הערב יתקיים טקס פרסי הגראמי 2015!

ערן1987

New member
הערב יתקיים טקס פרסי הגראמי 2015!

שנה לאחר שדאפט פאנק כבשו את פרסי הגראמי של השנה שעברה, ינסו כמה אמנים אחרים להפוך לכוכבים הגדולים של טקס פרסי המוסיקה הגדול ביותר של השנה. את הטקס ינחה בפעם הרביעית ברציפות (!) הראפר ל.ל. קול. ג'יי (בעצמו זוכה 2 פרסי גראמי) ויופיעו בו, בין היתר, מדונה, סיה, גוון סטפאני עם אדם לווין, ריהאנה עם קנייה ווסט ופול מקרטני, אשר, פארל וויליאמס, AC/DC, ליידי גאגא עם טוני בנט, קייטי פרי, אריאנה גרנדה ועוד רבים וטובים. כמובן, צפו שאולי נקבל איזו הפתעה או שתיים.

אז מי לדעתכם יהיו הזוכים הגדולים של השנה? האם סם סמית', מהאמנים החדשים הבולטים ביותר של השנה, יעשה את זה? האם ביונסה שכבשה את העולם בענק עם האלבום בהפתעה שלה? אולי זו בכלל תהיה סיה עם סנסציית השנדליר שלה? אולי בכלל טיילור סוויפט שתראה לכולם מאיפה משתין הדג? האם איגי אזליה תוכיח שיש גם נשים שיודעות לעשות ראפ? האם בכלל תעקבו אחרי הטקס והזוכים בו?

הנה המועמדים בארבעת הקטגוריות המובילות:

אלבום השנה
ביונסה - Beyonce
אד שיראן - X
סם סמית' - In the Lonley Hour
פארל וויליאמס - Girl
בק - Morning Phase

תקליט השנה (פרס למבצע)
איגי אזליה וצ'רלי XCX - Fancy
סיה - Chandelier
סם סמית' - Stay With Me
מייגון טריינור - All About That Bass
טיילור סוויפט - Shake It Off

שיר השנה (פרס לכותב השיר)
סיה - Chandelier
סם סמית' - Stay With Me
מייגון טריינור - All About That Bass
טיילור סוויפט - Shake It Off
הוזייר - Take Me to Church

האמן החדש הטוב ביותר
HAIM
איגי אזליה
באסטיל
סם סמית'
ברנדי קלארק

ערן1987

New member
מכריזים עכשיו על חלק מהזוכים

בטקס שמתקיים לפני הטקס המרכזי, אז הנה כמה מהזוכים:
&nbsp
מפיק השנה: מקס מרטין
Urban Contemporary Album: פארל וויליאמס - Girl
Best R&B Song Drunk In Love של ביונסה וג'יי זי
אלבום הראפ: The Marshall Mathers LP2 של אמינם
Best Rap/Sung Collaboration: אמינם וריהאנה עם The Monster
ביצוע הראפ הטוב ביותר: קנדריק למאר עם i (גראמי ראשון אחרי המפלה בשנה שעברה)
אלבום קומי: ווירד אל ינקוביץ' עם Mandatory Fun
Best Spoken Word Album: ג'ואן ריברס ז"ל על Diary Of A Mad Diva (קצת צפוי לתת לה את הפרס הזה עכשיו שהיא מתה, לא?)
האלבום האלטרנטיבי: St. Vincent של סנט וינסט
שיר הרוק: Ain't It Fun של פאראמור (פרס לכותבים)
Best Traditional Pop Vocal Album: כצפוי, ליידי גאגא וטוני בנט
Best Pop Duo/Group Performance: א גרייט ביג וורלד וכריסטינה אגילרה על Say Something!
קליפ השנה: Happy של פארל.. מפתיע שלא סיה, נכון?
שיר מקורי שנכתב במיוחד לסרט: Let It Go מ-Forzen ("הפתעה"), זכה גם באוסקר
פסקול: Forzen (עוד "הפתעה")
אלבום הדאנס/אלקטרוניקה: Syro של אפקס טווין
ביצוע דאנס: Rather Be של קלין בנדיט וג'ס גלין
&nbsp
זהו לבינתיים :)

DAN1EL

New member
יש פה כמה זכיות מוצדקות,

כמו קנדריק למאר, ו-DIL של ביונסה וג'יי-זי.

לגבי קליפ השנה - דווקא לא מפתיע. אני לא משתגע על הקליפ של "שנדליר".

אכן צפוי לגבי "פרוזן".

פשש - גראמי חמישי (או שישי, אם סופרים את הלטיני) לכריסטינה אגילרה. יפה יפה. בשנים האחרונות כבר התרגלתי לכך שהיא רק מועמדת ולא זוכה.
היו לה כמה מועמדויות שהצדיקו זכייה (כמו השת"פ עם הרבי האנקוק) שהיא לא קיבלה עליהן גראמי, ודווקא על השיר הזה היא קיבלה.
כלומר, שיר חמוד מאוד והכל, יחסית לז'אנר שלו (בלדות רדיו דביקות), אבל הוא לא כוס התה שלי.
מה שבטוח - AGBW חייבים לה כל כך הרבה, זה מדהים מה שהיא עשתה בשבילם.

אני לא בטוח שהאלבום האחרון של פארל מצדיק גראמי, עם כל הכבוד ועם כל אהבתי אליו.

לא מסכים גם עם הבחירה ב-The Monster של אמינם וריהאנה. לא מוצא בשיר הזה כלום.

YEEZUS

New member
פשוט בדיחה שבק זכה באלבום השנה.

הפרס הזה לגמרי הגיע לביונסה, למרות שידעתי מראש שהיא לא תזכה בזה.
אבל הבעיה האמיתית כאן היא שכל שנה הארגון של הטקס הזה מוכיח כמה הוא הדרדר.
במקום לתת לאלבומים שהתואר הזה מגיע להם בזכות האיכות, ההשפעה ואפילו במידה מסוימת על הפופולריות שלהם, הם נותנים אותם תמיד ללבנים (כן, אני גם טוען שיש גזענות כאן - והעניין עם מקלמור וקנדריק מוכיח את זה) ולאלבומים הכי זקנים ואמריקקים (טיילור סוויפט, ממפורד & סאנס, דאפט פאנק, בק).
חייב לשנות את הועדה שם.

ערן1987

New member
אני ממש לא חושב שהזכייה של בק היא בדיחה

מילא זה היה אלבום גרוע, אבל זה ממש לא ככה. מדובר באמן-יוצר מאוד מוערך ואהוב שאמנם לא זוכה לאותה חשיפה כמו לביונסה אבל הוא כבר הוכיח כמה וכמה פעמים, וגם באלבום עליו הוא זכה (שזה באמת אלבום מצוין פלוס), שיש סיבה לכך הוא זוכה לקריירה כל כך ארוכה.
&nbsp
האלבום של דאפט פאנק זקן ואמריקקי? על מה לעזאזל אתה מדבר? דאפט פאנק הם הדבר שהכי רחוק מזה, גם האלבום של בק. את ממפורד אני יכול להבין, למרות שאני חושב שזה אלבום ממש טוב, אבל אפילו טיילור לא עושה אלבומים לזקנים. מצטער, הטענה הזו שלך לא רלוונטית בעיניי.

YEEZUS

New member
אם היא לא רלוונטית אז גם אני לא אתאמץ.

ודאפט פאנק לא זקן, אבל אמריקקי לחלוטין.

ערן1987

New member
מה אמריקקי בדאפט פאנק?

מוסיקה אלקטרונית שמשלבת דיסקו (לפחות באלבום האחרון שלהם), ז'אנר שמת לפני כמה שנים טובות, Fאנק, סול, אר'נ'בי, פופ.. זה לא זקן ובטח שלא אמריקקי, בטח לא כשזה מבוצע ככה.

DAN1EL

New member
דאפט פאנק הם ה-מייצגים של הדבר הכי טוב שיש לצרפת

להציע למוזיקה הפופולרית בימינו - מוזיקה אלקטרונית ואלקטרו פופ.
&nbsp
ג'אסטיס, דאפט פאנק, Kavinsky, אייר, M83 - כל ההרכבים האלה (ואחרים) הם הייצוא הכי מעורר גאווה, מבחינת צרפת, לעולם המוזיקה מאז הפופ הצרפתי של שנות השישים.
&nbsp
אז איך בדיוק אתה מקשר את זה לאמריקקיות?
נכון, הם עבדו על האלבום הזה עם פארל והוא כמובן מושפע מדיסקו וסול אמריקאי, אבל "אמריקקי"?
&nbsp
(אגב, אני כידוע לא מעריץ של האלבום האחרון של דאפט פאנק, אבל זה לא שייך)

ערן1987

New member
מסכים מאוד

DAN1EL

New member
לא שמעתי את האלבום של בק

אבל אפילו השיר האחד שכן שמעתי מתוכו - יפהפה ברמה כזאת שהוא קובר את כל האלבום של ביונסה.
&nbsp
אבל התגובה של קאנייה הרגה אותי

&nbsp
ואני לא חושב שהגראמי גזעני.
בשנים האחרונות מאוד בולטת לי העובדה שאלישיה קיז זכתה ב-15 פרסים, שאולי בודדים מהם היו באמת מוצדקים, וביונסה באיזה 20 גראמי אם אני לא טועה, שגם במקרה שלה - רבים מהם לא היו מוצדקים כלל.
ובכלל, יש נוכחות שחורה מאוד בולטת בטקס הזה מבחינת פרסים, מועמדויות והופעות.
אני בטוח שאם תבדוק את זה לעומק תגלה שאני צודק.
ואתה יודע שאני ו"מוזיקה שחורה" זה ככה (ככה = *מדגים שתי אצבעות צמודות זו לזו*
)
&nbsp
("מוזיקה שחורה" במרכאות כי אני חושב שזה שם מטומטם ושגוי - הרי כל המוזיקה הפופולרית היא שחורה, ככה שאם כבר, צריך להגיד על מוזיקה בימינו שהיא "מוזיקה לבנה", אבל זה יהיה נורא גזעני כמובן, אז לא יעשו את זה...אח, הצביעות...)
&nbsp
מה שני הז'אנרים הכי בולטים בהיסטוריה של המוזיקה הפופולרית המודרנית? רוק ופופ.
עכשיו:
אין רוק בלי שחורים.
אין פופ בלי שחורים (אגב, גם אין פופ בלי רוק, ויש שיגידו שמבחינה ז'אנרית לא צריך בכלל להפריד בין השניים).
על בלוז וסול והיפ-הופ ודיסקו וג'אז אני לא צריך לדבר בכלל.
כל הדברים האלה ביחד = המוזיקה הפופולרית כפי שאנחנו מכירים אותה היום.
ומכאן: כל המוזיקה הפופולרית היא "שחורה". בהגדרה.

YEEZUS

New member
שתי הפסקאות האחרונות נכונות והכל, אבל זה לא קשור.

הטענה שלי היא שהועדה שבוחרת את הזוכים היא זקנה ושמרנית, שכן, עושה במידה מסוימת אפליה.
איך תסביר את זה ששנה שעברה מאקלמור גבר על קנדריק בקטגוריה לאלבום הראפ הטוב ביותר?
איך תסביר את זה שהשנה אמינם זכה בקטגוריה כששאר המתמודדים (שכולם שחורים) הוציאו אלבומים מוערכים הרבה יותר?
איך תסביר את זה שכבר שנים על גבי שנים על קטגורית אלבום השנה זוכים רק לבנים כשגם ב-2012 יצאו שני אלבומים כל כך מדוברים ומוערכים בתעשייה (פרנק אושן וקנדריק לאמר) וגם הם הפסידו?

הדומיננטיות של השחורים בתעשייה הזו היא ענקית וברור שיהיה להם ייצוג גדול בטקס הזה, אבל כשזה מגיע למאני טיים, איכשהו תמיד זה מתפספס ואני לא מבין למה.
מה יש בממפורד אנד סאנז שטוב יותר מפרנק אושן?
באיזה עולם מאקלמור טוב יותר מקנדריק? אפילו מאקלמור היה מופתע מזה.
למה ביונסה שהצליחה להשיג הרבה פרסי גראמי על כל מיני שירים מעפנים שהיא עשתה לפני כמה שנים לא זכתה דווקא בשני האלבומים האחרונים כשהיא בשיא שלה?

אולי זה ניסיון של הועדה להיות פחות צפויה? אולי הם צופים מראש את תגובות הקהל והם נהנים ליצור כל שנה מחדש פרובוקציות כאלה? אולי גם יש כמו שאני טוען, איזשהי אפליה בקטגוריות המרכזית?
אני כבר לא יודע.
מה שאני כן מאוד רוצה זה שהטקס הזה יאבד מהחשיבות שלו.

DAN1EL

New member
מעולם לא טענתי שכל הזכיות בגראמי מוצדקות,

אבל אני לא חושב שיש לכך קשר לגזענות.
אולי זה קשור לשמרנות, טעם רע, פוליטיקה, פופולריות, יחסי ציבור - כל מיני דברים.
כל אחד מחברי האקדמיה הוא בעל אינטרס כזה או אחר, ככה זה.
אם אתה קשור ל-RCA אתה תצביע לאמן שחתום ב-RCA.
&nbsp
בכל אופן, ביונסה היא האחרונה שיכולה להתלונן בנושא הזה.
היא מקבלת פרסים ומועמדויות בטקס הזה מעבר לכל פרופורציה ובלי קשר לאיכות השירים והאלבומים שהיא מקליטה.
ביונסה היא הכי אמינם פה.
אז כשאמינם זוכה בפרס לא מוצדק זו גזענות אבל כשביונסה זוכה בפרס לא מוצדק זה בסדר?
ואלישיה קיז עם כל הגראמיז שלה? על מה ולמה?
אתה מוזמן לבדוק על איזה עבודות בינוניות היא זכתה בפרסים.
My Boo זה שיר שמגיע לו גראמי?!
Superwoman זה שיר שמגיע לו גראמי?!
&nbsp
אגב - לא מתלהב מהאלבום של פראנק אושן.
כאלבום - הוא לא מזיז לי יותר מדי.
יש בו כמה שירים ממש יפים. וזהו.
עשו ממנו הרבה הרבה הרבה יותר מדי.
לא מצדיק את ההייפ מבחינתי.

ערן1987

New member
לגבי ביונסה, אל תשכח שדי התעלמו מ"4"

מצד שני, היא זכתה בגראמי על Love On Top.

ערן1987

New member
למה אמינם זכה ואחרים לא?

כי אמינם הוא אמינם, מהראפרים האהובים והמצליחים ביותר בכל הזמנים (שבקטגוריית האלבום בלבד זכה כבר 5 פעמים חוץ מאתמול בערב) והאחרים הם אמנים בעלי פרופיל נמוך בהרבה ממנו. זו בעיקר תחרות של פופולאריות ולכן גם בשנה שעברה מאקלמור זכה ולא קנדריק (למרות שאל תשכח שגם מאקלמור בעצמו קיבל ביקורות טובות על האלבום).
&nbsp
לגבי מה שכתבת על אלבום השנה, שים לב שפחות או יותר חוץ מדאפט פאנק בשנה שעברה וארקייד פייר ב-2010 האלבום הזוכה הוא בד"כ אחד האלבומים הכי מצליחים מסחרית של אותה שנה (למרות שגם האלבום שלהם הצליח יפה מאוד גם לפני הגראמי). דווקא ב-2008 זכה אלבום ג'ז של הרבי הנקוק, אבל זה היה אלבום חידושים לג'וני מיטשל הלבנה, אז זה תלוי איך אתה מסתכל על זה.
&nbsp
אני חושב שהחבר'ה שבוחרים את הזוכים פה הם דומים למצביעי האוסקר - חבורה לבנה ומבוגרת בעיקרה שפחות מחוברת לדברים של "צעירים", וזה בולט מאוד במועמדויות ובזכיות באוסקר בשנים האחרונות.

DAN1EL

New member
הרבי הנקוק הוא פייבוריט ידוע של הגראמי.

הוא עוד אחד שאין לו מה להתלונן (ולא שאני מתלונן חלילה על הזכיות שלו! הוא מלך!).
&nbsp
יש לו בבית 14 פרסי גראמי.

ערן1987

New member
רשימת הזוכים

את רשימת הזוכים המלאה תוכלו למצוא כאן.. את הזוכים ב-4 הקטגוריות הגדולות, או יותר נכון את סם סמית' ובק, תמצאו פה. מה דעתכם על כל הזוכים? מי חטף כתף קרה ומי הפתיע? מי היה צריך לזכות ומי לא?

אלבום השנה
בק - Morning Phase

תקליט השנה (פרס למבצע)
סם סמית' - Stay With Me

שיר השנה (פרס לכותב השיר)
סם סמית' - Stay With Me

האמן החדש הטוב ביותר
סם סמית'

2Dirrty4U

New member

חבריי בפייסבוק תייגו אותי בתמונה הזאת והייתי חייבת לשתף

למעלה