הערב חזרתי מהרצאה בושאי נדלן סיכונים\הונאות

הערב חזרתי מהרצאה בושאי נדלן סיכונים\הונאות

לתדהמתי התברר לי שקיבוצי השומר הצעיר גזלו אדמות יקרות כשיטה מזקנים וקשישים
אחת הדוגמאות שהוצגו :
גזל שנעשה בעזרת ועדות התכנון והבניה שנשלטו ע"י חברי הקיבוצים הנ"ל.
חלקה 114 נגזלה בזמנו מאדם קשיש שנפטר בינתיים [חיים כהן ז"ל] מרמת ישי.
http://www.tabainfo.co.il/document/192059

לא נשכח את הסליקים שלהם בחצרות הקיבוצים שמטרתם היתה להתכונן להפיכה שלטונית כשסטלין ימח שמו יפלוש לישראל.

שימו לב ! גם חלקה 115+114

היו בעבר מחוץ לשטח המפעל והם השתלטו עליהם.
התרמית התגלתה כ 20 שנה אחרי שהיורשים רצו למכור ולממש את הירושות.
http://www.tabainfo.co.il/document/201152

ממליץ מאד לכל מי שגר על אדמות פרטיות ולא בדק במשך השנים מה המצב בטאבו שיבדוק האם לא השתלטו לו על הנכס.

עמיקם10

New member
משחטת עוף העמק ברמת ישי-

ישוב שנוסד יחד עם הקיבוצים שאדמותיו נקנו ע"י יהודים בחו"ל. היתה בו מעברה. ונבנו שיכונים לעולים. לפני ארבעים שנה הישוב התרחב לאדמות החקלאיות. מחלקת הבניה של הקיבוץ הארצי מוזכר [רק]כמתכנן- איך הגעת למסקנה שהם לקחו ממישהו משהו ?

עמיקם10

New member
תתפלאי כמה אנשים בטוחים שהקיבוצים שדדו

לעם ישראל את האדמות.אם ישאלו על גן נר יגידו אותו דבר.ובכלל מי שאין לו את פינת גן העדן הקטנה שלו חושב שלקחו לו.לא כולם היו בדימונה ובערד-עשרות שנים ועשו משהו למען עם ישראל. או בכל מקום אחר.

עמיקם10

New member
אדמות התענכים היו מעובדות קודם להקמת המדינה

ולא ע"י יהודים.
לולא מלחמת השחרור היו אומרים שהיהודים [חנקין-אוסישקין-לבונטין בראשון וראובן לרר בנס ציונה קנו בכסף ובשוחד את אדמות האפנדים הלבנונים שמצידם שילמו לעות'מאנים כדי לגבות מסים עבורם. ראובן לרר קנה אדמות ביצה בנס ציונה[ואדי חנין] מטמפלרי תמורת אחוזתו ברוסיה.בנס ציונה עד היום רואים את הביצה ואת מי התהום בחורף. ראשון היתה חול וחול וחול. מעין בעין קרא היה מתייבש. ועד שלא חפרו באר הקיימת עד היום- בכספי הבארון-לא היו בראשון מים. רוב היהודים ישבו ביפו. רק כשראו הערבים איך היהוד מצליח חמדו את נחלותיהם ואכן ב-1929 התחילה התנועה הלאומית הפלשתינאית לכנס נציגים ולהחליט מה לעשות. ואז באה לעולם תכנית החלוקה -תכנית פיל ב-1930.
אגב מועצת גדולי התורה- של אגודת ישראל התנגדה לתכנית כבר אז. ולמרן עוד לא היתה אז מועצת גדולי התורה משלו.

עמיקם10

New member
ברמת דוד ישבו בביצה למטה..

על הגבעה גרו אריסים שבכל 8 שנים חידשו איתם את החוזה. כשהסתיים החוזה ב-1930 הם עזבו את השטח וקבוצת עיינות וקבוצת השרון אחרי זה רמת דוד ויפעת- עלו לגבעה. החושות נהרסו. אבל ב-1945 נבנה שדה התעופה ולקח חלק מהאדמות. לא הכל היה פלשתיני.
גם הבריטים היו כובשים ואף אחד לא החרים אותם.

לא שיש לי איזה אינטרס.אני לא גר ברמת ישי.

תסביר לי למה הם בנו את המשחטה [מטרד תברואתי] בלב ישוב עירוני ולא באחד הקיבוצים ?
ההסבר הוא רק אגואיזם\אנוכיות-מה שאיפיין את הקיבוצים בזמנו.
"אנחנו נחייה באיכות חיים ואחרים יאכלו את החרא שלנו"

עמיקם10

New member
המשחטה היתה מקום עבודה.

ברמת ישי היתה מעברה.והלולים היו בקיבוצים ובמושבים.והצרכנים היו בצפון. בשמרון היתה מעברה שתושביה עברו למגדל העמק. גם תושבי העיירה עבדו בקיבוצים שהוקמו באמצע שנות השלושים. בסך הכל פתרו בעיות של התקופה ולא התכוונו לשום דבר אחר. בקיבוצים לא רצו עבודה שכירה-כי זה נגד את השקפת העולם. הפרטת הקיבוצים מוכיחה שזה היה דבר [זמני] שעבר זמנו.

אני הייתי בהרצאה. אתה לא.

אותם בתים בחלקות 114 ו 115 היו מראשוני הבתים ברמת ישי שנים רבות לפני הקמת מפעל הטקסטיל שהפך רק אחר כך למשחטה של הקיבוצים.
איך הגעתי למסקנה ?
כך זה הוצג בהרצאה עם עשרות דוגמאות בכל רחבי הארץ ובכולם מעורבת מחלקת הבניה של הקיבוץ הארצי.- גזלנים בני גזלנים.
יו"ר הועדה [יזרעאלים בזמנו] היה קיבוצניק,כל חברי הוועדה קיבוצניקים ואף נציג מטעם בעלי הקרקע או המועצה המקומית.
זה היה שוד לאור היום.
רק אחרי שהיורשים פנו למבקר המדינה הנושא תוקן והאדמות הוחזרו ליורשים.
הבאתי את רמת ישי כדוגמא כי אני חי בעמק ואני עובר שם כמעט כל יום.

עמיקם10

New member
הועדה הזו אחראית על כל העמק.

רמת ישי סבלה שנים מהיעדר תושבים. והמגרשים נקנו על ידי יהודים בחו"ל. את המגרשים שלקחו החזירו. כשבונים חייבים להודיע בשני עיתונים אם יש התנגדויות ואם אין- בונים. מזה שהועדה שאחראית על כל העמק פעלה בתום לב או לא בתום לב- הסקת מסקנה שכולם שדדו מישהו.
אגב- מתוכנן כביש 6 שיעבור בעמק- לכיוון טבריה.הקיבוצים והמושבים יוותרו על אדמות. בטוח שיעשו טעויות. אז המדינה תשדוד ?
אגב המשחטה ומפעל הטקסטיל כשלו..וכשלו ושוב ניסו ובסוף הכל נסגר.כעת יש ברמת ישי 7000 תושבים-[ 1000 יותר מאשר בירוחם.]

עמיקם10

New member
הקיבוצים יקבלו אישור לבנות בשטח הקיבוץ.

כשכל דייר ישלם פיתוח כמו בעיר.חלק יילך למנהל וחלק ישמש לפיתוח.הדיקטטורה תמשיך לשלוט בנו.מחירי הדירות הם תוצאה לש ביקושים של 8 מליון תושבים. לפני חמש שנים היו רק 7...מליון כל הזמן באים וכל הזמן גדלים ותוחלת החיים עולה..ככה זה.

מה שאף פעם לא הבנתי

למה לא קוברים ככלל, בקומות ? (יש רק מספר מקומות שכן)
רק כשחיים אפשר לגור בבנין בן 100 קומות, אבל כשמתים צריכים אדמה ?
מה שלא השגתי בחיים (מגורים צמודי קרקע) אשיג כשאמות וזה היה חסר תועלת ?

כל זה בגלל אמונה תפלה של הדתיים שהדביקו את כולם באלילות של "תחיית המתים"?
כשזה לא קרה אפילו פעם אחת משך מליוני שנים, והולכים ומקצים לכך קרקעות כשעוד מעט יהיו יותר מקומות לגור למתים מאשר לחיים, ויתחילו לשחזר.
עובדה שבמצרים מזה שנים רבות בתי קברות עתיקים משמשים מגורים למאות אלפי אנשים.....

למעלה