את הפתרון בעצמך

שאלת מה זה אויב ביידיש. (או אידיש, צורה שפחות מקובלת כיום אבל לא משנה. ויש גם 'אידית').
מה זה 'אזוי' את יודעת לתרגם לגרמנית? התשובה כמובן 'So'.
נמצאנו למדים, איפוא, ש-oj ביידיש->o בגרמנית.
אז מה זה אויב? ojb->ob. שבגרמנית אומר בין השאר 'אם', גם אם לא בכל ההקשרים התחביריים.

מיכי 10

Member
תודה על ההסבר, אם כי לא באמת מעניין אותי ללמוד יידיש.

לא אוהבת את השפה, והיא אפילו לא בסדרי העדיפות שלי ללמידת שפות. שאלתי רק מתוך סקרנות לדעת מה אלדד התכוון לומר לי. אז תודה על שענית במקומו. :)

מיכי 10

Member
תודה, דורון

כשהצעתי לאלדד להרצות על ויקיפדיה, כי ידעתי שזה נושא שהוא אוהב מאד ובקיא בו, ולכן יוכל להרצות עליו באמת בשליפה מהמותן, כתבתי לו שבגלל אורך היריעה, הוא יוכל להמשיך להרצות באותו נושא פעם או כמה פעמים נוספות, אם יִרצה.
וגם אמש, כששוחחנו שנינו אחרי ההרצאה, חזרתי על ההצעה.

אז נראה אם יבוא לו לעשות זאת, כי באמת זה נושא כל כך רחב וכל כך מעניין ומסקרן, שהרגשתי אמש שהייתי יכולה להמשיך להאזין ולשוחח עם אלדד עוד המון המון זמן.

אני מוחמאת הפעם, דורון, וגם מודה לך מאד על הדאגה לבריאותי, שאני יודעת שהיא כנה ולא חדשה, ומסכימה שאתה צודק לגמרי. זה גוזל הרבה משעות השינה המעטות מדי שלי, כי אני משקיעה הרבה זמן ומחשבה בכל דיווח כזה.

אבל "תפוז" משלמים לי על הדיווחים, רק אם אני מורידה אותם לדפוס באותו ערב, לפחות עד 03:00.
סתאאאאם.

אזכור את דבריך, ואנסה לכתוב להבא בשעה מוקדמת, או למחרת.

למעלה