הערב שודרה תוכניות על להקות רוק

מיכל@בר

New member
הערב שודרה תוכניות על להקות רוק

איך הן היום ואיך היו בתחילת דרכן. והראו את "נושאי המגבעת" להקה שהתחילה את דרכה בירושלים, שיורם כתב עליה, נתן להם את הפוש הגדול ואת ההכרה בהם. לימים, לאחר מותו, הוקדש סרט על אותה להקה ליורם ולעוד בחור שנשבה בידי המצרים על החזקת סמים. והסרט הוקרן בסינמטק בת"א, ובתחילתו היה כתוב: מוקדש ליורם בר ז"ל. וראיתי את הכתובת הזאת ולא הבנתי איך שתי האותיות האלה שייכות לבן שלי. היום, כשראו את אותה להקה בראשית דרכה, חשבתי על אותה כתובת, על יורם, על איך הכל אותו דבר, להקה קמה, להקה מתפרקת, על איך מי שנשם מוסיקת רוק כבד וקל ובינוני, כבר לא בעניינים. סתם, הרהורים של לילה. ולא יודעת אם ההודעה תעבור, ניסיתי קודם ונאדה. אז לילה טוב לכולם

רחלי27

New member
ועכשיו כשאני קוראת אותך..

מבינה יותר טוב את הריח השרוף שעולה לי באף. כן, אני עדיין בזיקוקים שמציפים את השמיים כאן. זה מתחיל ב"בום" גדול, השמיים מקבלים אנרגיה וצבע ואחר כך נישאר--כלום! טוב שלנו יש את הזיכרונות, את הלקחים הקטנים והאהבות הגדולות. איתנו הם ממשיכים ללכת.. אני מתחילה לנגן רוק קצת כבד אז אולי בכל זאת אעוף לישון..... ביי מיכל...

benni (mac)

New member
והבוקר...

סתם הרהורי בוקר בעקבות מה שאת מספרת על יורם הבן שלך , ועל נשימתו את המוזיקה... היום אני הולך "לבקר" חבר שלי , הוא קבור בבית קברות "ירקון" , גם הוא נשם מוזיקה , וגם הוא..."כבר לא בעניינים"... והיום גם "יוצא" אלבום חדש , של יוצר ישראלי דגול (מבחינתי) - בארי סחרוף - ובאלבום ישנו שיר ...והשיר , מילותיו נכתבו על ידי בחור , שהשתייך ליחידה הצבאית של אביה של אשתו(לשעבר) של בארי , שעד כמה שאני יודע , נכתבו ביום כיפור הארור ההוא..., שבועיים לפני שאותו בחור נהרג... מן הסתם היום הזה מבחינתי יהיה מן יום של מוזיקה שמתחברת למוות...

ואמש לא עבר....אז לרחלי ורגישה.....

ברכות לשתיכן על ימי ההולדת, על הטוב והכוח על היכולת לחגוג על קרני השמש והאור..... על תמימות של ילד...ועל המתנות שאינן. קרן שמש חמה מגיעה משתיכן היישר למקום שקולט..... וכל טיפה הגיעה.....

מיכלי, קראתי.... ורק הקשבתי לדברים

שכתבת...להרהורי הנשמה של הלילה..לקצב של הרוק הכבד...ולמה שעושה כל כך כבד..... הקשבתי בשקט והרגשתי.... ובני, הקשבתי גם למשפט "יום של מוזיקה שמתחברת למוות"..וזה משפט שעושה לי המון לחשוב ולהבין..כי הוא מתנגן במחשבה....

benni (mac)

New member
ובערב...

ריבונו של עולם/בארי חזק ז"ל אנא הגבר/עוצמת אותותיך/כאן אני לא שומע לא יודע/האם שוב תקעת פרח ברזל בדש האנטנה/אתה עדין כל כך/למה אתה כה רכרוכי/למה אתה תמיד אזרחי/האם אני נשמע היטב,עבור/עבור,גם אתה נשמע קטוע/אתה נשמע פצוע,אתה/בעמק מאורגן היקפית/הרים וכנרת אחרת/אנא הודע עוצמת אותותיך/במכ"ם לא רואים את פניך/ מדוע אינך מזוחל"ם/מדוע אינך נלחם/האם לשלוח אליך סיור ממונע/אני מלא אמונה/שלא יגיע ולא יחזור/פצע שחור/אנא החלש עוצמת אותותיך/אמירי הברושים/לעת ערב לשווא לואטים שמך/וכוכב הצפון הבודד/אנא ינוווט את צבא עגלותיך/לאן הוא יובל בהן את/אנא עצום את את עיניך/עכשיו אני שומע,רות/ אתה יכול סופית למות/אב שכול אני כבר לא מרגיש/דמעות החורף עליך יגידו קדיש. מילים:בארי חזק ז"ל/לחן:ברי סחרוף/עיבוד:ברי סחרוף,אורן לוטנברג,אלידע רמון/הפקה מוזיקלית:אורן לוטנברג/ברי סחרוף:שירה,גיטרות/אורן לוטנברג: קלידים,סמפלר/חיים לרוז:תופים/אלידע רמון:תכנותי מחשב שירו של בארי חזק ז"ל אשר נפל במלחמת יום-כיפור,מתוך "לחיות את עצמם" - תכנית מיוחדת לרגל יום הזיכרון תשס"א (2001) בגלי צה"ל לזכרם ולזכרן של כל אלו שנשמו מוזיקה

דיסטורש´ן, בנימין

לטובת מי שלא הכיר את כותב המילים בארי חזק ז"ל, ראוי לציין שהוא היה קצין מצטיין, סרן במילואים, ושירים נוספים שלו נכללים בתוכנית הלימודים החדשה בספרות. הנה, למשל, שיר נוסף שלו. תראה איך הוא כאילו חזה את מותו מראש. תראה את שתי השורות האחרונות של השיר. תראה איך הוא מחליף את הרינה של אביו בקינה. תראה כמה הרבה הוא אומר בכל כך מעט שורות. כשרון שאבד. למות. מה תרעש אבי, אבי השותק, המלא צעקתו אגרופי בשערותיך, אני, שהנני מכאוביך העתידים לבוא. איך לא אזכור כי בדמעה אותי זרעת ובבכי אותי תקצור.

benni (mac)

New member
אכן דיסטורש´ן , וראוי../images/Emo45.gif

וארשה לעצמי להשתמש באותו מושג - דיסטורש´ן , לומר לך עזרא, שבאותה הפעם כשכתבתי ל-das 3 : "ושוב...זכרונות ילדות שצפו" , הגיע גם דיסטורש´ן ממך , רק שאז מבחינתי לא ראוי , נפגעתי , (לא "בחרתי להעלב" , ולא היתה לך כוונה תחילה לפגוע/להעליב אותי), ניצלת/השתמשת/נעזרת...במה שכתבתי , לפצוח בתחילת מתן תשובתך לאורי , כתגובה לכתיבתו של אורי , לגביך. ולענין שירו של בארי חזק ז"ל שהבאת , איני "מבין גדול" , ואלי "דיברו" השורות הראשונות , ואין לי מילה שתתאר את התרשמותי מהשיר,פרט לאולי...ח ז ק.

מיכל, גם אני צפיתי באותה התוכנית

ומצד אחד היה מסקרן להציץ בדרכם של הלהקות והיוצרים, ולעבור איתם כברת דרך של שנים, הם התבגרו מולינו על המסך. אך מאידך, זה זרק לאובדן שלי, לתחושת ההפסד האיומה, לחיבור לאמיר שאהב את המוסיקה הזאת ודרכו גם אני. וכמו שבני כתב, זהו יום לאוהבי המוסיקה. וגם אני מדליקה נר לכל אוהבי המוסיקה באשר הם שם.

מיכל@בר

New member
לכל הנושמים, חיים, אוהבים מוסיקה,

והיום יש כאן הרבה מזה, לאלה שכאן ולאלה שאינם כבר, לאמיר, לבארי חזק,ליואבי, לאייל, ולכל היתר שבוודאי אהבו גם, שלא ישמעו יותר.. ואללה, עצוב פחד נהיה לי עם יום המוסיקה הזה.. ולכל המשוררים, ולמביאי דברם, תודה גדולה, כי לפעמים מילים של אחרים מבטאים בדיוק בדיוק את מה שבפנים. ובכלל, מוסיקה (או מוזיקה..) היא אחד החיבורים היותר חזקים לאין הפרטי של כל אחד. כי מוסיקה מדברת באופן פרטי אל כל אחד, אל כל אחד ובשפה שלו.... ליל מנוחה לכולם.

למעלה