הערה ביחס למשחים הארוכים

הערה ביחס למשחים הארוכים

מישהו אמר על זה משהו כאן לפני כמה ימים אבל הנושא ממש לא נדון כאן וחבל. לפי דעתי אם היחידה לספורט הישגי ואיגוד השחייה מחפשים תחום להכווין אליו ספורטאים כדי לשפר את סיכויי הזכייה במדליות, אז משחים ארוכים חייבים להיות בעדיפות גבוהה. כיום כשחוץ משמונה מאות ואלף חמש מאות יש גם שחייה במים פתוחים וגם טריאתלון אגב עם מרכיב שחייה חשוב יש שם פוטנציאל רחב למדליות והעיקר ואלה עדיין תחומים שיש בהם הרבה פחות תחרות מאשר במשחים הקצרים. יש לנו תנאים אידאליים בארץ לדברים האלה מבחינת מזג אוויר הכנרת הים התיכון וכו'. אם יהיה לנו באלף חמש מאות את העומק שיש לנו במאה גב זה יהיה שווה מדליה. אין גם מה לעשות ההסטוריה מוכיחה שאנחנו מוגבלים בכוח מתפרץ אבל אם אפשר ללמוד משהו מהצבא יש לנו נסיון מסוים והצלחה בעבודה על סיבולת. אם תהיה תוכנית רצינית אולי עם מימון פרטי לאיתור שחיינים צעירים שיעברו מבחני סיבולת ותהיה דחיפה חזקה למשחים ארוכים עם תמריצים רציניים לטווח ארוך ועם יחידה מיוחדת ואולי גם מתקנים מיוחדים וגאוות יחידה וכו' אפשר להוציא מזה משהו. עם קאדר של ארבעים חמישים שחיינים נוער מצטיינים למרחקים האלה נוכל להוציא גמרים ומדליות באולימפיאדה מה שמאוד קשה לנו במשחים הקצרים שיש בהם תחרות כל כך גדולה. זה בנוסף לזה שלדעתי חייבים להגיע למצב שיש לנו נציג בכל כלי שיט שמתחרה באולימפיאדה וגם זה חייב להיות בעדיפות גבוהה במקום להתמקד כל הזמן רק בדגמים המוכרים. אני יודע קל לתת עצות מהכורסא ואני יודע המשחים הארוכים לא תמיד פופולריים על השחיינים ואי אפשר להכריח אנשים ללכת על תחום שלא מושך אותם אבל מדליה אולימפית ותמריצים כספיים ואחרים אולי יעשו את ההבדל?
אגב, אפרופו פרויקטים מיוחדים מה חדש עם נבחרת הכדורעף בנות של זלינגר?

yati6

New member
בקשר לשייט - כסף כסף כסף

יש דגמים שעולים המון כסף להביא אותם לארץ וליצור תשתיות. היה ניסיון להביא דגם של שלישיית נשים, שהתחרות היא סוג של דו קרב, אני לא זוכר את שמו. מה עלה בגורלו ?? אין לי מושג. אולי מישהו אחר יידע.

לגבי השחייה - מסכים איתך שהישראלים יכולים להיות טובים במשחים ארוכים. עומק כמו במאה גב נוצר בהרבה שנים של מסורת, אבל אולי אפשר להוציא כמה שחיינים. לדעתי במצב של ישראל - כלומר בלי מסורת של שחיינים למרחקים ארוכים זה עניין של כישרונות ספציפיים עם אופי חזק שילכו עם זה עד הסוף. חוץ מזה ראית מה קרה לעדי ביכמן - יכלה להתחרות אפילו עד היום..

המשחים הארוכים שוחקים מאוד ובאמת רוב הכשרונות מעדיפים ללכת למשחים הקצרים יותר. זה מתבטא בכך שאפילו ב-400 יש רק את גל נבו, וגם זה במעורב, שזה קצת אחרת, ואני עוד לא מדבר על רמה אולימפית (שלא נדבר על מדליה) - אפילו ברמה האירופית של חצי גמר אני לא רואה מישהו כרגע.

אולי לקראת ריו נראה איזו עדי ביכמן או איזה שילה איילון.

עדי פרג

New member
אתה ריאליסט, לא פסימיסט

ואתה צודק בכל מילה. אבל סמוך על אלו שלא מסוגלים לנהל בניית בריכה אולימפית - הם גם לא ינהלו את השחייה לכיוונים חדשים, למרות ההגיון הרב שבדבריך.

עדי פרג

New member
ועוד הערה לחיזוק דבריך האופטימיים

לידיעתך, חיזוק שחיינים במשחי 1,500 יחזק משמעותית גם את מרחקי הביניים - 400 חתירה, 400 מעורב אישי ואפילו 200 פרפר/חתירה/מ"א.
הוכח לאורך ההיסטוריה של השחייה ששחייני 1,500 (ראה מקרה סאן יאנג לדוגמא) היו טובים מאד גם במרחקי הביניים האלו ובכל מקרה קל יותר לבנות שחיין ל400 מ' דרך ה1,500 מאשר לנסות לבנות אותו ל400 דרך ה50/100 , כי מה לעשות ששחייה היא לפני הכל ספורט שבו הבסיס האירובי הוא הדבר החשוב ביותר.

למעלה