הערב במועדון.

מיכי 10

Member
הערב במועדון.

היינו הערב 19 חברים. יצוג ממש יפה, הכולל אנשים שבאו במיוחד כדי לכבד את זכרהּ של ליאנה היקרה.

שלומי בנהּ הגיע כדי לספר על אִמו, וכפי שאמרתי לו אחרי זה, דבריו היו הדבר הכי יפה שהיה אפשר לעשות להנצחתה. הוא הכין מצגת עם תמונות שליאנה צילמה בקונגרסים שונים, ותמונות שבהן צילמו גם אותה עם חברים. תמונות יפות, והיה נעים ועצוב גם יחד, לצפות בהן, ולראות את שלומי עומד לצד התמונות, והוא כל כך דומה לאִמו!
שמענו ממנו גם על האושר הרב והגאווה, שהסבה לה החברוּת באל"י ובמועדון, ושהיתה מספרת על כך בבית בהנאה ובהתרגשות של שמחה.

אעפ"י שהיכרנו את ליאנה הטובה, השקטה והצנועה, מעניין היה לשמוע עליה את דבריו המרגשים של שלומי, וללמוד להכיר אותה טוב יותר. לשמוע איזו אמא, בת ואחות נהדרת היא היתה. וכל זאת על רקע חיים לא קלים. והכל בשקט וללא כל קיטורים או תלונות, אפילו לא בימיה האחרונים.

ליאנה, כפי שידענו כבר, לָמדה א-ו עוד בגיאורגיה, ושם גם לימדה בהמשך אספרנטו לקבוצות של תלמידים בבי"ס.
אגב, היא סיפרה לנו כמה פעמים על כך, ועל חוויות שונות שלה. אבל דבר אחד היא הציעה ולא הספיקה; לספר חוויות מקונגרס שהיה בפריז.

גם לאה סיפרה מבחר סיפורים יפים ומרגשים, בתור חברה קרובה מאד של ליאנה. הן בילו הרבה ביחד בקונגרסים שונים בארץ ובחו"ל, וכן באירועי תרבות בארץ. וגם יואלה הוסיפה וסיפרה מעט.
הכל היה מעניין, ויחד עם זה - עצוב מאד ומעורר געגועים, כשהכל מסופר בלשון עבר...

תודה מיוחדת לשלומי, הבן של ליאנה, שהגיע אלינו במיוחד לערב זה, ודיבר מצד המשפחה.
וגם ללאה, שהוסיפה מהצד של החֲבֵרָה הטובה של ליאנה.

יהי זכרהּ של ליאנה ברוך!

מיכי 10

Member
המשך הדיווח על הערב.

בהמשך הערב, לאחר הפסקה של דקות ספורות בלבד, הינחה יהושע תוכנית של שאלות ותשובות באספרנטו.
הוא שאל מי הכינו שאלות, ולצערי רק יהודית ואני הצבענו. יהודית שאלה ראשונה, והתשובה התארכה, ובינתיים צצו עוד ועוד שאלות המשך על-ידיה וע"י חברים אחדים, כך שהיה שיח מעניין מאד.
אז אל השאלה שלי בכלל בכלל לא הגענו... ואצטרך לשמור אותה לפעם אחרת...

בכל אופן, התעמקנו בסוגיות שונות של מיליות באספרנטו, ומתוכן גם הגענו לנושאים אחרים, ויהושע הסביר הכל בשמחה ובמאור פנים.

בשלב מסוים, חלק מאיתנו התעייפנו. כך שלמרות הזמן שעוד נשאר עד תשע, רמזו לי וביקשתי מיהושע להפסיק להפעם. לא בגלל השעה, אלא כי קשה לנו כבר להתרכז כל כך הרבה בחומרים הלא פשוטים.

אגב, מה שהפתיע אותי במיוחד, היתה ההקדמה של יהושע; שאספרנטו כלל אינה שפה קלה, למרות מה שאומרים עליה!! ממש שמחתי לשמוע זאת דווקא ממנו!

תודה על השיעור, יהושע!

DoronModan

New member
אספרנטו כן שפה קלה
אסביר:

יש תופעות שנראות לטהרנים 'שגיאות' אבל דוברי אספרנטו טובים יכולים להכיל אותן. לא כל מה שפרפקציוניסט קורא לו 'שגיאה' הוא באמת שגיאה. כשלוקחים את זה בחשבון, אספרנטו היא כן שפה קלה.
כמובן, יש טעויות גסות שמהן כדאי להימנע כדי להישמע דובר טוב, אך יש דקדוקי עניות של סדר מילים וכו', שאולי (אם מקפידים בהם) הם משפרים בקטנה את הסגנון, אבל אם לא מקפידים בהם, גם הנזק לא משמעותי בכלל.

ברור שקשה להישאר מרוכזים עד תשע. כלומר זה מבורך בתנאי... שההפסקה גדולה יותר. מקובל בתאטרון או באופרה להכריז על 10 דקות הפסקה, ואלה מתארכות ל-15 או 20 ברוטו. לדעתי זה הכיוון שצריך להיות גם בקלובו.

מיכי 10

Member
מעניין. בכל אופן, יהושע אמר עוד משהו, שאיתו יהיה לך קל

להסכים: שכדי ללמוד אספרנטו (או כל שפה) יש לדבר בה ולהשתמש בה הרבה. וגם אם נדבר בה תחילה בשגיאות, העיקר שנדבר ונדבר. וכן שנקרא הרבה, ושנשתמש בשפה בכל צורה ובהתמדה.

[לדעתי (הקטנה באלפי מנשה), לדבר בשגיאות, זה נחמד להגיד. אבל לא הכי נעים בביצוע, כשמתקנים אותך על כל צעד ושעל. כי זה מבלבל וקורע את חוט המחשבה, העדין והרופף בין כה וכה. זה דבר שצריך עדיין להכניס לראש לכמה מְתקנים כרוניים. למרות שאישית, אני לא צריכה להתלונן על כך. כי דווקא לי, אם בכלל כבר מקשיבים, מקשיבים בסבלנות רבה, ולא מתקנים הרבה].

לגבי ההפסקות, אני מסכימה בהחלט, והייתי שמחה לתת הפסקות, לו לא היה החשש שחברים ינצלו זאת כדי לברוח מוקדם יותר, כאילו הם בורחים ממורה בבי"ס יסודי, כפי שקורה אצלנו לא פעם.
אז אמש, למשל, שמרתי שאנשים ישארו לשיעור של יהושע. זה הצליח, ובאמת לא ברחו לנו.

DoronModan

New member
את צודקת

מצד אחד רבים באספרנטו אומרים לדבר, אפילו בשגיאות, מצד שני מתקנים כל הזמן. אולי לא מתקנים לך הרבה, כי אין לך הרבה שגיאות...
לגבי הפסקות אני מבין, אבל אם מה שממתין לאנשים יהיה מספיק מרתק, לא יברחו. ואם יברחו - זו בעיה של ה"בורחים".
אני למשל, אילו הייתי צריך ללמד אחרי הפסקה, וכמה אנשים היו יוצאים לפני הזמן, הייתי מבין ונשאר עם אלה שבאמת רוצים ללמוד.
אבל יש אלמנט אחר. אם אנשים בורחים, זה כי התרגלו לבוא כמו לבית ספר למפגש חברתי בלבד. אבל ככל שיוקפד לדבר יותר באספרנטו, מי שמגיע למפגש חברתי בלבד יתאכזב ולא יבוא. וטוב שכך.

יואפ 76

New member
שלומי דיבר על אמא שלו בצורה יפה ומרגשת.

ה"שיעור" שיהושע נתן היה מעניין ביותר והרחיב את הידיעה, שלי בכל אופן, על השפה. אשמח מאוד אם יתאפשר ליהושע לתת שיעור מעין זה פעם בחודש. שמתי לב שהוא נהנה מאוד ללמד והאנשים שמחו ללמוד ושאלו שאלות רבות. אני חושבת שחברי המועדון לא יתנגדו.

DoronModan

New member
אכן היתה שיחה יפה ומרגשת

ובקשר לשיעור של יהושע, איזה יופי. חבל שלא יכולתי להישאר.

DoronModan

New member
הזכרונות האלה באמת היו מרגשים וחשובים לכולנו

אני שמח שיצא לי להיות נוכח.

מיכי 10

Member
גם אני שמחה על כך שלפחות כפול ממספר האנשים שבאים

בדרך כלל לקלובו, הגיעו הפעם. ואפילו יונה, שלא הגיעה כמה שנים למפגשי המועדון השבועיים, עשתה מאמץ מיוחד, והגיעה מרחוק (יחסית). ואף אמרה שתשתדל להגיע יותר!! ברוכה הבאה!
ובכלל, הנוכחות היתה בהחלט מכובדת, וגם ההשתתפות.

למעלה