הערה לגבי המשחק פילי-קליבלנד

Jerzet

New member
הערה לגבי המשחק פילי-קליבלנד

יש לי הערה, שאני תמיד אומר אותה כשקורה מצב כמו שקרה במשחק של פילי וקליבלנד. מדוע קליבלנד, כשהיא עשתה את ה-TD שצימקה את ההפרש לנקודה אחת בלבד, לא הלכה על הקופה לנצח עם 2 point conversion? לא ברור לי בכלל.... אחוזי ההצלחה הם גבוההים יחסית, במיוחד בהתחשב בכל הגורמים האחרים: 1) הקבוצה שלך תוחנת את הקבוצה היריבה על הקרקע. 2) יש לך את המומנטום 3) יש לך את הקהל הביתי מאחוריך שרוצה את הנצחון ועושה אווירה מעולה אז למה לא? הולכים על שער שדה, שזה נקודה בטוחה, והארכה. אבל אז אתה גם חייב לזכות בהטלת המטבע, שיש לך רק 50 אחוז סיכוי, ואז אם אתה זוכה, לצעוד לאורך המגרש כ-30-40 יארד רק להתקרב למרחק של שער שדה בטוח. ובסופו של דבר, המטרה היא לנצח.... אז למה להגיע למצב שאתה מונע מעצמך נצחון, ולא לצאת גיבור וללכת על הצעד האמיץ, במיוחד בסיטואציה של המשחק שאני מדבר עליו? זה משחק של הסתברויות, ולמרות שאני לא סטטיסטיקאי, לדעתי, בהתחשב בנסיבות, היה הרבה יותר סיכויי לבראונס לנצח עם ה conversion מאשר ההארכה, נגד אחת הקבוצות הטובות ביותר בליגה, שכבר שמה עליהם מלא נקודות. לא מובן לי בכלל למה לזרוק ככה סיכויי לנצחון. לדעתי הערכה היא אפשרות פחות בטוחה לנצחון. זה רק אני או עוד אנשים מסכימים איתי? אני די בטוח שאופרי יסכים איתי, לפי מה שהבנתי מהדילמות שלו...

Yo-man

New member
אני דוקא מקבל את השמרנות שלהם

אני לא יודע מה הנתון הסטטיסטי לאחוזי ההצלחה של נסיון ללכת על 2 נקודות, אבל כנראה שזה נמוך מספיק כדי לא להתעקש על זה. קליבלנד הצליחו לעצור די יפה את פילדלפיה במחצית השניה, ובהארכה - גם אם הפסדת את הטלת המטבע - ההגנות חשובות יותר מההתקפות. ובנקודה ההיא, כשהמוראל של פילדלפיה ירוד, הם עייפים, out of there element מול קהל עוין - למארחת תמיד יש סיכוי גדול יותר לזכות. האחוזים וההסתברויות הופיעו פעם באחת התוכניות לפני המשחקים... ללכת על 2 נקודות על 35 שניות על השעון זה או שתצא גיבור או שתצא לוזר מפגר שמהמר על עתיד הקבוצה, על עתידל המקצועי ועל מצב רוחם של אלפי אוהדים. קבוצות במאזן של 6-1 יכולות להמר הימור כזה. לא קבוצות של 3-3 (עכשיו 3-4)... אתה מעדיף לא להיות גיבור ולא להסתכן בהשפלה ציבורית שיכולה ללכת איתך הרבה מאוד זמן.

ranatz

New member
זה לא יקרה בחיים

אין שום סיכוי בעולם שהיו הולכים על שתי נקודות. עוד לא נולד המאמן שיעשה צעד כזה. אם זה יקרה ידברו על זה שנים, בין אם המהלך יצליח או לא. הולכים על שתי נקודות רק המקרים של שזה מביא לשוויון בפער של שניים או בפיגור של חמש אחרי טאץ דאון כדי לסגור את הפער לשער שדה. גם אני לפעמים לא מבין למה לא הולכים יותר למהלך כזה. אני מניח שזה גם עניין של שמרנות.

Jerzet

New member
למעשה

זה קרה בשנה שעברה. אני לא זוכר איזו קבוצה, נדמה לי מינסוטה או אריזונה, שהימרו על הנצחון בשתי הנקודות ולא על השוויון, ועשו את זה. ויורם, התשובה שלך, עם כל הפירוט של הקהל, העייפות וכו', זה רק מחזק את הטענה שלי ללכת על נמצחון. מה יותר קשה לעצור: התקפה ל 35 שניות או התקפה שיש לה את כל הזמן שבעולם לתכנן מהלכים?

Yo-man

New member
לפני שנתיים פיטסבורג הפסידו כך משחק

תראה, זה נכון מה שאתה אומר, אבל התמיכה של הקהל יכולה לעזור לאורך זמן, לא במהלך אחד של 3 שניות. נכון שזה כמו להוריד פלסטר במשיכה אחת במובן כלשהו, אבל פה אתה יכול לפתוח פצע ולהפוך אותו לעמוק ומזוהם יותר, אם להשאר באותו דימוי. אני חושב שהסיכויים לקבל את הכדור גדולים מהסיכויים להצליח לקבל 2 נקודות, ולכן המאמנים מעדיפים את ההארכה על פני ה"זבנג וגמרנו".

קרה. תקרא את התגובה שלי.

אבל כמו שיורם אמר, קבוצות שאין להן מה להפסיד יעשו זאת.

roniway1

New member
אני עדיין הולך על ההארכה

ללכת על 2 במצב כזה זה שיא ההימורים , אם הצלחת - אתה המאמן הכי ענק שיש!!! אם נכשלת - אתה הלוזר הכי גדול שיש! אני חושב שכל מאמן היה הולך כרגיל על ההארכה. וכמובן שגם ההארכה זה מזל לפעמים.

JakeTheSnake16

New member
גם אני הולך על הארכה

כי אין לך הזדמנות לתקן אם אתה לא מצליח בשתי נקודות. גם אם לא קיבלת את הכדור בהארכה, לפחות יש לך את ההזדמנות לנסות לעשות משהו עם ההגנה שלך. ברגע שנכשלת בשתי נקודות-זהו, המשחק גמור.אין עוד צ'אנס. אז הולכים על האופציה שמשאירה פתח להמשך המשחק במקום להמר על הגמביט שיכול לנצח את המשחק אמנם, אבל יש לו סיכוי גדול גם להפסיד אותו. עם כל ההסתברויות והסטטיסטיקות, אתה פשוט שוכח שיש עוד קבוצה מולך, שבדיוק כמו שאתה צריך להתמודד עם כל הסיכויים של הארכה, גם הם צריכים, אתה פשוט צריך שיהיה לך מספיק אמון בהגנה שלך. כי בדיוק כמו שבשבילך זה יהיה ה-מהלך של המשחק אם תלך על 2, גם בשביל ההגנה של היריב זה יהיה. ולהם יש יותר סיכוי ד"א, אני לא סגור על הסטטיסטיקה של ניסיונות ל2, אבל אני די בטוח שהם נכשלים די הרבה. ההימור הזה של לתלות משחק שלם על מהלך אחד נראה לי פזיז מידי ההשלכות למאמן שנכשל יהיו גדולות בהרבה מהתהילה למאמן שהצליח

לפעמים כן הולכים על זה

אולם בעיקר כשלקבוצה אחת אין מה להפסיד. לפני שנתיים, מיניסוטה שיחקו מול הקדושים. (לא זוכר איפה-מה שבטוח זה היה ב-DOME). מיניסוטה היו מחוץ לפלייאוף ואילו הקדושים חזק בתמונה. מחזור אחד לסוף העונה. שתי שניות לסיום מיניסוטה צימקו לנקודה וקולפפר הוסיף עוד שתיים בריצה קלילה ל- END ZONE. סיפור הפלייאוף של ה-SAINTS לאותה עונה נגמר. אני מניח שאתה צודק בטיעונים שלך אבל נראה לי שיש כאן מרכיב פסיכולוגי. כמו שטענת, אתה משחק בבית, המוממנטום איתך, וכנראה שהמאמן חושב שיש לו יותר סיכוי לנצח בהארכה, גם אם יפסיד בהטלת המטבע.

למעלה