הערב היינו שמונה חברים בקלובו.

מיכי 10

Member
הערב היינו שמונה חברים בקלובו.

למעשה, לא ישבנו בחדר שלנו, אלא נתבקשנו אחר כבוד לרדת למטה, אל הספרייה. זו היתה הפתעה נעימה, כי כפי שיואלה חושבת, כנראה שיפצו את המקום.
לפני חודשים רבים, היה לנו ערב של מפגש ושיעור בספרייה. אבל הפעם, ישבנו בהמשך לאותו חלל, קצת יותר בפנים. זה מקום מואר ונוח, וכולל הרבה ספרים יפים! יש בו מספיק מקום, שני שולחנות קטנים ויפים, וביניהם שולחן ארוך ומכוער (אם נגיע לשם שוב, נביא מפה, כדי לכסות אותו). והרבה כסאות/כורסות נוחים. ובצד יש ספת הסבה בצורת רי"ש מעוגלת.

אפשר להגיע לשם איך שרוצים: במדרגות או במעלית.
היינו מרוצים מאד! אחרי הודעות אחדות, התחלנו במשחק Vorto-Mozaiko בשתי קבוצות, למען הנוֹחוּת.

לפני שהתחלנו, ביקשתי לספר (באספרנטו, כדי להעביר אותנו בשיחותינו בהמשך, מעברית לא-ו) משהו טריוויאלי קצר שקרה לי כשעמדתי לצאת מהבית, ולשלב בו בדיחה ידועה.
זהו. שיחקנו לשביעות רצונם המלאה של כל המשתתפים, וכרגיל, בחוקי המשחק המיוחדים לנו, שבהם אין ספירת נקודות ואין תחרותיות (גם עוזרים למי שמעוניינים בעזרה בלבד), אלא רק שאיפה ליהנות, ותוך כך ללמוד כמה שיותר מילים חדשות בא-ו.

מיכי 10

Member
הפעם לא אביא מילים חדשות, כי המילה היחידה

שאני זוכרת שהיתה חדשה גם לי הערב, היא מילה לא כל כך יפה, אז לא נעים.

במחשבה שנייה, גם לא נעים לסקרן סתם. אז המילה באספרנטו לא מוצאת חן בעיניי. בעברית, ממש לא אכפת לי. התרגלנו:
pugo - תחת.
את המילה הנרדפת, הכרנו מזמן: postaĵo.

ולגמרי
, שמתם לב ל"התפרצות" המרהיבה של פריחת הצאלונים בימים אלה?
הנה קטע של עץ, שצילמתי לפני שנתיים:

מיכי 10

Member
נזכרתי הבוקר במילה נוספת שאלדד לימד אותנו אמש.

remi - לחתור.

מיכי 10

Member
מעניין, שגם הלילה נזכרתי במילה חדשה שאלדד לימד אותנו.

המילה היא עַפְרָה - erco.
וברבים - עֲפָרוֹת.

אבל מה שחשוב לי יותר, שבהזדמנות זו, הוא לימד אותי דבר שטעיתי בו תמיד בעברית:
הייתי בטוחה שניקוד העי"ן צריך להיות בקמץ קטן, ולהיקרֵא עופרה. אבל התברר לי שיש לנקד אותה בפתח.

אגב, בינתיים בדקתי במילון אבן שושן, ועַפרה (בפתח) היא מחצב. לעומת:
עָפרהקמץ קטן) (עופרה), שהיא איילה רכה.

ואוותר על צורות הרבים והנסמך ביחיד וברבים, כיוון שבכל זאת, כאן פורום א-ו ולא פורום עברית.

Eldad S

New member
בדיוק, afra

היא מחצב.
אנסה להיזכר אילו עוד מילים למדנו בערב המעניין שהיה לפני שלושה ימים.

מיכי 10

Member
תוכל להיעזר בצילומי המשחק של שתי הקבוצות, ששלחתי

בהמשך לדיווח.
אגב, אני נזכרתי במילים החדשות ככה סתם, פתאום, כמו "אסימונים שנפלו" לי, בלי להיעזר בצילומים.

למעלה