הערה למיכל (אם יורשה לי) על מש' אסרף

עפרהבש

New member
הערה למיכל (אם יורשה לי) על מש' אסרף

שלום מיכל, אני בת 47 נשואה בשנית לפני שנתיים יש לי 3 ילדים מהם 2 הבנים נשואים וילדה בת 16 וחצי , אני צופה בכל התוכניות שלך ומאוד נהנית , ובכל פעם אני גאה בעצמי יותר ויותר ומאמינה שגידלתי את ילדיי לתפארת ודאז הייתי סופר נני כי כל מה שאת מציעה אני ביצעתי כשהילדים היו קטנים והייתי חד הורית כבר כשהילדה היתה בת 7 חודשים, אז לעניינו,.... ראיתי את התוכנית כמובן ואני חולקת על דעתך אם יורשה לי מכיוון שהיה לי גם תופעה כזו כשהם היו קטנים אך אני לא מאמינה בעונשים על ארוחת ערב או אוכל בכלל , אני הייתי מענישה אותם , לא לראות טלוויזיה , חברים משחקים למינהם , עד שהם לא גומרים את שיעורי הבית , ואם הם היו מתעקשים אז הם היו באמת נשארים בחדר אך בארוחת ערב הייתי קוראת להם הם היו אוכלים וחוזרים לחדר לסיים את השיעורים , ילד רעב לא יכול לישון ויכול להיות מאוד עצבני וכועס. אז תקני אותי אם אני טועה בעניין .

survivorrr

New member
אל תראי את זה חד מימדי.

מיכל אמרה נכון - המאבק הוא על ההתנהגות. לא על מערכת העיכול. היא לא השתמשה במניעת הארוחה כעונש. גם אני בדיעה שאוכל איננו כלי ענישה. היא נקטה בצעד הזה מחוסר ברירה. הילד השתמש בארוחה לא כי הוא היה רעב אלא כתירוץ לצאת מהחדר למרות רצון הוריו. אם הילד השתמש בארוחה ככלי - הרי לא נותרה ברירה אחרת אלא לנטרל את הכלי - ואין דרך אחרת. היה לי אירוע דומה כשהגדולה שלי היתה כבת שנתיים ולמדה לעשות בסיר. אלא שהיא גילתה פטנט איך יוצאים מהמיטה בלילה ואבא לא יכול לעשות כלום. יש סיסמא: "אבא - פיפי". עכשיו לך ואל תגיב.... אי אפשר. הוצאתי אותה מהמיטה והושבתי אותה על הסיר. הממזרתה הקטנה חשבה שעכשיו היא תקום מהסיר ותסתובב לה בבית. ברגע ששמעתי את הסיר זז - ניגשתי לשירותים. היא הבינה שזה לא יילך לה. אבל בהגיון של תינוקת בת שנתיים שלא רצתה שאתפוס אותה "בתיכמון" אמרה לי תוך ניפנוף ביד "אין כיום. יכי" (אין כלום - לכי) - כלומר שהיא תמשיך לשבת על הסיר ותחשוב מה לעשות הלאה כדי לא לחזור למיטה. יצאתי משם מתגלגל מצחוק אבל היא את שלה לא השיגה. הסיר היה רק תירוץ אבל לא יכולתי להתעלם מהאפשרות שיש כאן ממש. ניסיתי, הגבלתי את זה לשירותים והיא למדה שעלי לא עובדים. אותו דבר עם הארוחה. זה היה רק תירוץ. הילד אפילו לא טען שהוא רעב. האמא בכתה, האבא התעצבן אבל לילד זה לא היה אכפת. כל מה שהוא רצה זה לשבור את אמא ואבא. אסור היה לתת לו לנצח ומיכל צדקה. מישהו אמר שלגדל ולחנך ילדים זה קל?

למעלה