הערה חשובה לעתיד הילדים

ItsikH

Member
אחי בן 45... בתקופות קודמות מצבו היה טוב בהרבה והוא היה בהוסטל, אבל חלק מהבעיה שלו היא התנהגותית ולכן אחרי שההורים נפטרו העבירו אותו למוסד "טללים" בדימונה (אני גר בכפ"ס) וכאן באה העצה הראשונה: מנו אפוטרופוס נוסף. כיוון שלא הייתי אפוטרופוס שלו לא היתה שום התיחסות לדעתי בנידון - משרד הרווחה התעלם ממני לחלוטין עד שפניתי למבקר המדינה. כיוון שבתקופות קודמות הוא היה מגיע הביתה לשבת פעם בשבועיים, אני משתדל לשמור על התדירות הזו, אם כי לא תמיד בהצלחה.

tamar13

New member
לאיציק ולילי חברים יקרים, לדעתי הבעיות שהעלתם הם הבעיות העיקריות בחייהם של ילדינו.מה יקרה להם אחרי לכת ההורים.לא לכולם יש אחים ולא כל האחים הם כמוך איציק.והילדים שלנו לקותם שכלית ואין הם יכולים לדאוג לצרכיהם הבסיסיים ביותר ואם לא נשאיר אחרינו מערכת תומכת חמה רצינית ואמיתית אנה אנו באים.חבל שעד עכשיו הפורום שימש ל"מה נשמע"ו"אהלן"ו"מתי התעוררת הבוקר"כשבעצם הבעיות העיקריות מרחפות מעל ראשינו.איציק,היה מענין לדעת איך אשתך מקבלת את הקשר עם אחיך,האם כשהוא יוצא "הביתה" הוא נמצא אצלך?מה קורה בחגים?האם אובדן ההורים גרם להתדרדרות במצבו? אודה לך על תשובתך.אני בטוחה שיש עוד הרבה הורים לילדים בוגרים שמסתובבים מוטרדים דואגים ופוחדים.

tamar13

New member
ללילי נפלא שבתך רואה את ההוסטל כבית.אני מאד מקווה שגם בתי תצליח להשתלב במקום המגורים אליו היא עוברת ותראה בו בית.למרות הכל כמה שהמסגרת תהיה טובה יש את הצורך לאותם ילרים חסרי משפחה "להתרענן" ולהתפנק באותו זמן שאחרים יוצאים לשבת או לחגים למשפחתם.הכל טוב ויפה כשאנחנו כאן אז גם הבן ואשתו שמחים לבא,אבל בעצם כל העברה של חניך למסגרת חוץ ביתית נעשית ברב המקרים בגלל הדאגה לעתיד,ואסור לנו לנוח עד שלא נהיה בטוחים שעשינו הכל כדי לתת לילדינו עתיד כמה שיותר טוב ובטוח.נכון שכל אחד מתגעגע לבית הוריו,אבל בדרך הטבע ילד רגיל מתחתן בונה לו משפחה חדשה ובית ההורים הופך לזכרון נעים.בעוד שלילדינו החסר יכול לדרדר את מצבם ולכן הצורך בפתרונות כמה שיותר יצירתיים.

tamar13

New member
ללילי התפלאתי למקרא תשובתך המתריסה.נהדר שבתך כל כך מאושרת בהוסטל ואם את בטוחה שזה ימשך גם בעתיד אז אשריך .לדעתי צריך תמיד לשאוף ליותר כדי שיהיה מענה לכל סוגי החניכים על כל בעיותיהם. ו

ItsikH

Member
../images/Emo51.gif תודה, אבל לא מתאים כרגע../images/Emo140.gif בכל מקרה אני בן 41.

עמיקםרז

New member
חשוב ביותר!! אין ספק שמינוי אפוטרופוס לאדם עם פיגור שכלי עם הגיעו לגיל 18 (כלומר כאשר פג תוקף האפוטרופסות של ההורים כאפוטרופסים טבעיים) הוא צעד חשוב ביותר, וכל מי שחרד לגורלו צריך לדאוג לכך בדחיפות!! אם לפני גיל 18 אין הורים או שאינם מתפקדים מסיבה כלשהי, גם אז חשוב ביותר למנות אפוטרופוס. לעיתים קרובות המשפחה אינה מודעת לכך ש"אין לה יותר מילה" במה שנוגע לגורל ילדם עם הגיעו לגיל 18, אם לא קיבלו מינוי של בית משפט להיות אפוטרופסים שלו. מתפקידו/ה של העובד/ת הסוציאלי/ת של המסגרת שבו חי אדם עם פיגור לדאוג לכך, אבל לא תמיד ניתן לסמוך על כך וצריך לוודא זאת. המקרה של אחיו של איציק מוכיח זאת היטב. שבוע טוב, עמיקם

עמיקםרז

New member
מספר שאלות איציק שלום, האם פנייתך למבקר המדינה הועילה? האם בעקבות זאת הועבר אחיך מ"טללים" בדימונה למקום קרוב יותר אליך? האם כבר מונית ע"י בית-משפט לאפוטרופוס שלו? ב ב ר כ ה , עמיקם

ItsikH

Member
שאלה כואבת הקשר התומך ביותר שהיה לי עד עכשיו גם הוא לא מספיק. אני לא נשוי וקשה לי לראות קשר משמעותי וארוך טווח, שלא לדבר על נישואים, שיכול לקבל את אחי היום, ללא שינוי ביחסים ביני לבין אחי. אין לו בית אחר חוץ מהבית שלי. החגים היו ונשארו בעיה - הוא כמובן אצלי אבל מה עושים בבית? כנראה שלאובדן ההורים חלק חשוב בהתדרדרות, אבל יש גם מרכיב פיזיולוגי.

ItsikH

Member
הערה חשובה לעתיד הילדים אני אח למפגר והורינו נפטרו מזמן. גיליתי את הפורום רק היום, ומצאתי בו כמה הודעות מרגשות מאוד. אבל המאפיין של רוב ההודעות שהן עוסקות בילדים ויש נטייה להדחיק את הדיון בעתיד של הילדים האלו, וגם בעתיד המשפחה כולה. זה טבעי מפני שבכלל קשה לחשוב על מה שיקרה אחרי שלא נהיה כאן, במיוחד כשמדובר באנשים שתלויים בנו כל כך. למי שמעונין אני יכול לתת כמה עצות או לפחות לספר מנסיוני על הבעיות איתן אני מתמודד.

ItsikH

Member
בהחלט גם וגם. הסיפור אינו חדש, ורק להעמיד דברים על דיוקם - הוריי אכן היו אפוטרופסים לאחי, הדגש הוא על מינוי אפוטרופוס נוסף על מנת למנוע קשיים מיותרים כמו בסיפור שלי (וזה עוד מקרה פשוט שנפתר בקלות). הפניה למבקר(ת) המדינה הועילה בהחלט והנושא טופל עוד טרם קבלת המינוי. תודה איציק

tamar13

New member
לאיציק כאב לי לשמוע על זה שאתה כמעט מפקיר את חייך הפרטיים על מזבח הטיפול וההתיחסות לאחיך.אני רוצה להאמין שיהיה לך רק טוב על כל הטוב שאתה נותן.אבל,זו בעיה מאד רצינית וחבל שהממונים לא נותנים עליה את הדעת.אולי לתת לחניכים "בית" נוסף שאליו יצאו כשבן המשפחה אינו יכול לקחתם ושם יהנו מתשומת לב אישית אוכל מהנה וכייפים נוספים.שיאהבו לצאת לשם ולא יכאבו כשבן המשפחה אינו יכול לקחת אותם.ובכלל כדאי להפנות את מירב המוחות כדי להטיב את איכות חייהם,כי מכל הטבה יהנו גם החניכים הצעירים כשיגיעו לגילם. אני מאחלת לך רק טוב כי מגיע לך.

ItsikH

Member
לא להגזים בבקשה ../images/Emo4.gif זה לא כ"כ נורא אני לא מפקיר את חיי הפרטיים, ולא יהיה הוגן לתלות את בדידותי כולה או אף רובה באחי. ומצד שני אני לא קרבן של החיים, אני מודע היטב לערך שיש לאחריות הזו ולקשר הזה עבורי, וכבר פגשתי בני גילי מכרים מן העבר שלא הצליחו כמוני להתמודד מפני שלא היה להם בשביל מי. ובכל זאת, הרבה תודה על הרגישות והאמפתיה ../images/Emo39.gif ../images/Emo13.gif

אהלן איציק ברוך הבא לפורום..אני שמחה שגילית אותנו../images/Emo140.gif אני חושבת שהפורום הוא בדיוק המקום הנכון להעלות נושאים שונים, בכללם גם את הנושא של מה שאני קוראת לו 'היום שאחרי'.. אני לא חושבת שיש מישהו מאיתנו שלא חושב על אותו יום ואני יכולה לפחות להעיד על עצמי שהמחשבות הללו מעסיקות אותי מאוד מאוד, וזה ממש לא חשוב בן כמה הילד ובן כמה ההורה או האח, כי אין לנו ביטוח על כלום בחיים האלו, ולכן גם אני כאם לילדה בת 10, חושבת על מה יהיה עם שי אם חלילה יקרה לי משהו והאמן לי שאלו לא מחשבות נעימות במיוחד.. לפעמים אולי יותר קל כשהילד כבר מסודר במסגרת מעונית וכשנושא האפוטרופסות מסודר. אני מניחה שהנושא של מה יהיה עם אחיך מטריד אותך מאוד וזה מאוד מובן לי לאור העובדה שהוריך נפטרו . האם יש עוד אחים ואחיות בתמונה, או שאתה בן המשפחה היחיד שנותר? אשמח לשמוע קצת יותר (אם בא לך לשתף אותנו), על מערכת היחסים ביניכם. האם היא היתה תמיד קרובה,או שהתפתחה בהדרגה עם השנים? כתבת שאתה מוכן לספר על הבעיות שאיתן אתה מתמודד כאח..מכיוון שיש כאן בפורום לא מעט אחים אשמח אם תשתף אותנו..אני בטוחה שכולם ירצו ללמוד מנסיונך אורית

ItsikH

Member
זה קצת יותר מסובך הקשר בינינו היה מאז ומתמיד יציב ומשמעותי. הקושי העקרי הוא טכני - אני צריך לדאוג לו למקום פיזי בבית (אני גר בשכירות), לתחבורה הלוך ושוב, לאוכל, וגם לפינוקים ומתנות. כל החלטה שאני צריך לקבל מחייבת התייחסות לאחי, למשל מעבר דירה או מקום עבודה, חופשות וכד'. אבל יש גם צרכים שאינם חומריים שגם הם תובעניים - חברה, עניין ותשומת לב, כי זה בעצם הצורך העיקרי שלו בבית שחסר לו במעון. יש לי עוד אח אבל הוא גם מוגבל אם כי עצמאי - במסגרת "ניצן". אמנם הוא לא תלוי בי אבל בהחלט זקוק לעזרתי מפעם לפעם, וודאי שלא יכול לעזור בטיפול באח השני.

dannyochy

New member
על העתיד אנו הורים לילד בן 19 ומסתכלים כבר לעבר השלב הבא בחיים. מה תוכל לייעץ לנו? בתודה מראש

ItsikH

Member
כמה הצעות ושאלות ראשית - לדעתי צריך לשאוף ולעשות כל מאמץ למצוא הוסטל מתאים. אחי אמנם נמצא במעון מצוין והוא במסגרת עצמאית, מעין הוסטל במעון, אבל הוא היה בעבר בהוסטל בחוץ ומצבו היה טוב בהרבה. לדעתי החיים במסגרת החברה הרגילה בריאים הרבה יותר מהבידוד היחסי במעון. במקרה של אחי היתה בעיה התנהגותית שחייבה העברה למעון, למרות שהיה בהוסטל כ-10 שנים. שנית - כל מסגרת שלא תהיה, צריך לבחון מראש את הסיכוי והסיכון בטווח הארוך, כמו בדוגמת ההוסטל של אחי. למשל, יש מסגרות שדורשות תמיכה משפחתית קבועה ואז יכולה להיות בעיה בעתיד. יש מסגרות שבהן מוצהר מראש שיש תנאים מגבילים להתחייבות להמשיך ולטפל בילד, וכמובן כל מסגרת פרטית, עם כל היתרונות שלה, חשופה יותר לקשיים כלכליים. אני יכול לספר על החלטות (נבונות מאוד) שאבי קיבל, אבל לא בפורום הזה. בענין משרד הרווחה - לא לחכות ולא לוותר! אם לא לוחצים הם לא זזים, כמו בסיפור שלי עם מבקרת המדינה. לא סיפרתם האם יש עוד ילדים במשפחה ועד כמה הם מעורבים, ואם לא - האם יש לכם קרובים אחרים שניתן אולי להעזר בהם בכל אופן שהוא. כמו כן, עד כמה הילד תלוי בכם ועד כמה ניתן אולי לקדם אותו לתפקוד עצמאי מינימלי.

dannyochy

New member
תודה איציק תודה. להשלמת התמונה, אנחנו עדיין צעירים ונוכל לטפל בבן עוד הרבה שנים. בנוסף, יש לנו ילדים מבוגרים וצעירים ממנו. היום היחסים שלהם איתו מצויינים אך אלו יחסי ילדות. אנחנו מאד מקוים שהחינוך שאנחנו מקנים להם יטמיע בהם את האחריות לאח בטווח הארוך. נשמח לתקשר בprivate לדואר [email protected]

עמיקםרז

New member
אפוטרופסות שלום רב, קודם כל - האם מוניתם כאפוטרופסים על בנכם? ב ב ר כ ה , עמיקם

dannyochy

New member
אפוטרופסות שלום עמיקם, כן, לפני כחודש קיבלנו את האפוטרופסות על בנינו.

למעלה