הערב דיווח יחסית קצר, ברשותכם. :)

מיכי 10

Member
הערב דיווח יחסית קצר, ברשותכם. :)

היינו 18 חברים. מסתבר שעדיין לא כולם ידעו, שאני נוהגת לרשום בכל מפגש אספרנטו (שבועי שגרתי במועדון, כמו גם במפגשים הארציים הגדולים) את הנוכחים, ולספור אותם. זה לזכרו של יוסי, שהיה סופר אותנו בכל מפגש, שמח או מתאכזב - לפי מספר האנשים. :)
החלטתי להמשיך בדרכו, לכבודו, רק בלי הקטע של האכזבה.

הערב קיבלנו הרצאה של יעל, עם מצגת שהכין לה ג'אן פיירו מהתמונות שהיא צילמה ומהתמונות בהן צילמו אותה.
היא סִפרה לנו תחילה על הטיולים שערכה בדרך - במדריד ובטולדו שבספרד, וגם בברזיל - עד שהגיעה אל הקונגרס בבואנוס איירס.
זה היה הקונגרס הבינלאומי האחד-עשר שלה! (זה לא כולל עוד קונגרסים שונים באירופה ובארץ).

יעל סִפרה, וראינו את המצגת היפה, וכך טעמנו מקצת מהחוויות שלה. כולל וידאו קצרצר עם חלק מהברָכָה שלה בקונגרס בשם ישראל, וכולל תמונתה יושבת ליד הדוכן הישראלי, אותו הכינה עם חומר ישראלי באספרנטו + צלחת במבה ככיבוד!

בהמשך הערב, דיבר איתנו ג'אן פיירו על סוגים שונים של קומיקס בסרטים ובספרים. על העיסוק שלו בתרגומי קומיקס לאספרנטו. לצערו לא נסתייע בעדו להכין את הסרט שהתכוון עם קריינים. כי קריינית אחת חזרה לארצהּ, ודרור קיבל עבודה גדולה ומיוחדת, שלא הותירה לו זמן לקריֵין.
עכשיו עובד ג'אן פיירו על סרט יפהפה (בן 65 דקות) של בחור מפלרמו. הסרט מצוייר כמו אקוורלים, ונראה פיוטי כזה. הוא מתרגם אותו לאספרנטו וגם מקריין אותו, ושאל אותנו אם הקריאה עוזרת לנו בהבנה. כן, זה בהחלט עוזר.
אני לא יודעת מה צפוי בהמשך, כי זה מתחיל מאד מינורי. אבל הוא הדגיש שהוא לא יצנזר אותו... טוב, נחכה להפתעות.

DoronModan

New member
נשמע ערב מהנה מאוד

בכלל 18 חברים זה לא מעט. ומתחילת השנה בכלל נרשמה השתתפות די ערה. הלוואי שזה מה שינבא את הבאות.
מה הוחלט סופית לגבי שבוע הבא. דיברתם על זה, או שההחלטה נשארה על כנה, שלא לקיים מפגש?

Eldad S

New member
הודעתי לחברים שבשבוע הבא

אנחנו לא מקיימים מפגש רשמי (מיכל ואני ניעדר מהפגישה במועדון), אבל מי שירצה, יוכל להגיע למפגש חברים, לשיחה וכו' (קרי, החדר יהיה פתוח, ויעמוד לרשותנו, לרשות מי שיגיע).

למעלה