הערה לכולם בעקבות האורח העצבני

הערה לכולם בעקבות האורח העצבני

כשדברים חוזרים בחיים שלכם, כמו שהאורח העצבני נתקל רק בנשים מסוג מסויים, שמרגיז אותו, תבינו, שמשהו אצלכם לא בסדר. במקרה כזה, אדם חייב לבדוק איפה הטעויות שלו עצמו. כעס ומילים מכוערות לא עוזרים לאף-אחד לשנות דפוסים מרגיזים, כגון זה. אין מקריות בעולם, יש צירופי-מקרים, וגם הם לא מקריים בכלל, כל מה שקורה לנו בא להגיד לנו משהו. במקרה של האורח העצבני, המקרים האלה באים להגיד לו: "אדוני, התקשורת הבין-אישית שלך לקויה, כי אתה וותרן!" "וותרן" משמעו, שאתה לא באמת מתמודד עם הדברים. במקום להתמודד באמצעות תקשורת בין-אישית נכונה, אתה בורח להאשמות כלפי הצד השני. עד היום זה לא עזר לך, וגם בעתיד זה לא יעזור. אם אנחנו רוצים בתוך החיים שלנו אנשים, שיזרמו איתנו, יבינו אותנו ולא יהוו עבורנו מיכשולים לכל מיני דברים, אנחנו חייבים לדעת מה אנחנו רוצים, ואיך משיגים את זה. לא מספיק לדעת מה אני רוצה מבן-אדם, חשוב גם לבדוק אם ההישג ניתן להשגה בכלל, ומה היא הדרך הנכונה להשיג. כעסים, קללות וכד' לא יראו לנו את האמת, אלא יצרו מצבים בהם אנחנו נצא כועסים על כל העולם. כשלי יש בעיה עם אדם אחד, אני תמיד מבקשת ללמוד ישירות ממנו את הבעיה, גם אם הוא עסוק בלהאשים אותי, אני מקשיבה להאשמות ולומדת את מקור הבעיה, אם בעיה מסויימת חוזרת על עצמה מספר פעמים עם מספר אנשים, זה אומר לי, שמשהו אצלי לא בסדר ואני צריכה למצוא מה שגוי ולתקן.

למעלה