הערב הזה

הערב הזה

מעורר בי צורך לסימנים ויטאליים
בחדות
אז העמדתי סיר עם ירקות, סיר כבד עם אורז בר אזוקי ואורז אדום
בתנור תבנית עם עוגת קוקוס שבבי שוקולד
ואני עוד מתכננת על מה שנשאר- גזר, בצל לרוב, שום, לפת
נראה מה ארקח מאלה

מרק יהיה גם, איזה עוד אינני יודעת
בכל זאת קריר כאן ורוחי משהו ומרק מחמם את הבפנים בכל הרמות
 
אזהו שמרק לא נהיה

אבל מאידך הכנתי קציצות שבבי סויה שיש בהן תערובת טחונה מ דלורית שורש סלרי שורשי פטרוזיליה מעט טחינה גולמית קמח חומוס ותבלינים
אחרי טיגון הן הונחו על מצע קוביות ירקות שכלל בצל שומר אחד קולרבי גדול אחד גזרים וקישואים והכל אודה על מעט שמן זית עם מלח ופלפל שחור גרוס

יצא טעים להפליא

 

RSPA

New member
ואצלי, לשם שינוי, ניסויים בהכנת גלידות על בסיס מי חומוס

פעם ראשונה שאני מנסה את הפטנט הזה של מי חומוס - דבר שתיכננתי לעשות הרבה פעמים אבל לא יצא. אז עכשיו לאחר שבישלתי גרגרי חומוס נשארו לי שתי צנצנות של כמעט ליטר כל אחת של מי חומוס והחלטתי לנסות.
יצאו שלוש גלידות: אחת על בסיס תרכיז מנגו, אחת עם שוקולד פרווה (שעל פניו נכשלה משום שהקציפה דעכה לאחר הוספת השוקולד - אך היא עדיין בפריזר ונראה מה ייצא בסוף) ואחת עם מיץ וגרידת לימון וגם תמצית וניל.
השורה התחתונה - קציפה על בסיס מי חומוס זה דבר גאוני !
 


לשוקולד אני מוסיפה טיפונת קסנטן גאם לעזור בייצוב ומקפידה שהקציפה תהיה יציבה במיוחד כזו שלא זזה מהכף, ורק אז השוקולד בעדינות
 

RSPA

New member
אני חושב שאני יודע מה הטעות שלי עם השוקולד

בסה"כ הקציפה יצאה מעולה. תפוחה ומוצקה - כשהופכים את הקערה היא לא זזה מילימטר. עשיתי השוואת טמפרטורות בין הקציפה לשוקולד המומס ואז צירפתי אותו לקערה. וכאן באה הטעות: הפעלתי את המיקסר בשיא הספיד והכל התחרבש.
מה שצריך כנראה לעשות, זה לקפל את הקציפה עם השוקולד בעזרת מרית ולהעביר לכלי להקפאה. לא להפעיל בשלב הזה את המיקסר בכלל.
 

RSPA

New member
ניסית משהו כזה כבר? לא ברור לי...

בכל מקרה, עם המנגו ועם הלימון זה לא קורה. עם שניהם הפעלתי את המיקסר והקציפה בנתה עצמה מחדש. במקרה של הלימון הוא אף עזר לה להתמצק שיגעון.
 
שוקולד ותות שדה

בשניהם אני מקפלת, בכלל גם בעבר בקצף ביצים מקפלת כדי לא לשבור את הקצף
 

RSPA

New member
עשית מוס או גלידה? אם גלידה ובעיקר שוקולד - איך יצא?

 
מוס וגלידה

כלומר מוס קפוא
המוס יוצא מצויין ורך, ונמס לא מכביד ועטיר ארומת שוקולד
הגלידה יצאה כמו סורבה- לא רכה כמו גלידה אבל טעימה
 

p e b b l e

New member
בישולי הסופ"ש

האמת שממש רציתי לא להכין כלום, שכן אנחנו לא אצלנו בבית וזה לא כל כך נוח ונעים להכין אצל אחרים. אבל לא מצאתי כל כך מהיכן ניתן להזמין אוכל מוכן בקרבת מקום ובסוף הכנתי כמה דברים:
קינואה עם ירקות וצנוברים
פסטה ברוטב עגבניות
פסטה ברוטב שמנת פטריות ופלפלים
פלפלים ממולאים באגוזים, שקדים וירקות
עוגת אוכמניות
מוס שוקולד
עוד בתכנון:
סלט שעועית לבנה (השעועית כבר בושלה)
ירקות מוקפצים
מיני ניוקי עם בצל מקורמל
 
איך אין שום קשר בין התכניות למעשים אצלי...

אפילו עוד לא החזרתי את המיקסר למקום! אז לא חלה ולא חלת-מפתח
היה לי בוקר עמוס ועד שהגעתי הביתה רציתי רק להתבטל
מזל שיש הרבה אוכל מוכן מתחילת השבוע
מאפה מנגולד וקישואים בפילו. מרק ירקות עם תפ״א וגריסים, רטטוי. יש אפילו עוגה שהכנתי בערב יום השואה.
חשבתי להכין קלצונה במלית רטטוי, נכון נשמע טוב? לא יקרה הפעם.
 


גם אצלי רחוק מהתכנון.
היינו אמורים לארח, הרגשתי כל כך רע בבוקר שהתקשרתי לבטל...
לטבעונית הראשונה יש היום יומולדת.
הכנו עבורה לזניה פטריות, אורז עם תחתים בטטות מקורמלות מעורב בקוביות זוקיני, עוגת בסקויטים כמו שהיתה קטנה מקרם טופו ומלמעלה הנחתי טראפלס קטנים, טחינה תמיד מערבבים כאם, הכנתי קציצות טופו ברוטב חריימה הרוטב טעים טעים את הקציצות לא טעמתי, חומוס קנינו, סלטים יהיו מקולרבי, עבניות ובזיליקום, גזר ותפוחים ונראה מה עוד. אולי סלט חצילים מבושלים.
נראה לי שנסתפק בזה ובשאריות הקציצות מאתמול
 
תכניות תכניות

בסופו של דבר במיה שישבה בנימוס במקרר טוגנה היטב עם המון שום ,אחר כך חלב קוקוס וקארי

סלט עגבניות ובזיליקום קרם עור וגידים

סלט מבצל ירוק קצוץ מטוגן, עלי מנגולד ללא שידרות מאודים,אפונה קלוייה, שברי בוטנים, עגבניות מיובשות קצוצות זילופים דקים דקים של טחינה וסילאן

וזהו
 
למעלה