הערב מול נתב"ג- האם קיפול הגלגלים

• פותח הנושא tcu6
  • פורסם בתאריך

tcu6

New member
הערב מול נתב"ג- האם קיפול הגלגלים

-הפחתת הגרר- היא נוהל פנימי של חברת התעופה, או תלוי במיגבלות המטוס? לקראת 18:15 המריא על 26 מטוס אירבס (?) לבן עם ציור של כעין ציפור או האות Y קטנה על הזנב. המטוס המריא יחסית בתלילות ולא הרים גלגלים עד שהתרחק מחוץ ליכולת הראיה שלי. 99% מהמטוסים מרים גלגלים בסמוך לניתוק, עוד מעל למסלול. בנוסף הערב היו מספר המראות על 30 נחיתה אחת על 26 והרבה מאוד תנועות. (נחתו 744 ו777 של אל-על מניו יורק, עוד מספר 757 של אל על, 757 של ארקיע אגב 2 אחרים המריאו על 30 ו26. המריאו 2 טורקיש אייר אחד מהם 737 BBJ (עם כנפונים),744 של אל על ועוד ועוד).

tcu6

New member
אגב זנב מטוס הנורט-ווסט האדום בולט

למרחוק ונראה גם מאור יהודה.

navig8tor

New member
למה אתה מגלה סודות?

אתה יודע שעל צילום תמונה שלו קבלתי נזיפה מחבר פורום מכובד? אתה יודע שמנהל הפורום מחק תמונה של מטוס סודי זה ,שצלמתי אותו לפורום מעבר לגדר התעשיה האוירית?

Aviation Addict

New member
דיי להיעלב...

כשמפעל לא מרשה לצלם בשטח שלו, ושזה רשום במפורש על הגדר, אז אסור לצלם! וחבל שאתה מרגיש צורך להעלות את זה שוב ושוב..

ממש יותר צדיקים מהאפיפיור פה

זה פשוט לא נכון. אין חומה, ואפשר לצלם כל דבר שאפשר לראות מבחוץ מבלי להסיג גבול בתוך המפעל. ואם יש כאלה שתוהים- לא, להסתכל/לצלם/לרקוד ריקודי עם/לעשות כל פעולה אחרת מחוץ לנכס של אדם אחר לא מהווה ולא יכולה להוות הסגת גבול. מעבר לזה, אין פה הפרה של הפרטיות, כאמור, כי אין שום מניעה לראות את מה שצולם בעינים, ומכאן שאין מניעה גם לצלם את מה שרואים. ובכל מקרה, כל עוד לא צולם אדם בתמונה, אין הפרה של זכות הפרטיות. לתאגיד אין זכות כזאת, וזה ממש לא משנה מה כתוב בשלט שהמפעל בעצמו הציב. כמו שאני אכתוב בכניסה לחצר שלי שאומר שכניסה לחצר מהווה הסכמה לזה שאני אשסה בנכנס את כלב התקיפה שלי. לא לכל מה שכתוב באיזה שלט יש משמעות. וגם אם זה לא שכנע אתכם, לפי ס' 6 לחוק הגנת הפרטיות, לא תקום עילת תביעה ולא יוגש כתב אישום על פגיעה שאין בה ממש ("זוטי דברים"). ובטח ובטח שלא מדובר ב"עבירה פלילית" שמתהווה רק כאשר הדבר נעשה בכוונה לפגוע.

ארזS

New member
לא משנה מה הדברים שכתבת

כי אני לא רוצה להתערב שוב בויכוחים של גדולים... אבך קבל
גדול על הכינוי !

navig8tor

New member
אין שום שלט"אסור לצלם" על הגדר

בין התעשיה האוירית לשדה התעופה!בדקתי את העניין שוב ושוב. אם יש למישהו ספק בדברי,אצלם את הגדר,בלבד, שלא אצונזר שוב. צר לי שמנהל הפורום קיבל רגליים קרות בעקבות הערת אחד ממשתתפי הפורום. וצינזר חומר לחלוטין לא סודי.זה פשוט מגוחך,שדברים שגלויים לעיני כל לא יופיעו בפורום,יש בזה משהו אנרכרוניסטי! כמו שכל צילומי האויר שמופיעים בפורומים,הם עבירה על החוק שאוסר לצלם מן האויר את ישראל אלא אם כן קיבלת אישור לכך.

navig8tor

New member
ובקשר להעלבויות?

זה מאד לא נעים שמוחקים לך דבר שפרסמת,וזכותי המלאה להעלב,לפחות את זה אתה לא יכול לצנזר.רק להמחשה,אספר לך,שאחד מחברי הפורום,שהוא גם מנהל פורום אחר,כתב בדיחה עבשה בפורום "תעופה קלה" הבדיחה צונזרה ונמחקה ע"י צור בנר משיקוליו הוא.בתגובה לכך:החרים חבר הפורום הנ"ל את "פורום תעופה קלה"ופסק לפרסם שם את הגיגיו,עד למינויו של עידן איילון למנהל פורום נוסף. זה היה ארוך,לא שייך תעופה,אבל אני מקווה,שיכניס אנשים לפרופורציות.

אמיר72

New member
אתה טועה ומטעה

גם לתאגיד שמורה זכות לפרטיות בהיותו ישות משפטית. אני תמה אם תלך לאורך גדרות התע"א ותצלם פנימה, מה יקרה - כמה דקות יעברו עד שיסתערו עליך אנשי האבטחה ויבדקו מי אתה ומה אתה ולמה אתה מצלם, ויקראו למשטרה, וכו'. יש שלטים במקומות שונים סביב תע"א האוסרים צילום, וחבל שאתה מטעה אחרים. זה לא קשור להיותו של התע"א מפעל בטחוני, זכותה של אוסם למנוע צילום בתוך המפעל שלה ללא אישור מראש. האבחנה של "זוטי דברים" אינה במקומה כאן, שכן אתה מעודד מעשה אסור. אתה יכול לצלם מחוץ לתע"א דברים אחרים, אין לך רשות לעמוד מחוץ ולצלם פנימה.

navig8tor

New member
עובדות בלבד!

א.אין בקטע הגדר שבין ה"לימה" עד אזור ממן אף שלט האוסר על צילום משדה בן גוריון אל בדק והתעשיה האוירית. ב.צילמתי שם בעבר,מטוסי ארקיע שחונים ברחבת בדק,מטוסי סילון פרטיים החונים ברחבת בדק,ומטוסים שבאו לשיפוצים בבדק,אף פעם לא התנפלו עלי כוחות הבטחון ולא בטיח.אתה כותב זאתעל סמך סיפורים אורבנים ששמעת עליהם,ואני מדבר מהשטח. ג.בעולם האינטרנט,שבו כל אדם יכול(טכנית) לפרסם כל מה שהוא מצלם תוך דקות מרגע הצילום.אם יש לך סודות הסתר אותם או שמור עליהם! ד.ובלי שום קשר לנושא הנ"ל,הסבר לי בבקשה:מדוע צילום של מטוס ג'מבו אמריקאי שעומד בתוך הבדק,ורואים אותו אפילו מיהוד!לא יכול להתפרסם צילום שלו בפורום?מה פה סודי לכל הרוחות?איבדתם פרופורציות?!

האיסור לצלם כל כך מגוחך

זה מזכיר לי שנסעתי עם ידידי הטוב, צביקה, ברכבת החיג'אזית מעמאן למפרק ועברנו דרך זרקה שם יש שדה תעופה גדול ומתקני נפט והשוטרים הירדנים אמרו לנו לא לצלם. אז צביקה אמר בחיוך:"לא צריך, הרזולוציה מהלווין טובה יותר"... גם האיסור לצלם בתחנות הרכבת מגוחך באותה מידה.

לא.

לתאגיד אין זכות לפרטיות. אתה מוזמן לבדוק בס' 2 לחוק הגנת הפרטיות. שם מפורטים כל המקרים שמהווים פגיעה בפרטיות וכל אחד ואחד מהם מדבר בפירוש על פגיעה באדם. בסעיף ההגדרות, ס' 3 כתוב במפורש: לעניין חוק זה "אדם"-לעניין ס'2- למעט תאגיד.תאגיד הוא "ישות משפטית" לעניין פעולות מאוד מסוימות. ושוב, כמו שהסברתי, שלט שהציב מפעל, כמו כל דבר אחר בעולם שהוא לא חקיקה ראשית (של הכנסת), לא יכול לאסור שום פעולה מחוץ לשטח שלו. וממש לא ישנה גם אם הק.ג.ב יתנפל עליך. לשום מפעל אין זכות לאסור צילום של משהו שאפשר לראות בעינים מבעד לגדר. כמו שלך אין זכות לאסור צילום של הבית שלך מבחוץ או של החצר הלא מגודרת שלך. אם הם מעוניינים להסתיר משהו, עליהם להקים חומה. ואם החוק אומר שמעשה של מה בכך לא מצמיח עילת תביעה ולא יוגש לגביו כתב אישום, אני לא חושב שאני מעודד "מעשה אסור". אולי לפי המוסר המאוד גבוה שלך. וכל זה מעבר לעניין שזה פשוט מגוחך, כל ההתעסקות הזאת עם משהו שאפשר לראות אותו מקילומטרים...

tcu6

New member
תודה לחבר הפורום שהשיב לי על השאלה

במסרים.

bili555

New member
שני חברה אלה מיוצרים במפעל ה"סודי"

אשר ליד השדה בבינ"ל בן גוריון...

YHS

New member
סליחה. השני הוא G-150

שעדיין בתהליך של טיסות ניסוי ורישוי.