יום השואה- אסוציאציות? מישהו?? הייתי היום בטקס עירוני ואח"כ בהצגה "גטו" עם השכבה.... הטקס היה מאד מרגש- קטעי דרמה שגרמו לי להזיל דמעות ובסוף הורידו שני דגלים ענקיים של המדינה והושמעה ברקע ההכרזה על קום המדינה- כאן הדמעות נהיו דמעות של אושר! "נדרתי הנדר לזכור את הכל- לזכור ודבר לא לשכוח"- אל תשכחו לעולם את הזוועות שעברו ששת מיליון היהודים- תנצרו ותעבירו הלאה, וששואה כזו לא תבוא אפילו על אויבנו....
רגיש אצלי תמיד בכל שנה אני יושבת מול הטלויזיה ורואה את כל התוכניות על השואה.כל הסרטים, וסרטים דקומינטרים.בטיול הראשון שעשינו לח"ול בארופה היה חשוב לי ללכת לבית אנה פרנק בההולנד ואכן הלכנו לשם והיה חשוב לי לראות הכל.הייתה לי צמרמורת כנכנסנו לתוך העליית גג איפה שאנה פרנק ומשפחתה התחבאו.גם אצלינו במשפחה מצד אבא יש קשר לשואה.תמיד מאז שהייתי קטנה תמיד התעניינתי בנושא ושאלתי שאלות.תמיד היה חשוב לי לדעת. ואתמול שראיתי את הראיון עם אמיר בערוץ הילדים לא הצלחתי לעצור את הדמעות גם ההורים שלי שראו ביחד איתי את התוכנית בכו.
סבא שלי ז"ל התגייס לצבא הרוסי במלחמת העולם השניה. וכשהוא חזר לביתו בפולין היו שם אנשים זרים ושהוא שאל אותם איפה המשפחה שלו והם אמרו לו שלקחו אותם למחנות ההשמדה וסבא שלי לקח את זה מאוד קשה.סבתא שלי ז"ל עלתה לארץ עם כל האחים שלה לפני המלחמה.רק ההורים שלה ואח אחד נשארו בפולין והם נספו בשואה.