הערה לגבי הנושאים בפורום

mmmoranin

New member
הערה לגבי הנושאים בפורום ../images/Emo5.gif

שמתי לב שכל הפונים, העוס"ים עסוקים באיך להשיג עבודה, איזו עבודה יותר נוחה, איך לשמור עליה, איזו עבודה אפשר בלי רכב, איך שיהיה קרוב לבית וכמה משלמים. לא מצאתי אף שאלה מקצועית, שום רצון לקבל חוות דעת נוספת, אין כאן חיפוש אחר מאמרים מקצועיים. אין התלבטויות מה לכתוב בתסקיר. או,קיי, הבנתי, זה פורום אובדים סוציאלים. נראה אם למישהו יהיה גם את האומץ להגיב.

noffit

New member
יש לי אומץ

אבל כנראה שזה בגלל שאני עוד לא עובדת או אובדת סוציאלית... מסכימה איתך לגמרי. עוד לא מצאתי פורום העוסק בעבודה סוציאלית מבחינה מקצועית, תיאורטית, עניינית. אם תמצאי כזה - ספרי לי עליו.

swguy

New member
הממממ...

נראה לי שכשאין קמח גם אין תורה. כשאין עבודה סבירה בתנאים סבירים ובעומס תיקים סביר שמאפשר להגיע להשקעת מחשבה רצינית לכל מקרה - אז אין דיונים תיאורטיים... בתנאים של ע"ס איננו מדברים על מותרות אלא על עצם היכולת איכשהו להתפרנס ולשמור על מינימום של איכות בעבודה. חוצמזה גם אני חש שמסיבות שצויינו לעיל ואחרות שלא ברורות לי עד הסוף בע"ס בהכללה ובממוצע ובשכיח אין מספיק העמקה תיאורטית... אבל זה כבר באמת התורה של הקמח. גיא, עו"ס מובטל
[לפחות מתחיל להתנדב במרפאה לברה"נ]

mmmoranin

New member
מנסיון - חפש פסיכולוג פנוי.....

מסתבר שבכל הקשור לפסיכולוגיה, יעוץ, פסיכותרפיה וכדומה. העוסקים העצמאים מלאים בעבודה. ייתכן שמשהו השתבש בדרך של עצם הגדרת המקצוע, הציבור מוכן לשלם הרבה בעבור שירות מקצועי. קל להגיד, אין לי מושג כיצד עו"ס מחוסר עבודה יכול לממן לעצמו עוד כמה שנים של לימודים ושל סטאג. אבל אולי זה הכיוון.....

swguy

New member
? את מציעה לי הסבה מקצועית או

מה? לא הבנתי... ע"ס קצת שונה מפסיכו' כפי שבוודאי שמת לב... במהות המטרה היא לעזור לאוכלוסיות חלשות יותר בחברה - לאו דווקא בדיוק העזרה שכולם יוצאים מרוצים ממנה. כמו למשל במקרה של הוצאת ילד מהבית בשל אלימות כלפיו מצד ההורים. במקרה הזה העו"ס מתערב לטובת הילד, כנזקק חלש יותר מן ההורים...

shanhen

New member
הערה לגבי הגולשים בפורום

פורום עו"ס מיועד על פי "הודעת המנהל" לעו"ס, כדי לדון בעניינים המעסיקים אותם. חשבתי תחילה להציע לך, מתוך מחשבה שאת עו"ס, להפסיק לקטר ולהעלות נושאים לדיון, אני בטוח שתהיה לכך התייחסות. מי שמכיר את הפורום יודע שנדונו בו לא מעט עניינים מקצועיים. אבל, הצצתי לכרטיס שלך, ומצאתי שאת מלאה טענות כנגד עו"ס, בעיקר כל אלו הקשורים לסדרי דין. בקיצור, הפורום הזה פשוט לא בשבילך. אגב, בכרטיס שלך כתוב מין: נקבה, לפחות בפורום אחד ההתבטאות שלך היא בלשון זכר. סתם תמוה.

mmmoranin

New member
דיפדתי גם כמה דפים לאחור

וגם אם היה משהו שלא קשור למאבקי שכר וחיפוש עבודה נוחה, אז היה זה חיפוש אחר מידע טכני.... ועיסוק באיגודים, התארגנויות ודמי חבר......

xtrapapa

New member
מדוע אינך מעוניין במשוב מהציבור ?

עובדים סוציאלים אמורים על פי הגדרתם להיות חלק מהחברה, להתייחס אליה, ולעבוד תוך ראיה חברתית כוללת, בניגוד לפסיכולוגים המתמקדים בפרט. דווקא משום כך, אני תמה על תגובתך. מה גם שלא הכחשת את הטענות שהועלו.

talish4

New member
מן הסתם את ההתלבטויות המקצועיות...

חדשה, אבל יש לי מה להגיד... נראה לי שאת ההתלבטויות המקצועיות לרוב עושים במסגרת הדרכה במקום העבודה, ובשל צנעת הפרט לא מקיימים התלבטויות אלו על גבי פורום הפתוח לכל. נכון שיש פורומים מקצועיים אצל מקצועות "שכנים" (כגון פסיכולוגים) בהם נידונים נושאים לעומק ובפירוט, אך לרוב מדובר באתרים המיועדים במיוחד למטפלים, בהם הפורומים פתוחים רק למורשים מקצועית ושם ניתן לראות גם אנשי טיפול שהם עובדים סוציאלים. אם למישהו יש נושא "כללי" יותר להעלות - אני בטוחה שהדבר יתקבל בברכה... (לי בנתיים אין כזה, אני בחופש!
)

שנה טובה לבאי הפורום

אני מעיין פה מדי פעם, לא מעולם לא חשבתי להיות עובד סוציאלי אבל בהחלט חשבתי להיות שמאי מקרקעין,עכשיו חלק גדול מכם קופץ ואומר מה הבחור מבלבל את השכל אז הנה אני מסביר. שוק הנדל"ן בישראל מצוי בשפל עמוק כבר מס שנים יש עבודה רק לשמאים הגדולים והקטנים חורקים שניים ומקללים אז עשיתי מה שדנה אומרת "בנות לפעמים צריך לדעת לחתוך"... למרות שהשקעתי בלימודים אילו ממון רב ומעל 3 שנות לימוד והתמחות. פרנסה צריך להביא הביתה בסוף היום, לרובינו ילדים קטנים שאנו רוצים לתת להם אתמה שדרוש להם, רבות האוחזות במקצוע פמנסטיות שמקטרות הרבה אבל לא מוכנות לעשות את מה "שדנה אומרת" בכדי לממש את הפוטנציאל הלכלי שלהן . לכישורים החברתיים של מקצוע העבודה הסוציאלית יש יתרונות תעסוקתיים רבים שאינם בתחום העבודה הסוציאלית הטהורה. זו לפחות דעתי, שתהיה שנה טובה.

mmmoranin

New member
שמאי מוכר דירות, עו"ס מוכר נזקקים

כפי ששמאי ינסה ליצור תנודתיות גבוהה ככל הניתן בשוק הנדל"ן, בדיוק כמו ששמאי ירצה עירפול ובלאגן. כך לעיתים העובדים הסוציאלים מייצרים בעיות, בלאגן ועירפול בכדיי לייצר לעצמם עבודה, כוח ומעמד. בהבדל אחד, בשמאות בסך הכל עובר כסף מיד ליד, משיהו מפסיד קצת ומישהו מרוויח. בעבודה סוציאלית נהרסים חיים. נערות נשלחות למוסדות, סתאם, בכדיי לחזק את המקצוע. ילדים מורחקים מהוריהם, סתאם, בכדיי לייצר בעיות. נשים מושמות במקלטים,סתאם, בכדיי להציג עבודה. וועדות מכונסות, סתאם, בכדיי להעסיק כמה שיותר אנשים. האם הצורך לפרנס את המשפחות, מצדיק כל מעשה ? ואני מתנצל מראש על המעטים שבאמת עושים עבודת קודש, אף על פי שלא שמעתי עליהם.

xtrapapa

New member
זה נשמע אמיתי, אל תזדרזו לפסול

אני לא עובד סוציאלי, אבל מכיר את הנושא בעיקר מהכוון של מערך פקידי הסעד למינהם. רק הבוקר שמעתי סיפור נוסף ומחריד על מניפולציה נוספת של פקידות סעד בכדיי למנוע מהאב לפנות לפסיכולוג תוך שימוש באיומים כי הפסיכולוגים נוהגים לתת חוות דעת שפוגעות דווקא באבות. אני חייב לציין כי התרשמותי ממעט המשתתפים בפורום זה אכן כוונותיהם טובות, אין לי ספק כי גיא העובד בימים אלו בהתנדבות, יוותר על פרנסה בלבד שלא יתפרנס מיצירת צרות וגרימת נזקים לאחרים. אך צר לי לספר לכל אותם עובדים סוציאלים צעירים ומלאי מוטיבציה שאצל אלו שהצליחו למצוא משרה במחלקות הרווחה השונות - העבודה היא דרך ליצירת עבודה חדשה על ידי שימור צרות, תסקירים לא נכתבים ופתרונות לא ניתנים עקב צורך של פקידות הסעד להצדיק פגישות חוזרות ונשנות עם ההורים. קראתי בפורום זה על חששות שיש לעובדים סוציאלים מהעדר הכשרה מספיקה והצורך לקבל חוות דעת משלימה מפסיכולוגים. היית זו תמימות להגיד שפקידי הסעד הוותיקים יותר מוכשרים יותר, אני נתקל שוב ושוב בטמטום ומניפולציות החל מפקידות הסעד המקומיות וכלה בפקידת הסעד הארצית. פקידי הסעד פונים לפסיכולוג רק לאחר שהתישו את המשפחות, גרמו לנזקים שלעיתים בלתי הפיכים ורק לאחר שווידאו כי נכתבו די תסיקרים כדיי שאף פסיכולוג חלילא לא יעיז לערער על החלטותיהם (שלעיתים אף מבוססות על תסיקרים מגמתיים באופן קיצוני). אני יודע שלאדם מהצד כל מה שכתבתי נראה אבסורד, אני יודע שהטענה לכשלון הגורף של פקידי הסעד מיוחס עומס עבודה ומחסור בתקנים - אז לצערי הרב אני לא מוצא שם שום עומס עבודה (לא העירי ולא בערים אחרות), אלה נסיונות לספק לעצמם עבודה בכל מחיר כמעט. אשמח לקבל תגובות.

swguy

New member
ראה,

אינני בקיא במיוחד בתחום פקידות הסעד. עשיתי הכשרה בתחום ילדים בסיכון שנה אחת וזהו. כך שאינני יכול להתייחס להאשמה גורפת לגבי פק"סיות. כללית, פקידת סעד ממונת לבחון מהי טובת הילד במשפחות בהן יש שאלה אם אחד ההורים או שניהם אינם כשירים לגמרי לגדלו. היא אינה אמורה בהכרח לתמוך בהורים וסביר שמישהו תמיד ייצא ממורמר וימצא בתסכולו פגמים בהתנהגות של הפק"סית. גם הילד נפגע מניתוק מהוריו, אפילו יהיה זה הורה איום ונורא ובסוף הניתוק היא האופציה הכי פחות גרועה עבור הילד. לכן, זה לא מסובך לאסוף מקרים שאנשים חשו שהחלטות הפק"סיות אינן לרוחם ו/או אינן הוגנות. התגובה שלי ("נו, באמת") והתגובות כאן אני חושב כוונו לשני מימדים: 1. הטענה הדי מגוכחת שמי שעוסק בע"ס אינו אכפתי לפונים שלו ומחפש לא למזער בעיות כי אם ליצור אותן - ועוד כביכול כי "אין לו מספיק עבודה". כל מי שמכיר לשכות רווחה יודע שהן מוצפות בעבודה הרבה מעבר למה שכוח האדם המצומצם שם יכול למלא. עוד עבודה זה ממש לא מה שחסר שם. פק"ס בפרט עמוסות תיקים בצורה שלא תאמנה והן קורעות את עצמן בעבודה, כולל עומס רגשי אדיר, תמורת שכר מאוד נמוך. 2. האלמנט העוד יותר מגוכך בהודעה עליה הגבתי שכאילו יש לנו איזה מעמד ותנאים שאנו קשורים להם יותר מחוש הצדק. אם אתה קורא בפורום אתה רואה מה עגום הוא העיסוק בע"ס מבחינת התנאים והשכר - לרוב מדובר באקדמאים מוכשרים שיכלו להרוויח הרבה יותר במשרות אחרות. האידיאלים של הרצון לעזור הן כמעט המוטיווציה היחידה להישאר בע"ס למרות התנאים. ממש לא מדובר בעבודה "נוחה" שאנשים נצמדים לתפקיד. יש בוודאי גן עו"סיות שחוקות פה ושם, זה תפקיד קשה מאוד ולא מתגמל בשום צורה. ואפילו מי שלמענו טורחים כ"כ הרבה פעמים לא רק שאינו מודה אלא אף רואה בך אשם ומרושע. לעיתים זה גובל בכפיות טובה חצופה למדי (וזה-מניסיון אישי). הכרתי עו"סיות שחוקות ועייפות בגלל התנאים האיומים. מעולם, ופגשתי מאות עו"סיות וסטודנטיות מן הסתם, לא פגשתי מישהי שחיפשה "משרה נוחה" או איזה קריירה מפוארת. כולן במקצוע מתוך אישיות אכפתית ורצון לעזור. גם אם כולנו בני אדם ולפעמים טועים, אפשר לפקפק בתוצאה אבל לפקפק בכוונות ולומר שאנו העו"סים מרשעים אינטרסנטיים זה ממש פוגע. בגלל תגובות כאלו מתחשק פשוט למשוך ידייך מכל עסקי העזרה כי בסוף עוד משלמים חרא ויורקים לך בפרצוף. מניסיוני, הפורום מתייחס ברצינות לקושיות שנכתבות באופן מכבד ומחובר למציאות. לכתוב: "נערות נשלחות למוסדות, סתאם, בכדיי לחזק את המקצוע. ילדים מורחקים מהוריהם, סתאם, בכדיי לייצר בעיות. נשים מושמות במקלטים,סתאם, בכדיי להציג עבודה. וועדות מכונסות, סתאם, בכדיי להעסיק כמה שיותר אנשים."... באמת לא ניתן לענות ברצינות למישהו שמגבב שטויות כך וכולו גם משוכנע בצדקתו ולא בא להתדיין או להתווכח אלא רק לשפוך את תסכולו וכעסיו על האנשים הלא נכונים...

xtrapapa

New member
מאמין ברצונך הטוב, אבל אתה טועה

גיא, אני קראת מה שאתה כותב ואותי לפחות שיכנעת שכוונותיך טהורות, אני באמת מקווה שתמצא את המקום שידע לנצל אנשים כמוך וגם יתן תגמול כספי הולם - הרי אם אין קמח אין תורה. אבל, תאמין לי אני לא מדבר משום תיסכול אישי - אני באופן אישי לא זקוק לשום תסקיר של פקידת סעד ולא תלוי בה. פקידת הסעד שהכרתי באופן אישי הייתה מאוד לטובתי - למרות זאת גרמה רק נזק (שהצלחתי לתקן) - זאת מתוך טיפשות וחוסר יכולות. ראש הצוות שלה הייתה חסרת הבנה בסיסית בטובת הילד. מנהל שירותי הרווחה יצא על פי המציאות וחוות הדעת - אידיוט גמור. פקידת הסעד המחוזית עסקה באיך לא לעשות כלום ואיך לא יצאו הבזיונות החוצה. היום אני מנסה לעזור להרבה אבות אחרים שנפגעים מתפקוד פקידות הסעד. אני מגלה תופעות שמעידות על עודף עצום בכוח אדם, למשל ריבוי פקידים על משפחה אחת, סירוב להכיר בקיומם של פסיכולוגים וסירוב לשלוח לאיבחונים. מוטיבציה גבוהה להעביר ולשכתב איבחונים מקיפים של פסיכולוגים. סחבת תוך פגישות מתמשכות והולכות תוך הימנעות לקיים את החלטות בית המשפט והימנעות מכתיבת תסקירים. אני מודע בהחלט שצד ממורמר יתקוף את מי שלדעתו היפלה אותו, ואכן ייתכן ואין צדק בכל טענה. לכן אני משתדל לבדוק כל מקרה המגיע לידיעתי בכדיי לא ליפול בפח. ככל שאני בודק יותר אני מגלה מגמתיות וכשלים גדולים יותר של מערכת הרווחה. פקידות הסעד הן רק חלק מהתופעה, שותפים לה גם העובדים במה שקרוי מרכז קשר, מנהלי לישכות הרווחה ועוד.... טענת עומס העבודה היא דרך דיפלומטית להגיד - אין לנו כישורים להחליט, אנחנו לא יודעים, אנא הפנו את המשפחה לפסיכולוג, בדיקת מסוגלות הורית, בדיקת מסוכנות וכדומה. כאשר הכישורים להחליט חסרים גם אלף פגישות עם ההורים לא יועילו (אפילו יזיקו). צר לי על כי חלק מהעובדים בשירות הציבורי יוצרים תדמית שלילית על כל המקצוע. אני בעמצי פגשתי גם עובדים סוציאלים מעולים (גם בשירות הציבורי).

swguy

New member
תשמע, אני קורא לכל מי שבקיא בתחום

פקידות הסעד בפורום להתייחס עניינית לטענותיך. אני כאמור מונע מעצמי להיכנס לעובי הקורה מאחר ואינני בקיא בנושא. אישית אומנם ליוויתי תהליך של ילד שפק"סית ליוותה את משפחתו והתרשמתי לטובה מהרגישות והמקצועיות שלה. האם זו דוגמא שמעידה על רבים אינני יודע, מקווה שכן...

למעלה