הערב במועדון.

מיכי 10

Member
הערב במועדון.

שורה תחתונה: היה מוצלח במיוחד

היינו בדיוק 41 אנשים, כולל את דורון המורה, 36 תלמידים, עמרי שבא רק להביא כמה שולחנות מתקפלים ודגל אספרנטו, אבל היתה לו מחויבות אחרת, והוא נאלץ לצאת. וכן אמיר, יואלה ואני, שבאנו לעזור בארגון הערב, ובהחזרת החדר למצבו הרגיל בסוף הערב.

יואלה עבדה קשה ברישום התלמידים ובגביית התשלומים.
אמיר הביא הרבה כיבוד מגוון ונחמד וכלים חד"פ (שאשתו קנתה בשבילנו), סחב הרבה כסאות פלסטיק כדי שיהיה מקום לכולם, והסביר בטלפון לאנשים רבים שהסתבכו מעט בהגעה למקום.
אני הייתי בחוץ, וקיבלתי את פני הבאים, והנחיתי אותם אל המועדון.

והעיקר, דורון נתן שיעור מצוין
הוא הקרין שלווה, ביטחון עצמי והרגשת נועם על הכיתה. היו אנרגיות טובות והשתתפות יפה ועירנית של התלמידים. הקהל היה מגוון מאד, בערך מספר שווה של גברים ונשים, ובגילאים שונים. ההשתתפות היתה ממש מרשימה, בהתחשב בכך שכמעט לכולם היה זה השיעור הראשון באספרנטו. הגילים נעו מ-13, 14, 18, 19 (כולל חיילת אחת), דרך עשרים ומשהו ושלושים ומשהו, והמשך באנשים מבוגרים, ואפילו עד גיל 83 ו-85

דורון התחיל בנגיעות קלות בהיסטוריה של השפה ושל זמנהוף ממציאהּ, עבר לאותיות, לשלושת החוקים הבסיסיים ביותר מתוך השישה-עשר. המשיך בתרגול של הצגת כל האנשים את עצמם בשמותיהם, אחרי זה, חלקית, גם במקומות המגורים שלהם ובעיסוקיהם.

ואחרי שלימד את מקום ההטעמות במילים בא-ו, הוא נתן לכמה ילדים ומבוגרים לקרוא את תשעת הפסוקים הראשונים מתוך פרק א' בספר בראשית, בתרגומו של זמנהוף. היה מדהים להיווכח כמה מהר אנשים קלטו את הדברים, וקראו יפה מאד, יחסית לקריאת א-ו לראשונה. גם שאלו במהלך הערב שאלות מאד ענייניות.

לבסוף נשארנו חמישתנו, אנשי הצוות כולל עמוס, וכולנו ביחד השתלטנו על כל הבלגן ועל החזרת הסדר על כנו. וגם על העברת העזרים השונים למכוניות, ונשארנו עוד די זמן בכיתה ובחניה לשיחות סיכום שמחות ומרוצות.

תודה לכולם, ובמיוחד כמובן לדורון

Eldad S

New member
המון המון בהצלחה,

וכל הכבוד!
לכולכם, ובעיקר לדורון!
כל כך חבל שלא הצלחתי להגיע היום ולהיות בשיעור - אני בטוח שנהניתם מאוד מאופן העברת החומר על ידי דורון, ומההשתתפות של התלמידים החדשים.
תודה רבה על הדיווח, מיכל. כרגיל, את נותנת לקורא את התחושה שהוא ממש היה שם, בכיתה!

amri

New member
הפתעה נעימה בפתיחת הקורס

אכן פתיחת הקורס היום היתה מוצלחת ביותר (ראו תמונה), בפרט הופתענו מכמות הנוכחים (36). רובם הגיעו מן המודעה ב"הארץ", שאושרה פה אחד ע"י ההנהלה למרות מחירה הגבוה. תודה לדורון שיזם את המודעה ולאמיר שהופקד על היחצנות ודאג לשכנע את כל הפונים להגיע לקורס. אנשים נוספים הגיעו מכאלף מודעות רחוב ומהפירסום הממומן שהעליתי בדף הפייסבוק של אל"י (במשך שבוע ניצפה ע"י כ-5000 איש וגרף מעל 900 תגובות).
כאשר החל להסתמן שיגיעו מעל עשרים איש, הרבה יותר ממה שציפינו, דורון ביקש שאביא שולחנות מתקפלים כדי שיהיה להם היכן לכתוב, אבל כאשר הגעתי עם השולחנות התברר שלא יהיה מקום לשולחנות והבעיה הפכה לחוסר בכסאות - אמיר ואני חיפשנו ברחבי ויצ"ו וקוששנו כעשרים כסאות.
סוכם שבתחילת השעור דורון יקרא לי לברך בשם האגודה לאספרנטו, ולהזמין את הנוכחים לפעילויות האגודה, אך כנראה בשל הלחץ וההתרגשות שכח. אין דבר, תהינה עוד הזדמנויות בהמשך הקורס.
רוב המגיעים לא עברו בעמדת הרישום והתשלום, אולי מחוסר התמצאות. אחדים מהם שלחתי ליואלה להרשם. אחרים אולי שילמו בסוף או ישלמו בשבוע הבא. אז גם יגיעו מתעניינים נוספים שלא יכלו להגיע היום.

DoronModan

New member
עמרי תודה רבה

בנוסף למה שציינתי גם על הדגל וההפניה ליואלה ועל התמונה, מזכרת נהדרת מערב מיוחד. ובמיוחד על הפרגון הנעים והחברי. אני מקווה שמי שבאמת מעוניין באספרנטו יצטרף רשמית אצל יואלה בפעם הבאה, ומי שלא - כנראה ממילא לא יגיע, וזה בסדר.
בקשר לדברי הברכה, שאני מקווה שיהיו בהזדמנות הקרובה הבאה-ציפיתי להם אמש, רק כתבתי לך שיהיה מתאים אם תברך מטעם אל"י את המשתתפים במהלך ההקדמה, לאחר אזכור האגודה הארצית והעולמית, וכשהגעתי לזה שאלתי: עמרי כאן? אבל אמרו לי שהלכת. ידעתי מראש שתצטרך ללכת, אבל לא הרגשתי שהזמן עבר מהר. תודה על שבאת, זה היה מאוד חשוב לי. יהיה מיוחד ומשמעותי בפעם הבאה שתדבר מולם, כבר יידעו טיפונת אספרנטו.

amri

New member
תמונה ותגובות מהעולם

שנאמר, תמונה אחת שווה אלף מילים...הפצתי אותה, עם ההודעה שלהלן, באתרי אספרנטו בחו"ל וכבר הגיעו תגובות, הנה אחת מפרגנת ממנהלת מכון האספרנטו בהרצברג ("עיר האספרנטו") בגרמניה:
BONEGE! Gratulon pro la bone elektita varbstrategio kaj sukcesa realigo. Imitinda eksperimento, enviinda rezulto.
Pluan sukceson, entuziasmon por la restantaj kurskunvenoj, kuraĝigante la partoprenantojn,
Zsofia Korody
2018-03-13 2:13 GMT+01:00 Amri Wandel [email protected] [komitato-de-uea] <[email protected]>:
Karaj geamikoj,
Multaj opinias ke jam pasis la epoko de klasaj kursoj, kaj ke nuntempe kaj estonte oni lernas E-on chefe rete, per Duolingo, Lernu! au autodiakte. ELI tion spertis per multjara malpliigho de la lernantoj en ghiaj E-kursoj. Lastatempe ELI decidis reprovi klasan kurson, eble la lastan fojon. La estraro decidis investi senprecedencan bugheton por reklami la kurson kaj informadis, per strat-afishoj, Facebook,kaj per duonpagha anonco en la gazeto "Haarec".
Hodiau, dum la kurso-inauguro en la Tel-Aviva klubo, alvenis 36 personoj, kaj pliaj interesighantoj kiuj ne povis veni hodiau venos venontsemajne. La chambro estis plenplena (vidu foton).
La sperta instruisto, Doron Modan, estis surprizita kaj ekcitita pro tiu ne atendite granda nombro. La unua leciono tamen okazis en bona kaj trankvila etoso, kaj la lernantoj progresis rapide kaj interesighis pri la sekvo. Entute okazos 15 lecionoj ghis julio.
Amike,
Amri

amri

New member
הדיווח של מיכל נעשה ויראלי...בקצב כזה,

אף אם רק 10% מהקוראים אותו ירצו ללמוד אספרנטו, נוכל לפתוח עוד קורס :)
גם הפוסט עם התמונה שהעליתי לפייסבוק זוכה לעשרות לייקים וברכות

Eldad S

New member
אכן,

ויראלי בהחלט!
יש לנו, מסתבר, המוני קוראים (או צופים) בפורום

המון המון בהצלחה בקורס, ממש לא ציפינו

למעלה